Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,782,778 Members 38,310 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Android 3.0 Honeycomb Preview Image v04 - 2/7/2011

Tip us?
 
willp2
Old
#731  
Member
Thanks Meter 4
Posts: 80
Join Date: Nov 2004
Been working on this all day now. I've tried the various versions of the image in this thread and the other gingerbread version. I've tried different kernels and blowing away and re-flashing the SD card over and over again and always I end up back at the android with a flashing curser

Any more ideas would be appreciated

Thanks
 
jtbnet
Old
#732  
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 562
Join Date: Oct 2009
Default Missing Superuser su from ASOP build

root@android:/system/xbin # chmod 4755 su*
chmod 4755 su*
root@android:/system/xbin # ls -l su*
ls -l su*
-rwsr-xr-x root root 68340 2011-02-03 19:51 su
-rwsr-xr-x root root 26264 2010-08-10 06:52 su-new
-rwsr-xr-x root root 68340 2011-01-31 11:22 su-org
root@android:/system/xbin # ./su-new
./su-new
reloc_library[1315]: 2886 cannot locate '_mktemp'...
CANNOT LINK EXECUTABLE
255|root@android:/system/xbin # ./su-org
./su-org
root@android:/system/xbin # exit
exit
root@android:/system/xbin #


So I've found the missing unresolved _mktemp error is a known problem when not building the special extras superuser su as explained by proceedure here;

http://howto.ccroms.net/android_project/build/mod/root

Does anyone have the latest ASOP already setup and thus can perhaps quickly make the change in the link to build the static executable to solve the unresolved _mktemp error so we can root these installs and get further in testing?
 
bit1
Old
#733  
Senior Member
Thanks Meter 103
Posts: 431
Join Date: Jul 2008
Quote:
Originally Posted by mediabear View Post
You need the latest version of Win32DiskImager.

http://launchpad.net/win32-image-wri...-r23-win32.zip
Thank you sooo much! Can this step be stickied on the first post? i was going crazy trying to use my card. i guess the link nookdevs had before led to the older version. thanks again
 
Divine_Madcat
Old
#734  
Divine_Madcat's Avatar
Forum Moderator
Thanks Meter 2,227
Posts: 2,582
Join Date: Sep 2005
Location: USA
Quote:
Originally Posted by jtbnet View Post
root@android:/system/xbin # chmod 4755 su*
chmod 4755 su*
root@android:/system/xbin # ls -l su*
ls -l su*
-rwsr-xr-x root root 68340 2011-02-03 19:51 su
-rwsr-xr-x root root 26264 2010-08-10 06:52 su-new
-rwsr-xr-x root root 68340 2011-01-31 11:22 su-org
root@android:/system/xbin # ./su-new
./su-new
reloc_library[1315]: 2886 cannot locate '_mktemp'...
CANNOT LINK EXECUTABLE
255|root@android:/system/xbin # ./su-org
./su-org
root@android:/system/xbin # exit
exit
root@android:/system/xbin #


So I've found the missing unresolved _mktemp error is a known problem when not building the special extras superuser su as explained by proceedure here;

http://howto.ccroms.net/android_project/build/mod/root

Does anyone have the latest ASOP already setup and thus can perhaps quickly make the change in the link to build the static executable to solve the unresolved _mktemp error so we can root these installs and get further in testing?
3.0 isn't even on AOSP yet...
 
Sheen160
Old
#735  
Sheen160's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 0
Posts: 288
Join Date: Feb 2010
Location: Ravenholm
So has anyone figured out how to get Overclock and the SD card back to working order?
"The right man in the wrong place can make all the difference in the world. So wake up, wake up and smell the ashes.."
 
NuroSlam
Old
(Last edited by NuroSlam; 4th February 2011 at 10:29 AM.) Reason: update
#736  
NuroSlam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 41
Posts: 106
Join Date: Feb 2010
Location: Hell aka Phoenix

 
DONATE TO ME
pushed modified su to /data/local. cat to /system/xbin chmod 6755 su, now have root. DO NOT UPDATE su via SuperUser

app_45@android:/data/local $ ls
opendir failed. Permssion denied
255|app_45@android:/data/local $ su
su: access granted, courtesy of www.magicdroidapps.com
app_45@android:/data/local # ls
su
tmp
app_45@android:/data/local
HTC G1 (CM7 - Retired)
HTC EVO Shift 4G (dead display)
B7N NookColor (CM7 - ICS - Dead Battery - Donated),
(2) ZTE X500 Score (Stock - CM7 - Parted out - both bad usb ports)
LG Optimus ox2 (ICS - Stolen)
LG Optimus Net (Stock - Stolen)
Kyocera Rise (rooted - Soft bricked - waiting for working update.zip)
Motorola Droid Bionic (unknown - in route - Donated)
The Following User Says Thank You to NuroSlam For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
rdubbs007
Old
#737  
rdubbs007's Avatar
Member
Thanks Meter 15
Posts: 51
Join Date: Jun 2010

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by willp2 View Post
Been working on this all day now. I've tried the various versions of the image in this thread and the other gingerbread version. I've tried different kernels and blowing away and re-flashing the SD card over and over again and always I end up back at the android with a flashing curser

Any more ideas would be appreciated

Thanks
Same here, I wrote and rewrote and rewrote the image to the sd card so I know that it is not partially corrupt. I am using a PNY 8GB class 4 and it is being a stubborn little bitch, won't get past the damned Android screen. And I ran out after work yesterday to buy the nook just for this! Blah.
 
NuroSlam
Old
#738  
NuroSlam's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 41
Posts: 106
Join Date: Feb 2010
Location: Hell aka Phoenix

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Divine_Madcat View Post
3.0 isn't even on AOSP yet...
Once i gained root, i updated su via SuperUser got the same error. found a new copy of su in /system/bin removed it, regained root
HTC G1 (CM7 - Retired)
HTC EVO Shift 4G (dead display)
B7N NookColor (CM7 - ICS - Dead Battery - Donated),
(2) ZTE X500 Score (Stock - CM7 - Parted out - both bad usb ports)
LG Optimus ox2 (ICS - Stolen)
LG Optimus Net (Stock - Stolen)
Kyocera Rise (rooted - Soft bricked - waiting for working update.zip)
Motorola Droid Bionic (unknown - in route - Donated)
 
rdubbs007
Old
#739  
rdubbs007's Avatar
Member
Thanks Meter 15
Posts: 51
Join Date: Jun 2010

 
DONATE TO ME
Any more help here would be much appreciated. This sucks.
 
jtbnet
Old
#740  
Senior Member
Thanks Meter 58
Posts: 562
Join Date: Oct 2009
Quote:
Originally Posted by Divine_Madcat View Post
3.0 isn't even on AOSP yet...
I Know, But issue is same when building a 2.2.1 or 2.3, so just needed a fresh built recent that has _mktemp resolved...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes