Project Ara Smartphone Will Run Modified Android L with Hot Swapping

Project Ara is a very exciting topic–both for hardware and … more

Streamline Android Theme Customization with Graphic Porter

I dont have a custom theme on my Android phone, and the reason for this is because … more

Boost the Brightness of Your Sony Xperia Z1’s LED

I think the last time anyone has ever used a physical torch to find their earphones, … more

XDA Xposed Tuesday: Modify the Look of Your Volume Control – XDA TV

How many screenshots have you seen with a volume status bar in the … more
Post Reply

Power Button/Response

24th July 2014, 11:44 PM   |  #1  
OP Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 27
 
160 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
I think when holding the power button down the time it takes for the power menu to popup is too long. Like 2 seconds too long. Anyone know of a way to change this?
25th July 2014, 09:08 PM   |  #2  
Senior Member
Thanks Meter: 30
 
112 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
I just timed it.

It takes EXACTLY 2 seconds for the menu to come up.

So it's 2 seconds too much for you? Would you like the menu to come up instantly so that you have no option to turn your screen off with the power button?

Curious.
25th July 2014, 11:27 PM   |  #3  
kurtis.austin2's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 22
 
184 posts
Join Date:Joined: Aug 2009
More
I think it's just fine. Literally takes 2-3 seconds. Don't see why you would need it shorter

Sent from my LG-D851 using XDA Premium 4 mobile app
25th July 2014, 11:36 PM   |  #4  
partylikeaninjastar's Avatar
Senior Member
Flag SF Bay Area
Thanks Meter: 183
 
776 posts
Join Date:Joined: Apr 2012
More
Compared to how long it takes on my previous Nexus 5 phone, it does feel too long.

Sent from my LG-D851 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to partylikeaninjastar For This Useful Post: [ View ]
29th July 2014, 04:05 AM   |  #5  
OP Senior Member
Flag Seattle
Thanks Meter: 27
 
160 posts
Join Date:Joined: Sep 2010
More
Quote:
Originally Posted by 00dahc

I just timed it.

It takes EXACTLY 2 seconds for the menu to come up.

So it's 2 seconds too much for you? Would you like the menu to come up instantly so that you have no option to turn your screen off with the power button?

Curious.

Thanks for timing it. Since it's exactly 2 seconds then it is about 1.2 seconds too long. I too came from nexus and its defiantly too slow.
29th July 2014, 06:55 AM   |  #6  
aquariuz23's Avatar
Senior Member
Flag Clifton, NJ
Thanks Meter: 81
 
862 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Based on other android phones I've used, like nexus 5, gs3, lg nitro HD, etc, the delay LG has set on the G3's power button does feel a bit longer, I'd say a second longer. Is it a big deal? definitely not, but to those who are accustomed to a faster response time and probably because they use the power button for certain things, then yes, the longer delay does feel too long. I personally would like the stock android delay, which I think is only 1 second.

Sent from my LG-D851 using XDA Free mobile app
The Following User Says Thank You to aquariuz23 For This Useful Post: [ View ]
3rd August 2014, 12:20 AM   |  #7  
SystemErrorOne's Avatar
Recognized Contributor
Flag Jacksonville
Thanks Meter: 321
 
472 posts
Join Date:Joined: Jun 2011
More
Quote:
Originally Posted by aquariuz23

Based on other android phones I've used, like nexus 5, gs3, lg nitro HD, etc, the delay LG has set on the G3's power button does feel a bit longer, I'd say a second longer. Is it a big deal? definitely not, but to those who are accustomed to a faster response time and probably because they use the power button for certain things, then yes, the longer delay does feel too long. I personally would like the stock android delay, which I think is only 1 second.

Sent from my LG-D851 using XDA Free mobile app

im sure someone is going to come out with an xposed module to fix this delay. I surely hope so

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in T-Mobile G3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank