Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,145 Members 36,157 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

sdcard wiped, Rom in loop

Tip us?
 
p1mpin
Old
(Last edited by p1mpin; 18th August 2014 at 06:18 AM.) Reason: Fixed one issue, got another.
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 19
Join Date: Dec 2011
Location: San Diego, CA
Default sdcard wiped, Rom in loop

Hey guys, I accidentley wiped my sdcard when I reunlocked the bootloader. I have a custom rom that was on previously but its stock in a loop. I tried to push another room using adb sideload but when i do I got * Cannot read 'sideload'. I dont know any other way i can connect the phone to computer to flash another rom. please help.

Thanks

Update:

I can push the rom but i get this error when trying to install "E: unable to mount 'data' "
 
JudgeFutta
Old
#2  
JudgeFutta's Avatar
Member
Thanks Meter 5
Posts: 31
Join Date: Apr 2013
Location: Battle Creek
Quote:
Originally Posted by p1mpin View Post
Hey guys, I accidentley wiped my sdcard when I reunlocked the bootloader. I have a custom rom that was on previously but its stock in a loop. I tried to push another room using adb sideload but when i do I got * Cannot read 'sideload'. I dont know any other way i can connect the phone to computer to flash another rom. please help.

Thanks

Update:

I can push the rom but i get this error when trying to install "E: unable to mount 'data' "
when I had that problem, I ended up wiping everything and then rebooted to recovery and it finally worked.
The Following User Says Thank You to JudgeFutta For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
StormyNight
Old
#3  
Senior Member
Thanks Meter 155
Posts: 534
Join Date: Dec 2013
Location: Hyderabad, Telangana
Quote:
Originally Posted by p1mpin View Post
Hey guys, I accidentley wiped my sdcard when I reunlocked the bootloader. I have a custom rom that was on previously but its stock in a loop. I tried to push another room using adb sideload but when i do I got * Cannot read 'sideload'. I dont know any other way i can connect the phone to computer to flash another rom. please help.

Thanks

Update:

I can push the rom but i get this error when trying to install "E: unable to mount 'data' "
Try what @JudgeFutta said. The error's most likely due to corrupt partitions.
The Following User Says Thank You to StormyNight For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
manish dubey
Old
#4  
manish dubey's Avatar
Member
Thanks Meter 6
Posts: 36
Join Date: Aug 2009
Location: Indore

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by p1mpin View Post
Hey guys, I accidentley wiped my sdcard when I reunlocked the bootloader. I have a custom rom that was on previously but its stock in a loop. I tried to push another room using adb sideload but when i do I got * Cannot read 'sideload'. I dont know any other way i can connect the phone to computer to flash another rom. please help.

Thanks

Update:

I can push the rom but i get this error when trying to install "E: unable to mount 'data' "
Try to get in Recovery and from mount option mount system and then try it will work or try this

Make Sure HTC Drivers are installed and ADB is already working

1. Reboot into TWRP

2. in TWRP, Hit andvanced and find Sideload

3. Swipe to start Sideload

4. Open a CMD Prompt window and Change Directories to where your adb.exe is

5. type adb devices and it should show your device conntected and say sideload

6. Your ZIP file should already be in your adb folder

7. You are now ready to push the zip.....

8. type adb sideload nameofzip.zip

9. Wait until it says 100% and reboot back into recovery to flash the ROM

10. If hitting power does not make the screen come one, type adb reboot recovery

11. if adb reboot recovery does not work, hold power and volume down until it reboots to fastboot then go to recovery

ADB Push from Recovery - If Sideload Fails For You


adb push rom.zip /data/media/0/

Be sure u r in Recovery when using ADB Push command.
If You Find My Work Helpful, And IF You Can, Please DONATE
Click Thanks If I Helped You!
The Following User Says Thank You to manish dubey For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
p1mpin
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 1
Posts: 19
Join Date: Dec 2011
Location: San Diego, CA
Thanks guys. What i found out is that i had a corrupt partition so I formated the sdcard since there was nothing on it and it worked. I pushed the rom through adb but i didnt do the sideload method. I have liquid smooth on it now but I want a sense rom. any suggestions for a good one?
 
User420s
Old
#6  
User420s's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 3
Join Date: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by p1mpin View Post
Thanks guys. What i found out is that i had a corrupt partition so I formated the sdcard since there was nothing on it and it worked. I pushed the rom through adb but i didnt do the sideload method. I have liquid smooth on it now but I want a sense rom. any suggestions for a good one?
Why not try the best Sense rom available. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2502430

Gd luck
 
StormyNight
Old
#7  
Senior Member
Thanks Meter 155
Posts: 534
Join Date: Dec 2013
Location: Hyderabad, Telangana
Quote:
Originally Posted by User420s View Post
Why not try the best Sense rom available. http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2502430

Gd luck
@p1mpin Can vouch for that ROM, it's amazing. Might also want to flash Kangaroo Kernel while you're at it. It'll give you great battery life.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes