Lollipop for OnePlus One Enters Testing Stage

Cyanogen just announced on their twitter that their CyanogenMod Lollipop build for the OnePlus … more

Xiaomi Business Model Unlike Usually Conceived

This article explains how Xiaomi sells phones not just to be a mobile OEM, but also to seed … more

Note 4 Launcher Theme Collection

If you like the features and integration of the TouchWiz Launcher on your Note 4, FrenchFamousTeam put … more

Verizon Allows Customers to Opt Out of Supercookies

Following the controversy that Verizon’s zombie “supercookies” … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Escalating Ringtone

OP fifedogg

4th February 2011, 12:37 AM   |  #1  
fifedogg's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 99
 
693 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
I've noticed my phone always starts to ring at where I set the volume to and then escalates to be very loud after a few seconds. I didnt see any settings to change this. Is this happening to anybody else?
4th February 2011, 12:55 AM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 6
 
198 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Is it in your pocket when it does that?
I noticed in the HTC Sense demo video it says if it is in your pocket or purse it will ring loud so you can hear it. I think it has to do with proximity and light sources. If i have it sitting out, it will ring quietly, but it is always loud in my pocket.
4th February 2011, 01:04 AM   |  #3  
fifedogg's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 99
 
693 posts
Join Date:Joined: Apr 2010
More
Quote:
Originally Posted by adamr240

Is it in your pocket when it does that?
I noticed in the HTC Sense demo video it says if it is in your pocket or purse it will ring loud so you can hear it. I think it has to do with proximity and light sources. If i have it sitting out, it will ring quietly, but it is always loud in my pocket.

Actually yeah. Thats usually when it gets loud. I dont really like that as it gets super loud sometimes. Why wouldnt they have a setting for this?
25th February 2011, 02:03 PM   |  #4  
alphanimal's Avatar
Member
Flag Lower Austria
Thanks Meter: 0
 
77 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Any news on this? Because I also find it quite annoying that the ringer is so loud even when I'm sitting in the quiet office...
2nd March 2011, 06:38 PM   |  #5  
rjd728's Avatar
Member
Thanks Meter: 13
 
71 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Exclamation
Quote:
Originally Posted by alphanimal

Any news on this? Because I also find it quite annoying that the ringer is so loud even when I'm sitting in the quiet office...

I have the same issue! It happens on ALL Sense ROM's. If I am running AOSP (CM6 or MIUI) it is not an issue. Are there any ways to disable this setting if it is supposed to do so? Mine is on my belt in a case and when I'm in the office it rings way too loud. If the phone is on my desk it rings as I have the volume set.
2nd March 2011, 06:42 PM   |  #6  
alphanimal's Avatar
Member
Flag Lower Austria
Thanks Meter: 0
 
77 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
Actually I found you can disable the loud ringer in settings really easy

Settings --> Sound --> Pocket mode

There's no way to adjust the volume though,
2nd March 2011, 07:31 PM   |  #7  
rjd728's Avatar
Member
Thanks Meter: 13
 
71 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
Apparently the Shift has the same issue as my EVO or as Sprint would call it..."feature".

http://forum.androidcentral.com/show...629#post669629

You would think there was an app out there to override this.
Last edited by rjd728; 2nd March 2011 at 07:33 PM. Reason: Typo
6th March 2011, 07:43 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 33
 
261 posts
Join Date:Joined: May 2006
Quote:
Originally Posted by alphanimal

Actually I found you can disable the loud ringer in settings really easy

Settings --> Sound --> Pocket mode

There's no way to adjust the volume though,

What device/ROM are you running? There is no setting for Pocket mode under settings -> sound on the stock EVO Shift 4G (at least not on mine). Anyone else find this?
6th March 2011, 08:39 PM   |  #9  
alphanimal's Avatar
Member
Flag Lower Austria
Thanks Meter: 0
 
77 posts
Join Date:Joined: Jun 2007
More
I have a Desire Z with the original ROM (Froyo + Sense)
6th March 2011, 09:07 PM   |  #10  
foxsdaddy67's Avatar
Senior Member
Flag St. Charles, MO
Thanks Meter: 95
 
623 posts
Join Date:Joined: Jun 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by alphanimal

I have a Desire Z with the original ROM (Froyo + Sense)

that setting dont apply to shift

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes