Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,736,274 Members 46,180 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum
View Poll Results: Was this thread usefull for you?
Yes 1,407 94.18%
No 87 5.82%
Voters: 1494. You may not vote on this poll

[25NOV][FLASHTOOL GUIDE] HOW TO for n00bies - G-FACE GUIDE

Tip us?
 
ginoscopesce
Old
#351  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 19
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by rendeiro2005 View Post
no.
you need to install your current rom and then restore from xrecovery.

if you try to restore your current one on another rom you`ll have MD5 mismatch

you can`t restore a windows7 on xp do you?
Ok,
thanks a lot!!

Now, if I understand correctly:
I have to flash the device with my own recently done ftf
(or by using SE Companion)
then I have to re-root it with flashtool,
reinstall freexperia
and then, booting in xrecovery,
I can restore my rom from the backup I made
and I get the system correctly configured again ?

So, if I'm not wrong, xrecovery backup is not a full rom backup image.

Will Nandroid do a full rom backup image
allowing for a one-step rom restore between CM6 and previously made SE backupped ones?

Many thanks in advance
 
Crowds
Old
#352  
Crowds's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 2000
Posts: 3,425
Join Date: Jun 2008
Location: Azeitão

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by ginoscopesce View Post
Ok,
thanks a lot!!

Now, if I understand correctly:
I have to flash the device with my own recently done ftf
(or by using SE Companion)
then I have to re-root it with flashtool,
reinstall freexperia
and then, booting in xrecovery,
I can restore my rom from the backup I made
and I get the system correctly configured again ?

So, if I'm not wrong, xrecovery backup is not a full rom backup image.

Will Nandroid do a full rom backup image
allowing for a one-step rom restore between CM6 and previously made SE backupped ones?

Many thanks in advance
you`re half right.

you can`t run a full recovery per-si ...

...but you can make your own rom from .img files (if you go to your xrecovery folder you`ll see 4 .img files and use system one to do that) so that way install directly your backup rom.
Go HERE to use that great tool from DooMLoRD that should work also on your mini

if you don`t use that way, the only option you have is through SEUS/PCC/flashtool
Follow me on
Follow me on

Bela Lugosi`s Dead Rom


If you want to donate HERE I promise that i will use your money wisely
 
donelly duck eclair
Old
#353  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Mar 2011
I'm terribly sorry if the following has been asked many times before but I'm unable to figure out what I'm doing wrong when trying to upgrade from 1.6 to 2.1:

I have the AT&T version of the X10, downloaded the flasher tool and firmware X10a_2.1update1_r2.1.A.0.435_Generic.ftf (which I moved into the firmwares folder).

I start the process by clicking the flash button, then follow instructions to unplug phone, power it off, hold back button, and plug it back in. Then nothing happens -- the message I see in the flasher tool log is "ERROR - Please install or reinstall device drivers from drivers folder." Then, after a minute or so (still holding down back button), the message reads "ERROR - Please plug you device in flash mode."

Can someone point out what I need to do?

thanks a lot in advance,
Rudy
 
Crowds
Old
#354  
Crowds's Avatar
Recognized Contributor - OP
Thanks Meter 2000
Posts: 3,425
Join Date: Jun 2008
Location: Azeitão

 
DONATE TO ME
release back button right after green LED appear.
if still can`t do repeat the process.


Quote:
Originally Posted by donelly duck eclair View Post
I'm terribly sorry if the following has been asked many times before but I'm unable to figure out what I'm doing wrong when trying to upgrade from 1.6 to 2.1:

I have the AT&T version of the X10, downloaded the flasher tool and firmware X10a_2.1update1_r2.1.A.0.435_Generic.ftf (which I moved into the firmwares folder).

I start the process by clicking the flash button, then follow instructions to unplug phone, power it off, hold back button, and plug it back in. Then nothing happens -- the message I see in the flasher tool log is "ERROR - Please install or reinstall device drivers from drivers folder." Then, after a minute or so (still holding down back button), the message reads "ERROR - Please plug you device in flash mode."

Can someone point out what I need to do?

thanks a lot in advance,
Rudy
Follow me on
Follow me on

Bela Lugosi`s Dead Rom


If you want to donate HERE I promise that i will use your money wisely
 
donelly duck eclair
Old
#355  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by rendeiro2005 View Post
release back button right after green LED appear.
if still can`t do repeat the process.
I needed to install the device drivers, then I was able to successfully upgrade.
 
ginoscopesce
Old
#356  
Junior Member
Thanks Meter 1
Posts: 19
Join Date: Mar 2011
Quote:
Originally Posted by rendeiro2005 View Post
you`re half right.

you can`t run a full recovery per-si ...

...but you can make your own rom from .img files (if you go to your xrecovery folder you`ll see 4 .img files and use system one to do that) so that way install directly your backup rom
In my xrecovery folder I have 3 .img files:
system.img, data.img and cache.img (and a nandroid.md5 file)
I can extract the .img using unyaffs and I get a bunch of files and folders.
Sorry, probably we are going too much beyond my skills here,
because I don't know how I can use all these files to make a single rom image file and to flash then the phone...
(any futher link will be appreciated in order to learn more...)

Quote:
Originally Posted by rendeiro2005 View Post
if you don`t use that way, the only option you have is through SEUS/PCC/flashtool
So, this means that I can in any case do the following:
- PC-companion -> flash SE 2.1.1.A.0.6
- flashtool -> root and then xrecovery install
- xrecovery -> restore from my backup files on sd
And this workflow will work?

Thanks a lot
 
chris_newton
Old
#357  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Mar 2011
Thanx to the folks that made this flashtool and showed us how to do it. It worked perfect for me and I am so glad to be off 1.6 now. I only had 1 problem when done. I couldn;t connect to AT&T data network. I could make calls & text & get on wifi, but no 3g network. I tried several things in my network settings but no luck. Then I found a thread about APN settings. Someone posted the APN settings for AT&T. So i out them in manually & now I am good to go. Not sure if that was discussed in this thread or not or I just missed it when I read how to flash. But she working good now. Thanx
 
CM-PRo
Old
#358  
CM-PRo's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 339
Posts: 494
Join Date: Feb 2011
Location: Mumbai
Thanks a lot for your help.....worked great!
 
eggyenergy
Old
#359  
Senior Member
Thanks Meter 167
Posts: 408
Join Date: Jan 2011
Location: naaldwijk
thanks man i use it all the time now! fantastic work
 
daorithos
Old
#360  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Mar 2011
Many many many many thank's from italy... with this guide i have debranded X10 Mini Pro! THANKS

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes