Post Reply

Bluettoh Issues after upgrade to NF6

30th June 2014, 08:47 PM   |  #1  
KoubaK's Avatar
OP Member
Flag NYC
Thanks Meter: 9
 
91 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
Has anyone been experiencing Bluetooth issues after upgrading to NF6?
I get the skipping effect from old CD players.
I am completely stock and using the stock Music application.
30th June 2014, 09:47 PM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 8
 
45 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
With my headphones I have Zero issues. In my car I have experienced this just once. will try it again when I leave work.

Update. I have no issues at all unless I have some apps running like ingress. Maybe more of an issue reading/processing the music file than the Bluetooth connection

Sent from my SM-T230NU using Tapatalk
Last edited by slicknsxy; 1st July 2014 at 04:31 PM.
3rd July 2014, 05:38 AM   |  #3  
diablo009's Avatar
Senior Member
Flag Atlanta GA
Thanks Meter: 1,343
 
5,537 posts
Join Date:Joined: Apr 2009
More
Mine works fine with both normal blue tooth headset as well as with my car Bluetooth.

Sent from my SM-G900T using XDA Premium 4 mobile app
4th July 2014, 10:44 PM   |  #4  
seanvree's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 47
 
633 posts
Join Date:Joined: Jan 2009
YES! Exactly the issue I'm having. The audio seems to cut out for just a split second. Annoying.
8th July 2014, 05:43 AM   |  #5  
vvveith's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland
Thanks Meter: 87
 
423 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Donate to Me
More
Question Same here.
Quote:
Originally Posted by seanvree

YES! Exactly the issue I'm having. The audio seems to cut out for just a split second. Annoying.

I got it too!
8th July 2014, 06:24 AM   |  #6  
Member
Flag St. Louis
Thanks Meter: 13
 
64 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Lightbulb
Quote:
Originally Posted by vvveith

I got it too!

I have the same issue, even on the original firmware. I think it has something to do with how the phone sleeps. When my screen is on, I don't get any cut-outs, but once the screen turns off, the skips begin. try changing your cpu governor to conservative on the stock kernel with an app like Rom Toolbox. I'm trying to narrow down this problem, and I got less skips on conservative than I do on Ondemand (default). I get no skips on my portable bluetooth speaker, which also kinda makes me feel like the low-power bluetooth 4.0 technology is something out car radios weren't designed to pick up. Had a GS3 on kitkat in the same car with no issues, so it isnt the OS itself, just a power state thing. I'm just spitballing here. anyone have any other thoughts? I'm still learning all this new crap about the GS5 that is making me lean toward an exchange. *cough* KNOX *cough*
9th July 2014, 05:27 AM   |  #7  
vvveith's Avatar
Senior Member
Flag Cleveland
Thanks Meter: 87
 
423 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
Donate to Me
More
Unhappy sCReen on makes no difference.
Quote:
Originally Posted by neoslink1

I have the same issue, even on the original firmware. I think it has something to do with how the phone sleeps. When my screen is on, I don't get any cut-outs, but once the screen turns off, the skips begin. try changing your cpu governor to conservative on the stock kernel with an app like Rom Toolbox. I'm trying to narrow down this problem, and I got less skips on conservative than I do on Ondemand (default). I get no skips on my portable bluetooth speaker, which also kinda makes me feel like the low-power bluetooth 4.0 technology is something out car radios weren't designed to pick up. Had a GS3 on kitkat in the same car with no issues, so it isnt the OS itself, just a power state thing. I'm just spitballing here. anyone have any other thoughts? I'm still learning all this new crap about the GS5 that is making me lean toward an exchange. *cough* KNOX *cough*

I use the navigator with screen on. Music will still skip from time to time.
10th July 2014, 11:18 PM   |  #8  
KoubaK's Avatar
OP Member
Flag NYC
Thanks Meter: 9
 
91 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
It really bums me out when I get these random skips, now I have noticed it happens more frequently when playing music stored on my phone (SD/internal) than when I am streaming (SoundCloud/Milk). I was thinking it could be the bit rate on those files, but I am starting to think it is just the phone because same song from my wife's GS3 played just fine via BT ...
11th July 2014, 06:43 AM   |  #9  
Member
Flag St. Louis
Thanks Meter: 13
 
64 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Is anyone having these issues using the xposed framework? I uninstalled it to fix a health and now my skips are gone.
12th July 2014, 01:14 PM   |  #10  
OreoBoyVa's Avatar
Senior Member
Flag yo moms crib
Thanks Meter: 24
 
289 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Mine seems to cut out when running apps in the background **** suck I thought it was my radio phewww

Sent from my SM-G900T using XDA Premium 4 mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in T-Mobile Galaxy S 5 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank