Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,780,834 Members 50,577 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Sprint Roaming Guard Greyed Out Fix.

Tip us?
 
Jeb1008
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: Sep 2011
Database Sprint Roaming Guard Greyed Out Fix.

Hello
I am not a developer but I have a solution to roaming guards if you have root. I am a very tech savvy person and usually modify all my phone's on my on.

Here we go and I am not responsible for anything that could go wrong. Don't worry this is fairly simple computer programming.

1. Make sure you have root.
2. Download SQLite editor from the play store.
3. Open SQLite editor and go to the root of your phone.
4. Open data/data/com.android.providers.settings
5. Open Setting.db and select secure.
6. Scroll to and highlight data_roaming_guards_blocked and hit the pencil to edit.
7. Change wording to data_roaming_guards_allowed and save.
8. Scroll to and highlight voice_roaming_guard_blocked and hit pencil to edit.
9. Change wording to voice_roaming_guard_allowed and save.
10. There is no need to reboot just go directly to settings, mobile data and roaming guards. You should be able to select and deselect.

I hope this works for you and if it does let's put it out there. Lots of people have this problem and it took me several days to figure this out.
 
josh030181
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 121
Posts: 570
Join Date: Dec 2010
Location: Baltimoe,Md
I'm not sure what you are referring to, can you take a screen shot of it

Sent from my 831C using XDA Premium 4 mobile app
 
Jeb1008
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 2
Posts: 9
Join Date: Sep 2011
Database roaming guard

Not every phone has this problem. Some Sprint m8,s roaming guards were unselectable. You would no if you had this issue. Sprint is very aware of the software issue. I will try and find a screen shot. Also the file written, I tried to get it put in the development section.
 
madhaval
Old
#4  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by Jeb1008 View Post
Hello
I am not a developer but I have a solution to roaming guards if you have root. I am a very tech savvy person and usually modify all my phone's on my on.

Here we go and I am not responsible for anything that could go wrong. Don't worry this is fairly simple computer programming.

1. Make sure you have root.
2. Download SQLite editor from the play store.
3. Open SQLite editor and go to the root of your phone.
4. Open data/data/com.android.providers.settings
5. Open Setting.db and select secure.
6. Scroll to and highlight data_roaming_guards_blocked and hit the pencil to edit.
7. Change wording to data_roaming_guards_allowed and save.
8. Scroll to and highlight voice_roaming_guard_blocked and hit pencil to edit.
9. Change wording to voice_roaming_guard_allowed and save.
10. There is no need to reboot just go directly to settings, mobile data and roaming guards. You should be able to select and deselect.

I hope this works for you and if it does let's put it out there. Lots of people have this problem and it took me several days to figure this out.


I have sprint m8 un activated phone, so roaming option is not preset, can any one give roaming file to enable roaming
 
rachitboom2
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 60
Posts: 302
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by madhaval View Post
I have sprint m8 un activated phone, so roaming option is not preset, can any one give roaming file to enable roaming
I have the exact same problem, roaming options are missing. Can anyone provide the roaming file ?
 
ycats
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 130
Posts: 1,560
Join Date: Feb 2007
Location: Cane Ridge, Tennessee
Not sure why some phones have the the roaming guards greyed out, I've never had that issue.........have always been able to check/uncheck.
Phone history - Ericsson cf688, Samsung T1100, Kyocera 6035 (2), Samsung i300, Treo 300, Samsung i500, Treo 600, Hitachi G1000, PPC-6600, PPC-6700 (2), Samsung IP830W (2), Treo 700wx, HTC-Mogul, HTC Touch (2), HTC Touch Pro (4), HTC Touch Pro2 (2), HTC EVO 4G, HTC EVO 3D, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy Note-2, Samsung Galaxy Note-3, HTC One M8.
 
O.M.J
Old
#7  
O.M.J's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 7,240
Posts: 2,408
Join Date: Jun 2007
Location: Hastings, MN

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by madhaval View Post
I have sprint m8 un activated phone, so roaming option is not preset, can any one give roaming file to enable roaming
Quote:
Originally Posted by rachitboom2 View Post
I have the exact same problem, roaming options are missing. Can anyone provide the roaming file ?
roaming file? did u try the steps in the OP??? seems pretty straight forward to me

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes