Post Reply

Please Help Me... My Sprint HTC One M8 831C Soft Bricked

OP murattari

2nd July 2014, 08:48 PM   |  #1  
murattari's Avatar
OP Junior Member
Flag Ankara
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
My phone giving IMAGE 159 ERROR and 41 model id error.my phone is soft bricked.4 days is trying to establish ROM.how to change model id with fastboot or cwm recovery.please help friends.i break my android os (

My Phone: Official Rom Sprint HTC One M8 831c Harman Kardon Edition
Unlocked
M8-WHL PVT SHIP S-OFF
CID-11111111
HBOOT-3.16.0.0000
RADIO-1.15.2133156.UA13G
OpenDSP-v38.2.2-00542-M8974.0311
OS-1.54.401.5

But not working i tryed more android os.please make model id change tool for htc one m8
2nd July 2014, 08:49 PM   |  #2  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 10,077
 
10
11,315 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Flash the HK RUU. I'm not sure how you ended up with that OS number, but it's not a Sprint software version.
The Following User Says Thank You to Captain_Throwback For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 08:55 PM   |  #3  
murattari's Avatar
OP Junior Member
Flag Ankara
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
i trying this rom before
Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback

Flash the HK RUU. I'm not sure how you ended up with that OS number, but it's not a Sprint software version.

i tryed this rom flash and work.but later I do not know how it has changed my model id..this ruu now giving me model id 41 error.please help me with teamviewer or or or idk
2nd July 2014, 09:04 PM   |  #4  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 10,077
 
10
11,315 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by murattari

i tryed this rom flash and work.but later I do not know how it has changed my model id..this ruu now giving me model id 41 error.please help me with teamviewer or or or idk

Are you sure you have a Sprint HK Edition?

What exactly have you flashed to the device?
The Following User Says Thank You to Captain_Throwback For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 09:11 PM   |  #5  
murattari's Avatar
OP Junior Member
Flag Ankara
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback

Are you sure you have a Sprint HK Edition?

What exactly have you flashed to the device?

C:\fastboot>fastboot getvar all
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 3.16.0.0000
(bootloader) version-baseband: 1.15.2133156.UA13G
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.54.401.5
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: FA444SF04237
(bootloader) imei: XXXXXXXXXXXX
(bootloader) imei2: Not Support
(bootloader) meid: 99000499050815
(bootloader) product: m8_whl
(bootloader) platform: hTCBmsm8974
(bootloader) modelid: 0P6B10000
(bootloader) cidnum: 11111111
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 0mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: ab0efa49
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.021s


yes im sure. http://forum.xda-developers.com/show...php?p=52145194 this rom could be installed 3 days ago.but now not installed.i try to install Android_Revolution_HD-One_M8_8.1 later softbricked my phone
Last edited by murattari; 2nd July 2014 at 09:15 PM. Reason: getvar
2nd July 2014, 09:17 PM   |  #6  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 10,077
 
10
11,315 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by murattari

C:\fastboot>fastboot getvar all
(bootloader) version: 0.5
(bootloader) version-bootloader: 3.16.0.0000
(bootloader) version-baseband: 1.15.2133156.UA13G
(bootloader) version-cpld: None
(bootloader) version-microp: None
(bootloader) version-main: 1.54.401.5
(bootloader) version-misc: PVT SHIP S-OFF
(bootloader) serialno: FA444SF04237
(bootloader) imei: XXXXXXXXXXXX
(bootloader) imei2: Not Support
(bootloader) meid: 99000499050815
(bootloader) product: m8_whl
(bootloader) platform: hTCBmsm8974
(bootloader) modelid: 0P6B10000
(bootloader) cidnum: 11111111
(bootloader) battery-status: good
(bootloader) battery-voltage: 0mV
(bootloader) partition-layout: Generic
(bootloader) security: off
(bootloader) build-mode: SHIP
(bootloader) boot-mode: FASTBOOT
(bootloader) commitno-bootloader: ab0efa49
(bootloader) hbootpreupdate: 11
(bootloader) gencheckpt: 0
all: Done!
finished. total time: 0.021s


yes im sure. http://forum.xda-developers.com/show...php?p=52145194 this rom could be installed 3 days ago.but now not installed.i try to install Android_Revolution_HD-One_M8_8.1 later softbricked my phone

Run fastboot oem ? and paste the contents please. I'm not sure if there's an easy way to change MID.
The Following User Says Thank You to Captain_Throwback For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 09:20 PM   |  #7  
murattari's Avatar
OP Junior Member
Flag Ankara
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback

Run fastboot oem ? and paste the contents please. I'm not sure if there's an easy way to change MID.

i think may improve the original android nandroid backup.i dont know
2nd July 2014, 09:22 PM   |  #8  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 10,077
 
10
11,315 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by murattari

i think may improve the original android nandroid backup.i dont know

From what I'm reading from the One (M7) you'll have to run an echo command from a root shell to update the MID manually.

Do you have the output of that command?

EDIT: Found it.
The Following User Says Thank You to Captain_Throwback For This Useful Post: [ View ]
2nd July 2014, 09:25 PM   |  #9  
murattari's Avatar
OP Junior Member
Flag Ankara
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
More
Quote:
Originally Posted by Captain_Throwback

From what I'm reading from the One (M7) you'll have to run an echo command from a root shell to update the MID manually.

Do you have the output of that command?

i dont know commands.please help me.my phone's been asleep for 4 days
2nd July 2014, 09:31 PM   |  #10  
Captain_Throwback's Avatar
Retired Moderator / Recognized Contributor
Flag Bensalem, PA
Thanks Meter: 10,077
 
10
11,315 posts
Join Date:Joined: Aug 2008
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by murattari

i dont know commands.please help me.my phone's been asleep for 4 days

I edited the above post with the link you need.

And I gave you the command - "fastboot oem ?"

The Following User Says Thank You to Captain_Throwback For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes