Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,733,460 Members 40,399 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Error mounting data and cache

Tip us?
 
devbro
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 34
Posts: 126
Join Date: Feb 2010
Default Error mounting data and cache

Hello Everyone

I have run into an odd problem. My tf701 ran out of power while I was watching netflix on it. After that it got stuck on boot. When I tried to fiddle using CWM I found out that I cannot mount data or cache. Further more I get to see 5 lines of "E: can't mount /recovery/*" where * are folders within /recovery/ . I tried to format system using CWM or fastboot, they both say they succeed but when I reboot I still get my bootanimation. At this I am out of ideas as to how I can fix it. Furthermore thanks to being unlocked I lost my warranty .

Any suggestions as to how I can fix it?
mytouch 3G->HTC desire HD->Moto Atrix 4G -> Samsung Galaxy note
Make your own bootanimations: http://aboota.devbro.com/

The New way of launching your apps: Devbro Appdrawer at google play

Are you a medical student writing USMLE CS? use USMLE CS TIMER
 
YayYouFixedIt
Old
(Last edited by YayYouFixedIt; 13th July 2014 at 04:53 PM.)
#2  
YayYouFixedIt's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 52
Posts: 468
Join Date: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by devbro View Post
Hello Everyone

I have run into an odd problem. My tf701 ran out of power while I was watching netflix on it. After that it got stuck on boot. When I tried to fiddle using CWM I found out that I cannot mount data or cache. Further more I get to see 5 lines of "E: can't mount /recovery/*" where * are folders within /recovery/ . I tried to format system using CWM or fastboot, they both say they succeed but when I reboot I still get my bootanimation. At this I am out of ideas as to how I can fix it. Furthermore thanks to being unlocked I lost my warranty .

Any suggestions as to how I can fix it?
Maybe I saw something like this I dont know. Did you try mounting system first and see if that fixes it? I have no idea.
EDIT: from CWM I mean. I had a situtation where some things would not mount. data being one of them.. Not sure what else. Then I just mounted /system and everything was ok. Could it be that for some reason system is not getting mounted and you not formatting it besides an empty directory.
 
devbro
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 34
Posts: 126
Join Date: Feb 2010
Quote:
Originally Posted by YayYouFixedIt View Post
Maybe I saw something like this I dont know. Did you try mounting system first and see if that fixes it? I have no idea.
EDIT: from CWM I mean.
Yes I tried no luck. When I try to format /data using fastboot it simply hangs both the device and the terminal too.
mytouch 3G->HTC desire HD->Moto Atrix 4G -> Samsung Galaxy note
Make your own bootanimations: http://aboota.devbro.com/

The New way of launching your apps: Devbro Appdrawer at google play

Are you a medical student writing USMLE CS? use USMLE CS TIMER
 
pershoot
Old
(Last edited by pershoot; 14th July 2014 at 03:01 AM.)
#4  
Recognized Developer
Thanks Meter 3803
Posts: 7,664
Join Date: Dec 2008
Quote:
Originally Posted by devbro View Post
Yes I tried no luck. When I try to format /data using fastboot it simply hangs both the device and the terminal too.
some corruption seems to have occurred.

perform a hard reset in the 'stock' recovery (this will format /data).

then boot in and re-setup. any userdata you had will be gone (including media/content stored locally, etc.).

in case of /system corruption (after performing the above; you still cannot boot in), you can format that partition separately and re-flash it from the CWM file for the latest posted stock update.

you can find file(s) on droidbasement, as needed.
 
nero0345
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 27
Join Date: Nov 2011
I belive I have the same probleme, how i could i do it right?
 
berndblb
Old
#6  
berndblb's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 767
Posts: 2,384
Join Date: Nov 2012
Location: Los Angeles, CA
Quote:
Originally Posted by devbro View Post
Yes I tried no luck. When I try to format /data using fastboot it simply hangs both the device and the terminal too.
How did you try to format data in fastboot??
That's done in recovery afaik.

Quote:
Originally Posted by nero0345 View Post
I belive I have the same probleme, how i could i do it right?
What problem do you have? /data not mounting? Format it in recovery but you will loose everything stored on your internal SD.
 
devbro
Old
#7  
Senior Member - OP
Thanks Meter 34
Posts: 126
Join Date: Feb 2010
I finally took my tablet in for a check with asus. They said that I ahve corrupted my boot and since I replace the recovery there is no way to fix it. the only way to fix it is to replace the motherboard at this point. It will cost 190$ to replace!!!!
mytouch 3G->HTC desire HD->Moto Atrix 4G -> Samsung Galaxy note
Make your own bootanimations: http://aboota.devbro.com/

The New way of launching your apps: Devbro Appdrawer at google play

Are you a medical student writing USMLE CS? use USMLE CS TIMER

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Shane Francis to Talk Android, Robotics, and Vision at XDA:DevCon 2014

Our international xda:devcon 14in Manchester, UK on the weekend of … more

LG G Watch Tool is a Toolkit all Owners Need

The LG G Watch is one of the first two devices hitting the market rocking the highly anticipated … more

Benchmark Your CPU Performance with Mini CPU Integer Script

When it comes to device testing, there are two types of people on XDA. The first … more

Rid Yourself of Charging Annoyances with No Wake on Charge Xposed Module

Almost every OEM has skinned and otherwise modifiedAndroid to suit … more