Lockdown Pro 2 Brings Material Design and Media Support

Back in March of this year, we took a look at a rather innovated security application … more

Mural Watchface Brings 500px to Android Wear

On a traditional watch, you can’t really do too much to change its appearance once … more

Android 5.0 Favorite Features, Release November 3rd? – XDA TV

Google Confirms Android 5.0 Lollipop for November 3rd! That and much more … more

Prepare Your Build Machines: Ubuntu 14.10 Utopic Unicorn Now Official

Today is an important day for any and all Linux enthusiasts. One of the … more
Post Reply

[Q] Flashed TF700 recovery by mistake, fastboot USB logo does not show up on menu

OP JasonLeeming

2nd July 2014, 08:47 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Manchester
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Hi guys,

I accidentally installed TF700 recovery on my TF300 (yes I know, I'm a tool), so as you expect, with it being made for a higher resolution screen, it only shows a small portion of the recovery screen on my TF300, so I can't flash any other recovery images or ROMs as I can't access the slide to flash function on TWRP. To top it off, the fastboot USB logo does not show up, just the RCK, Android and wipe data options.

Any help would be much appreciated.

Jason
2nd July 2014, 08:58 PM   |  #2  
andrewnelson23's Avatar
Senior Member
Flag Shawnee, OK
Thanks Meter: 163
 
630 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by JasonLeeming

Hi guys,

I accidentally installed TF700 recovery on my TF300 (yes I know, I'm a tool), so as you expect, with it being made for a higher resolution screen, it only shows a small portion of the recovery screen on my TF300, so I can't flash any other recovery images or ROMs as I can't access the slide to flash function on TWRP. To top it off, the fastboot USB logo does not show up, just the RCK, Android and wipe data options.

Any help would be much appreciated.

Jason

Can you boot into the system?

Sent from my TF300T using XDA Free mobile app
2nd July 2014, 09:03 PM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Manchester
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by andrewnelson23

Can you boot into the system?

Sent from my TF300T using XDA Free mobile app

Yeah sorry, forgot to say. There is no ROM installed, just that completely wrong recovery.

Jason
2nd July 2014, 09:10 PM   |  #4  
andrewnelson23's Avatar
Senior Member
Flag Shawnee, OK
Thanks Meter: 163
 
630 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by JasonLeeming

Yeah sorry, forgot to say. There is no ROM installed, just that completely wrong recovery.

Jason

Dang.

It's weird that you'd have an affected bootloader. Recovery flashing is only supposed to mess with the recovery partition. Have you tried connecting your tablet to different computers using different usb's? Perhaps then fastboot will appear. Have you tried fastboot devices from your computer? What does it print?

Sent from my TF300T using XDA Free mobile app
2nd July 2014, 09:14 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Manchester
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
Quote:
Originally Posted by andrewnelson23

Dang.

It's weird that you'd have an affected bootloader. Recovery flashing is only supposed to mess with the recovery partition. Have you tried connecting your tablet to different computers using different usb's? Perhaps then fastboot will appear. Have you tried fastboot devices from your computer? What does it print?

Sent from my TF300T using XDA Free mobile app

I would try that, but I don't have any other computers and I only have the one USB cable.
2nd July 2014, 09:17 PM   |  #6  
OP Junior Member
Flag Manchester
Thanks Meter: 2
 
20 posts
Join Date:Joined: Jan 2011
More
I haven't had a ROM installed on it for a while, and I haven't used it for a while. When I started messing with it yesterday I certainly remember the USB logo being there, but after installing that recovery it just isn't. All the correct drivers are installed, and the laptop seems to recognise the fastboot with no problems.

Jason
Last edited by JasonLeeming; 2nd July 2014 at 09:20 PM.
2nd July 2014, 09:49 PM   |  #7  
andrewnelson23's Avatar
Senior Member
Flag Shawnee, OK
Thanks Meter: 163
 
630 posts
Join Date:Joined: May 2012
More
Quote:
Originally Posted by JasonLeeming

I haven't had a ROM installed on it for a while, and I haven't used it for a while. When I started messing with it yesterday I certainly remember the USB logo being there, but after installing that recovery it just isn't. All the correct drivers are installed, and the laptop seems to recognise the fastboot with no problems.

Jason

Gotcha.

Well if it recognizes it, just try fastboot flashing a new recovery...

If you do fastboot devices, does it pop your device up?

Sent from my TF300T using XDA Free mobile app

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Transformer TF300T Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank