Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

is my captivate's headphone jack broken..or is it the headphone?

OP xnoctis93

22nd February 2011, 05:25 PM   |  #1  
xnoctis93's Avatar
OP Senior Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 23
 
174 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
hi: So my friend gave me a pair of dr dre beats(tour) earbuds. I plugged them in and everything sounds fine on the phone, but I realized today that when I wiggle the wire near where it goes inside the jack, my music stops. As if my phone thinks the headphone has disconnected. So for example, with double twist, if the wire moves, the song pauses, and I have to press the play button again. I tried a friends Seinheiser headphones, and when I wiggled them, there were no problems. What should I do?
22nd February 2011, 05:47 PM   |  #2  
crystalhand's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 18
 
257 posts
Join Date:Joined: Aug 2010
If the head phone connector is gold and appears to be wearing off it just means that thee signal is not making it to the headphones. Gold plated connectors is a way to make a cheap cord better but once the gold wears off the signal strength weakens. I have some really nice dj quality headphones that sound amazing but it can be hit or miss bc the gold is going

Sent from my SGH-I897 using XDA App
22nd February 2011, 05:51 PM   |  #3  
TRusselo's Avatar
Retired Forum Moderator / Recognized Developer
Flag Edmonton
Thanks Meter: 2,797
 
4,703 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
Donate to Me
More
just make sure its pushed all the way in.
some headphone jacks are cheap and just dont sit right.
just feel for the click.
if everything is fine there, wiggle just the wire part.
ive had many headphone extention cables break internally and they cut out.
if no other headphones do it, id assume its the headphones,
btw why did your freind give them to you? theyre expensive,,,
Last edited by TRusselo; 22nd February 2011 at 05:55 PM.
22nd February 2011, 10:54 PM   |  #4  
xnoctis93's Avatar
OP Senior Member
Flag Vancouver
Thanks Meter: 23
 
174 posts
Join Date:Joined: Oct 2010
More
it's probably not the jack afterall... i put ipod buds in my captivate and the sound played fine...probably the dre earphones since when i plugged them into a mac nearby and i went to listen to a youtube vid after twisting the wire tip around the sound was lost. thnks anyways
1st January 2013, 11:12 PM   |  #5  
michaeldizzowns's Avatar
Member
Thanks Meter: 9
 
38 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
i have the same problem when i plug into the an audio jack from my car stereo.


when i plug it in the right side normally goes out. takes some wiggling of the wire to get sound to both sides.

my friend has the same problem so i think that maybe the jack on the phone is cheap. who knows. maybe ill try another cord.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes