Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,811,035 Members 40,279 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Local carrier FINALLY has 4G LTE but doesnt use sprint.

Tip us?
 
v1ral
Old
(Last edited by v1ral; 27th July 2014 at 05:52 PM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 276
Join Date: Oct 2010
Default [Q] Local carrier FINALLY has 4G LTE but doesnt use sprint.

Hello everyone,
I want to to know exactly how I can implement this to my HTC one however what I've been told is that what ever Sprint devices they have sold will not able to work on this new upgrade.
I've been chatting back and fourth with an employee and he says it's a gsm based 4g LTE that's works on hspa or something that uses 1900mhz bandwidth. With that said will I be able to go ahead and convert to what my carrier uses?

Another note, I've successfully SIM unlocked but haven't had a SIM to try it out if it is unlocked, in doing the unlock will I be able to utilize this update to my carriers data speeds? All the employee said as of right now Sprint branded devices are not able to be used with the upgraded network and it uses a gsm based 4g that uses 1900mhz bands. Quite a few people are pissed about this but their normal users and do not know about root and everything associated with it, to include SIM unlocking.

Another thing the employee mentioned was they are now selling HTC one m7 and m8 that are able to utilize the network, he says they are "generic" and Verizon, what I'm thinking that they are just global versions of the device, so who ever got Sprint branded phones are screwed cause they can't upgrade to the new network.

I am hoping I can use this new found boost in data speeds locally!!
Phone: Sprint HTC One *IT&E Guam* CDMA
ROMs: Stock Sense 6
Viper Rom Six Sense 7.0.1*DD*
Nocternal Nuisense 6 Sense*DD*
Skydragon v6.5 Six Sense
Firmware: Latest firmware
Radio: Latest release radio
Recovery: TWRP 2.8.0.2
hboot: S-off 1.56/7.0000 via Firewater
 
Kraizk
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 338
Posts: 745
Join Date: Jul 2011
Location: American Canyon
Quote:
Originally Posted by v1ral View Post
Hello everyone,
I want to to know exactly how I can implement this to my HTC one however what I've been told is that what ever Sprint devices they have sold will not able to work on this new upgrade.
I've been chatting back and fourth with an employee and he says it's a gsm based 4g LTE that's works on hspa or something that uses 1900mhz bandwidth. With that said will I be able to go ahead and convert to what my carrier uses?

Another note, I've successfully SIM unlocked but haven't had a SIM to try it out if it is unlocked, in doing the unlock will I be able to utilize this update to my carriers data speeds? All the employee said as of right now Sprint branded devices are not able to be used with the upgraded network and it uses a gsm based 4g that uses 1900mhz bands. Quite a few people are pissed about this but their normal users and do not know about root and everything associated with it, to include SIM unlocking.

Another thing the employee mentioned was they are now selling HTC one m7 and m8 that are able to utilize the network, he says they are "generic" and Verizon, what I'm thinking that they are just global versions of the device, so who ever got Sprint branded phones are screwed cause they can't upgrade to the new network.

I am hoping I can use this new found boost in data speeds locally!!
County? City? State? You provided no information here. Also from the sounds of it NO you can not convert your phone. The bands 4G uses are limited by the hardware in them, if you bought a SPRINT CDMA phone in a foreign county no one screwed anyone except you screwing yourself. You should have bought the global version directly from HTC.
HTC 8125
HTC Tilt
Samsung Blackjack II
iPhone 3G
iPhone 3GS
iPad
Motorola Atrix
HTC VIVID
HTC Inspire
Samsung Galaxy Nexus
HTC ONE X+
HTC ONE (SPRINT)
Eee Pad Transformer
Eee Pad Transformer Prime
NEXUS 7
The Following User Says Thank You to Kraizk For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
v1ral
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 14
Posts: 276
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by Kraizk View Post
County? City? State? You provided no information here. Also from the sounds of it NO you can not convert your phone. The bands 4G uses are limited by the hardware in them, if you bought a SPRINT CDMA phone in a foreign county no one screwed anyone except you screwing yourself. You should have bought the global version directly from HTC.
Thanks.
I'm not in the states I'm located in Guam, I'm aware of the hardware limitations, but I'm wondering if the device will be able to pick up signal. I believe my carrier will be using hsdpa bands at 1900mhz and I'm under the impression that the Sprint use those

I am screwed as well as others that have gotten Sprint branded devices here, I feel for them but those people are normal users, that don't know rooting and what associated with it. I don't feel too bad about having this device at all, it's been working great, I was just waiting for my carrier to bring out something 3G data.
I was really banking on having it be able to get the upgraded speeds, and maybe help others who are on the same boat as me.

Thanks again!
Phone: Sprint HTC One *IT&E Guam* CDMA
ROMs: Stock Sense 6
Viper Rom Six Sense 7.0.1*DD*
Nocternal Nuisense 6 Sense*DD*
Skydragon v6.5 Six Sense
Firmware: Latest firmware
Radio: Latest release radio
Recovery: TWRP 2.8.0.2
hboot: S-off 1.56/7.0000 via Firewater
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes