FORUMS

Analysis & Opinion

Top Forum Discussions

Google DNS

182 posts
Thanks Meter: 13
 
By mfinlay04, Senior Member on 6th January 2011, 08:15 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Removed for now... seems to break location based apps. Will see if we can figure this one out
The Following User Says Thank You to mfinlay04 For This Useful Post: [ View ]
 
 
6th January 2011, 08:23 PM |#2  
Senior Member
Thanks Meter: 11
 
More
Lower latency in what regards? Connecting to the same server, google dns is always lower? How do you test this accurately?
6th January 2011, 11:45 PM |#3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
More
Used spedtest.net app latency is always lower than stock vzw dns.also u will notice an increase in page rendering times

Sent from my DROIDX using XDA App
7th January 2011, 12:58 AM |#4  
Gimpeh's Avatar
Senior Member
Flag Springfield
Thanks Meter: 8
 
More
Anyone else given this a run on fission?
7th January 2011, 06:26 AM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 12
 
More
Quote:
Originally Posted by mfinlay04

Used spedtest.net app latency is always lower than stock vzw dns.also u will notice an increase in page rendering times

Sent from my DROIDX using XDA App

Lowered latency with increased rendering times? How does that work..? Throughput should be the same, regardless of the DNS used.
7th January 2011, 07:12 AM |#6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
More
Quote:
Originally Posted by zehkaiser

Lowered latency with increased rendering times? How does that work..? Throughput should be the same, regardless of the DNS used.

Rendering probably wasn't the right word... if u notice on 3g once u hit go it sits for a few seconds and then begins to load the page. After the flash the page starts to load almost immediately
7th January 2011, 06:30 PM |#7  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
loaded this up on RubiX 1.9.5. Before, Speed Test app would use the server in CA and give me ~120-150ms latency. Now it thinks I'm in KS for some reason (I'm in CA), so I get 300+. Not sure if it's the app freaking out or the DNS change affected it.

And when I try going in and changing the server manually, it doesn't even give me CA option because it's too far away from KS lol.
7th January 2011, 08:08 PM |#8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
More
Which app are you using for your speed tests? Is that Ca as in california or Ca as in Canada? Havemt had an issue with selecting server... im in san diego ca

Sent from my DROIDX using XDA App
8th January 2011, 07:51 PM |#9  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
Quote:
Originally Posted by mfinlay04

Which app are you using for your speed tests? Is that Ca as in california or Ca as in Canada? Havemt had an issue with selecting server... im in san diego ca

Sent from my DROIDX using XDA App

it's california, I should've clarified, sorry. Hmm weird then why it only gives me choices of KS and the states near it...
Oh and I use "Speed Test" app.

Sent from my DROIDX using Tapatalk
8th January 2011, 07:55 PM |#10  
Senior Member
Thanks Meter: 15
 
More
Ok, I tried it again and it finally gave me Modesto, CA server. My latency is now 55 ms down from 100+. So this change definitely helps, thank you!

Sent from my DROIDX using Tapatalk
8th January 2011, 09:21 PM |#11  
OP Senior Member
Thanks Meter: 13
 
More
Have u had issues with location based apps? Such as gasbuddy hotpads Idk anything else that heavily relies on location??

Sent from my DROIDX using XDA App

Read More
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes