Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,771,848 Members 37,818 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Flash ROMs with Odin?

Tip us?
 
rawfa
Old
(Last edited by rawfa; 13th January 2011 at 11:25 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 592
Join Date: Jan 2011
Location: Rio de Janeiro
Default [Q] Flash ROMs with Odin?

Ok, I've read the other threads that say Odin is only for flashin to stock ROM, but I have a problem and I cannot flash in recovery mode. Is there a way I can flash other roms with Odin? I'd very much like to flash my Vibrant to Nero V3's or froyos.
 
Mr. Apocalypse
Old
#2  
Mr. Apocalypse's Avatar
Retired Recognized Developer
Thanks Meter 1310
Posts: 1,616
Join Date: Jul 2009
Location: Houston, Tx

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by rawfa View Post
Ok, I've read the other threads that say Odin is only for flashin to stock ROM, but I have a problem and I cannot flash in recovery mode. Is there a way I can flash other roms with Odin? I'd very much like to flash my Vibrant to Nero V3's or froyos.
No...Odin is just for stock....but why cant you use ClockworkMod recovery ?

Sent from my XDA app cuz I'm stalking your mom....



Follow me on Twitter: MrApocalypseDEV
Github: MrApocalypse
Goo-inside.me mirrors:MrApocalypse

Nexus 5 (aka hammerhead)
ROM: Exodus - KK 4.4.4 - Stable 4

Nexus 7 2013 (aka flo)
ROM: Exodus - KK 4.4.4 - Stable 4

Samsung Vibrant
ROM:Rage-beta3

Samsung GSII (Epic 4G Touch)
ROM:ApocalyptoCM10.2 (Unreleased)

LG G2x (Retired)
ROM:ApocalyptoCM7 (Unreleased)

My Past Creations
ROMs(G2x):Bionix 3 | Bionix Reloaded | Genesis
Themes(Vibrant):BlacKnight|GingerRED v3 | Matrix Boot Animations
Kernels(Vibrant):Immortality | Immortality-CM | 99Problemz


 
rawfa
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 592
Join Date: Jan 2011
Location: Rio de Janeiro
Here is says otherwise http://androidforums.com/vibrant-all...ding-fine.html

But I´m having trouble when I start in recovery mode because it won´t let me select the option to reinstall packages.
 
chichu_9
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 92
Posts: 554
Join Date: Oct 2006
Location: Atlanta

 
DONATE TO ME
You can install or flash any rom with ODIN as long as you have the correct files.
 
Mr. Apocalypse
Old
#5  
Mr. Apocalypse's Avatar
Retired Recognized Developer
Thanks Meter 1310
Posts: 1,616
Join Date: Jul 2009
Location: Houston, Tx

 
DONATE TO ME
Most custom ROMS are only released in CWM flashable files....I've never seen any custom roms released in .tar for Odin...

Sent from my XDA app cuz I'm stalking your mom....



Follow me on Twitter: MrApocalypseDEV
Github: MrApocalypse
Goo-inside.me mirrors:MrApocalypse

Nexus 5 (aka hammerhead)
ROM: Exodus - KK 4.4.4 - Stable 4

Nexus 7 2013 (aka flo)
ROM: Exodus - KK 4.4.4 - Stable 4

Samsung Vibrant
ROM:Rage-beta3

Samsung GSII (Epic 4G Touch)
ROM:ApocalyptoCM10.2 (Unreleased)

LG G2x (Retired)
ROM:ApocalyptoCM7 (Unreleased)

My Past Creations
ROMs(G2x):Bionix 3 | Bionix Reloaded | Genesis
Themes(Vibrant):BlacKnight|GingerRED v3 | Matrix Boot Animations
Kernels(Vibrant):Immortality | Immortality-CM | 99Problemz


 
rawfa
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 592
Join Date: Jan 2011
Location: Rio de Janeiro
I´ve just flashed my Vibrant to Eugene´s froyo with Odin.
 
bartek25
Old
#7  
bartek25's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 92
Posts: 1,026
Join Date: Sep 2010
Location: lONGISLAND
so whats the reason we cant flash custom roms through odin ? cwm is ehhh odin makes it clean and freas \hhhhhh
----------------------------------> if im helpin hit the thanks ------------- >
 
epakrat75
Old
(Last edited by epakrat75; 4th February 2011 at 07:25 PM.)
#8  
Senior Member
Thanks Meter 107
Posts: 1,030
Join Date: Aug 2010
Location: Chicago
Quote:
Originally Posted by bartek25 View Post
so whats the reason we cant flash custom roms through odin ? cwm is ehhh odin makes it clean and freas \hhhhhh
No real reason so long as you have the TAR files for the ROM you wish to flash as ZIP files don't work. CWM is superior in my view because it doesn't require a cable / computer to do the flashing. Either the cable / computer could fail during the flash, potentially soft/hard bricking your phone plus ODIN just seems more finicky at times.
Don't forget to click the "Thanks" button if I've helped!

Tags
flash nero v3 with odin
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


YAATA isn’t Just Another Android Texting App

Although our mobile devices today are capable of executingnearly every task we normally … more

MacroDroid Update Brings Android Wear Automation

A few months ago, we talked about MacroDroid. For those who don’t remember, MacroDroid … more

Droid X Receives KitKat Port, Upcoming Google Glass Firmware Improvements – XDA Developer TV

Android 4.4.3 lands on the European HTC … more

Calc+ is a Smart and Beautiful Android Calculator

As we’ve said inthe past, there are quite a few calculators available on Android. … more