Post Reply

Flashing different carrier's roms

28th August 2014, 05:05 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
25 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Hey guys, since T-Mobile has unlocked bootloader, are you guys able to flash other carriers roms like at&t?

I'm only asking because im on an AT&T model, but eventually want to flash T-Mobile roms once our bootloader is unlocked for wifi calling.
28th August 2014, 05:46 AM   |  #2  
TheJesus's Avatar
Senior Member
Flag Sanford, FL
Thanks Meter: 90
 
276 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by cuongfucius

Hey guys, since T-Mobile has unlocked bootloader, are you guys able to flash other carriers roms like at&t?

I'm only asking because im on an AT&T model, but eventually want to flash T-Mobile roms once our bootloader is unlocked for wifi calling.

It would require some tweaking, but in the base idea, yes, they're all the same (with different radios and likely different kernels). You'll want to just wait a little bit and have devs port to the other models. However, your goal of getting wifi calling likely won't work. Maybe I've been out of the loop, but last I checked the app registers your phone number with the T-Mobile network so it knows where to forward calls/texts to. So it more than likely won't work for AT&T/Verizon. I believe Sprint has it now, but same method.
The Following User Says Thank You to TheJesus For This Useful Post: [ View ]
28th August 2014, 05:59 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 3
 
25 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by TheJesus

It would require some tweaking, but in the base idea, yes, they're all the same (with different radios and likely different kernels). You'll want to just wait a little bit and have devs port to the other models. However, your goal of getting wifi calling likely won't work. Maybe I've been out of the loop, but last I checked the app registers your phone number with the T-Mobile network so it knows where to forward calls/texts to. So it more than likely won't work for AT&T/Verizon. I believe Sprint has it now, but same method.

hi sorry, i left out a big important detail. I'm on t-mobile lol. so it would work for me. This is my first lg phone, and i've been on many other phones where we can easily cross flash carriers without the need of porting the roms. I was under the impression that the at&t model was slightly different? i should revisit that again just to be sure.

I was hoping if there was any hard evidence or experience that someone did flash an at&t rom without any hiccups. That'll mean we can do it vice versa.

Thanks for the info.
28th August 2014, 08:37 PM   |  #4  
qbanlinxx's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 192
 
651 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
On other phones this has been possible, I would wait for a definite answer, or make sure you have a backup ready just in case you do try it...
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in T-Mobile G3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank