Browse Your Files with Ease using MK Explorer

Google has made quite an effort in perfecting the powerful and multi-faceted OS that we know as … more

How to Fix the Nexus Available Storage Bug – XDA TV

Is your Nexus device only showing half of the available storage as it should? Many … more

Don’t Forget About Birthdays with Birthday Reminder

A person’s birthday is, without a doubt,one of the most important days in his … more

Don’t Fear Flashing with I Don’t Want You!

The XDA message boards are full of various modifications, with many of these helping … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

how long should odin take?

OP vballrkc

15th January 2011, 05:21 PM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 16
 
220 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
does anyone know how long it should take for odin to finish flashing my phone back to stock? Also has anyone seen this screen? It's black, with a white cell phone and a white computer with a yellow triangle with an "!" in the middle between them....? that's all i can get my phone to do. Odin is taking a really long time and i'm not sure everything's working right.
15th January 2011, 05:22 PM   |  #2  
xriderx66's Avatar
Senior Member
Flag Frisco, TX
Thanks Meter: 1,507
 
6,440 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
it should take 5-15 minutes at max.
I get that sign every time i do odin, but unlike others i just click the power button and reboot and its good... try that?
15th January 2011, 05:46 PM   |  #3  
OP Senior Member
Thanks Meter: 16
 
220 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
well how do i know when odin is finished? becuase it's been stuck on step: chache.rfs for about 20 minutes now and i don't know if it's just frozen up or what. I don't want to unplug it if i'ts still doing something.
15th January 2011, 05:52 PM   |  #4  
Gibsonusa's Avatar
Senior Member
Flag Auburn W.A.
Thanks Meter: 48
 
219 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
hate to sound like a dick head but when that happened to me this last go around (getting stuck on the chache part) i unplugged which gave me the computer ... ! thingy i put it back into download mode and opened odin then plugged my phone back in. hit start after putting my pit and tar files in their respective spots and it worked. took less then 6minutes i'd say.
There are ways to dl mode your phone from computer ... ! screen just find them. im leaving for a puppy otherwise i would have linked it. gf getting angry RAWR!! <(*-*t)
thats her giving me the bird and ready to kill. LOL
16th January 2011, 03:58 AM   |  #5  
donalgodon's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 669
 
3,800 posts
Join Date:Joined: Jan 2010
More
That happened to me also, and it was my very first flash on the Vibrant. It soft-bricked, but I just kept at it... got back into download mode... and tried again. It worked. As far as I can gather, as long as you can still get to download mode, you are golden, even if it takes a try or two. It seems that Odin is sometimes temperamental. It only takes a couple of minutes to flash via Odin, but when you are sitting there waiting for the PASS notification, it does seem like an eternity the first time you do it.

I got a FAIL the first two times on the very first attempt. It's a bit unnerving when you aren't sure it'll come back.
Last edited by donalgodon; 16th January 2011 at 04:02 AM.
16th January 2011, 04:38 PM   |  #6  
Member
Flag Casselberry, FL
Thanks Meter: 1
 
77 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
More
Quote:
Originally Posted by vballrkc

does anyone know how long it should take for odin to finish flashing my phone back to stock? Also has anyone seen this screen? It's black, with a white cell phone and a white computer with a yellow triangle with an "!" in the middle between them....? that's all i can get my phone to do. Odin is taking a really long time and i'm not sure everything's working right.

Are you running window's 7?
16th January 2011, 05:35 PM   |  #7  
T.C.P's Avatar
Senior Member
Flag Stockton
Thanks Meter: 3,608
 
4,545 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
Donate to Me
More
If you are run as admin , also that happened to me to couple days ago at the 5th time trying it finally worked
Quote:
Originally Posted by theronw68

Are you running window's 7?



Sent from my SGH-T959 using XDA App
11th June 2011, 07:56 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
16 posts
Join Date:Joined: Jun 2008
More
I am currently downgrading back to stock on my T959 using Odin 3 and it keeps hanging at the very first part when it says file analysis. I have been at this part for a good 30 mins. any suggestions? just keep retrying until it works?
11th June 2011, 05:50 PM   |  #9  
TheSneakerWhore's Avatar
Senior Member
Flag DFW
Thanks Meter: 59
 
872 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Just keep at it...ODIN likes to be picky.
11th June 2011, 07:50 PM   |  #10  
Senior Member
Thanks Meter: 140
 
1,042 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
mine normally takes like 2-4 min

mine froze on factory reset.rfs or something yest for like 10 min so i unplugged and got the 'phone ! pc screen', took me like 2 hours to get it to connect to odin again

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes