Post Reply

TF300T stays at 1% & will not charge

OP voxigenboy

17th August 2014, 07:16 AM   |  #1  
voxigenboy's Avatar
OP Senior Member
Flag San Diego
Thanks Meter: 173
 
1,580 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
I recently picked up a used TF300T with a shattered digitizer. I managed to successfully remove/replace it & the tablet is working fine.. except for charging. It turns on and says the battery is at 1% and needs to be charged. When I plug it in to charge it, it doesn't charge(just stays at 1%).

It came with a genuine Asus USB cable & what appears to be a generic USB wall charger. When I connect the tablet though, it registers and the screen comes on. When I plug it into my PC it also comes on and registers(so I know the USB cable and charging port on the tablet are fine).

I do have other tablets(iPad 3, iPad Air, Surface Pro 2, etc..) and tried using the wall chargers that came with those, but still no luck.

I'm assuming then that I have to use an actual Asus wall charger meant specifically for the TF300T? Or do you guys have a link to one that will work?



EDIT: -- Ok, I just tried another generic that I have here. It's a 5V 2.1A and the tablet is actually charging... oddly though, it doesn't show the charging icon nor does it say it's charging... but it is.

o_O

O_o
Last edited by voxigenboy; 17th August 2014 at 07:26 AM. Reason: ...
17th August 2014, 10:23 AM   |  #2  
Member
Flag ccdd
Thanks Meter: 26
 
79 posts
Join Date:Joined: Apr 2011
More
You need a 15 volts adapter not 5 volts!

Sent from my TF300T using Tapatalk HD
18th August 2014, 07:26 AM   |  #3  
voxigenboy's Avatar
OP Senior Member
Flag San Diego
Thanks Meter: 173
 
1,580 posts
Join Date:Joined: Jul 2010
More
The weird thing is, the Surface Pro charger I have is 24... and it charges just as fast as the 5 I used last night. I borrowed an Asus brand charger today and had no problems at all with that.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Transformer TF300T Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank