Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,729,023 Members 41,463 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: Which Radio do you usually use with you Rom?
32.54.00.32U_5.14.05.17 1,526 55.15%
32.49.00.32U_5.11.05.27 603 21.79%
32.48.00.32U_5.11.05.14 102 3.69%
32.47.00.32U_5.10.05.23 151 5.46%
32.44.00.32U_5.09.05.30_2 385 13.91%
Voters: 2767. You may not vote on this poll

[RADIO] HTC Desire's Family RIL Packages [15 SEP 2011]

Tip us?
 
enermaxhtc
Old
#81  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 15
Join Date: Oct 2007
Quote:
Originally Posted by worstenbrood View Post
What I wanted to download, RIL is the (32.44.00.32U_5.09.05.30_2_RIL) and the link you put, there's only radio
 
georgemv
Old
#82  
Senior Member
Thanks Meter 12
Posts: 166
Join Date: May 2010
Location: Patra
Has anybody seen this error in RIL log after flashing the latest RIL?
Makes manual network selection non usable.
ROM is cyanogenmod 6.1.1

Code:
D/RILJ    (  366): [0133]> QUERY_AVAILABLE_NETWORKS 
D/HTC_RIL (  217): ril_func_get_avail_networks():called
D/HTC_RIL (  217): (t=1294755504)>> AT+COPS=?\r
D/HTC_RIL (  217): RX::> +COPS: (2,"Vodafone","GR VODA","20205",0),(3,"COSMOTE","COSMOTE","20201",0),(3,"STET HELLAS","GR TELES","20210",0),(3,"COSMOTE",
D/HTC_RIL (  217): RX::> "COSMOTE","20201",2),,(0,1,2,3,4),(0,1,2)\r\n0\r
D/HTC_RIL (  217): (t=1294755521)<< +COPS: (2,"Vodafone","GR VODA","20205",0),(3,"COSMOTE","COSMOTE","20201",0),(3,"STET HELLAS","GR TELES","20210",0),(3,"COSMOTE","COSMOTE","20201",2),,(0,1,2,3,4),(0,1,2)\r\n0\r
W/RILJ    (  366): [0133]< QUERY_AVAILABLE_NETWORKS  exception, possible invalid RIL response
W/RILJ    (  366): java.lang.RuntimeException: RIL_REQUEST_QUERY_AVAILABLE_NETWORKS: invalid response. Got 15 strings, expected multible of 4
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.responseNetworkInfos(RIL.java:2895)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.processSolicited(RIL.java:2141)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.processResponse(RIL.java:2045)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.access$300(RIL.java:207)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL$RILReceiver.run(RIL.java:537)
W/RILJ    (  366): 	at java.lang.Thread.run(Thread.java:1096)
D/HTC_RIL (  217): RX::> +CREG: 1,"0029","00005CBE"\r\n
 
EViollet
Old
#83  
Senior Member
Thanks Meter 537
Posts: 1,409
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by hongkongtom View Post
flashed 32.54 last night and tried today, it is impressive.

unplurg at 100% this morning @ 0730, did full sync, updated apps from market, synced exchanged numerous times, few calls last around 1-2min, browsed a few webs, read RSS, HSPA always on (it's my normal work day usage), right now it's 2115 and it still has 61% remaining.

before the same practice would give me something around 35-45% left.

with SetCPU turned to ondemand, off screen 245mhz, sampliing rate @ 80000, up threshold 95%, it causes around 1% per hour when idle screen off.
With WiFi Off, screen Off, 3G off, I get 0.5% per hour (very handy at night!)

Really excellent radio.
Samsung Galaxy SIII
ArchiDroid stable (most likely the latest version)
Kernel currently Boeffla (most likely latest version also).
 
EViollet
Old
#84  
Senior Member
Thanks Meter 537
Posts: 1,409
Join Date: Aug 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by georgemv View Post
Has anybody seen this error in RIL log after flashing the latest RIL?
Makes manual network selection non usable.
ROM is cyanogenmod 6.1.1

Code:
D/RILJ    (  366): [0133]> QUERY_AVAILABLE_NETWORKS 
D/HTC_RIL (  217): ril_func_get_avail_networks():called
D/HTC_RIL (  217): (t=1294755504)>> AT+COPS=?\r
D/HTC_RIL (  217): RX::> +COPS: (2,"Vodafone","GR VODA","20205",0),(3,"COSMOTE","COSMOTE","20201",0),(3,"STET HELLAS","GR TELES","20210",0),(3,"COSMOTE",
D/HTC_RIL (  217): RX::> "COSMOTE","20201",2),,(0,1,2,3,4),(0,1,2)\r\n0\r
D/HTC_RIL (  217): (t=1294755521)<< +COPS: (2,"Vodafone","GR VODA","20205",0),(3,"COSMOTE","COSMOTE","20201",0),(3,"STET HELLAS","GR TELES","20210",0),(3,"COSMOTE","COSMOTE","20201",2),,(0,1,2,3,4),(0,1,2)\r\n0\r
W/RILJ    (  366): [0133]< QUERY_AVAILABLE_NETWORKS  exception, possible invalid RIL response
W/RILJ    (  366): java.lang.RuntimeException: RIL_REQUEST_QUERY_AVAILABLE_NETWORKS: invalid response. Got 15 strings, expected multible of 4
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.responseNetworkInfos(RIL.java:2895)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.processSolicited(RIL.java:2141)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.processResponse(RIL.java:2045)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL.access$300(RIL.java:207)
W/RILJ    (  366): 	at com.android.internal.telephony.RIL$RILReceiver.run(RIL.java:537)
W/RILJ    (  366): 	at java.lang.Thread.run(Thread.java:1096)
D/HTC_RIL (  217): RX::> +CREG: 1,"0029","00005CBE"\r\n
Same problem here on DeFrost 6.1.
Can't manually select the network.
Samsung Galaxy SIII
ArchiDroid stable (most likely the latest version)
Kernel currently Boeffla (most likely latest version also).
 
Nitin985
Old
#85  
Senior Member
Thanks Meter 123
Posts: 1,536
Join Date: Jun 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Nitin985 View Post
Why do I need a ril can't I just flash the radio like I normally do I have no problems like that

Sent from my HTC Desire using XDA App
Any answer please

Sent from my HTC Desire using XDA App
Phone:HTC one x
Rom:Stock Jelly bean
BEST PHONE EVER



Phone: HTC desire S-OFF
Rom: ICS


twitter: @nitin985
please press thanks if i have helped you

chuck norris has an android phone !!!!
 
io53
Old
#86  
io53's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 257
Posts: 757
Join Date: Oct 2010
Flashed the latest RIL on oxygen rc5 with latest radio and it works like a charm
The Following User Says Thank You to io53 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
karloe
Old
#87  
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 182
Join Date: Jan 2007
Quote:
Originally Posted by Nitin985 View Post
Why do I need a ril can't I just flash the radio like I normally do I have no problems like that

Any answer please

<flame mode disabled>

You don't need a corresponding RIL, but it might improve the behaviour of the "radio" .
It will not hurt your br**n if you do some research yourself, you had more than 24 hours for the bump..
Sent from the Dutch "mountains" with signal flags..
Read, Search, read again, and then ask yourself if you really want to ask that question.


HTC ONE ARHD 12
ASUS Transformer TF101 3G ARHD 3.6
HTC Desire LeeDrOiD V2.3d Radio 5.14.05.17 S-off (reserve)
T-Mobile G1 with JF ADP 1.5 (sold)
MDA Vario IV - PROven 1.11 - Radio 1.08.25.20M1 (sold)
HTC TyTn Windows Mobile VI - Black IV Majik IPL-1.00 SPL-2.10.Olipro Radio 1.34.00.10 (sold)
 
JoaoVr
Old
#88  
JoaoVr's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 7
Posts: 111
Join Date: Jul 2010
Download links still down, still bugged?
 
TheGhost1233
Old
#89  
TheGhost1233's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 204
Posts: 1,193
Join Date: Apr 2010
Quote:
Originally Posted by JoaoVr View Post
Download links still down, still bugged?
As long as you don't have the ability to read the first post all your downloading privilege have been revoked.
Galaxy S II PARANOIDANDROID
Eee Pad Transformer
 
ElberethZ
Old
#90  
ElberethZ's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 20
Join Date: May 2010
Location: Brussels

 
DONATE TO ME
Just flashed the latest radio with the latest RIL over Oxygen 2.0-RC6 (with latest Thalamus SVS kernel see signature). Everything is working fine (no problem of connectivity after screen off).

I must say this radio is much better for my reception levels than the recommended ROM of Oxygen.
★ Device: HTC Desire PVT1 (AMOLED)
☆ Radio ROM: 32.56.00.32U_5.17.05.23
★ Recovery: 4EXTRecovery v2.2.6 RC4
☆ HBOOT: 6.93.1002 S-OFF (AlphaRev 1.80 Oxygen r2)
★ SD Card: Transcent 16GB Class 6 (full FAT32)
☆ ROM: Oxygen 2.3 [AOSP Android 2.3.7 Gingerbread GWK74]
★ Kernel: 2.6.35.14 r2 (thalamus)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes