Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,813,079 Members 54,179 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Stock signal issues

Tip us?
 
kude87
Old
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 152
Posts: 566
Join Date: Jan 2013
Location: Minneapolis
Default Stock signal issues

This issue is really bugging me. I came from an s4 and the g2 is superior in nearly every way. However, I work in an area of patchy signal, but the s4 switched between LTE, 3g, and 1x much much better than my g2. It's driving my crazy. I have to toggle airplane mode probably 5 or more times per day just to get LTE back. I replaced my Sim already thinking that was it. This is my second g2 as the first had a faulty screen. Specs are awesome but if I have to keep toggling airplane mode I may have to move on. Anyone else with this issue?



Sent from my VS980 4G
 
CharlzO_2000
Old
#2  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 20
Join Date: Apr 2011
This is something of a hit or miss, semi-known issue with the newer updates on the G2. A lot of the first Kit Kat ROMS also suffered from this, based off that update with the 24a radio. Some people have been able to do a Factory Reset and get it to play nicely since then. I'm not sure if there are fixes in the works other than that. I've rooted my phone a while back, and it's working now for me, but again, that's rooted and not stock.

It is though, one of those things that there are plenty of people that have had the issue, but plenty more who haven't, with no real rhyme or reason as to why. I really don't have any other answers though, other than maybe try the reset as a last resort and see. Unless you want to get yourself into the rooting scene and give that a go
 
Mariner_1712
Old
(Last edited by Mariner_1712; 12th July 2014 at 11:13 PM.)
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Feb 2014
Running xdabbeb's VS980 ROM here, and I sometimes get that issue, though far less than when I was running stock.

Of course, I also live in Northern West Virgi.... I mean Southwestern Pennsylvania. 😛

By that I mean that I'm not surprised that the towers aren't providing consistent coverage, what with the hills alone.

Sent from my VS980 4G using XDA Free mobile app
 
kude87
Old
#4  
Senior Member - OP
Thanks Meter 152
Posts: 566
Join Date: Jan 2013
Location: Minneapolis
I was rooted, and then I tried malladus, and same thing. I ended up going to a Droid Maxx. I know, lesser specs but honestly, the build quality and near vanilla experience is plain awesome. Also, my signal has never been better on any phone I've had. I suppose everyone's mileage will vary.

Sent from my Droid Maxx
 
CharlzO_2000
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 2
Posts: 20
Join Date: Apr 2011
yeah, for mine, I had issues before, and tried all sorts of variations of back and forth, 12b, 24a, 4.2, 4.4, I was all over the place, and just ended up staying on whatever it was. And the signal steadied out, but I'm not sure why or how. I hadn't changed anything, and suddenly it started working again (was on a 12b load at that point). I know there were a couple places where I started picking up 4G where there wasn't before, so I assume a couple more towers got loaded up, but still, not sure why that would suddenly effect my other areas. But once it started working, I revisited a KK rom, and so far so good.

Of course, now there's that G3 thing...
 
kude87
Old
#6  
Senior Member - OP
Thanks Meter 152
Posts: 566
Join Date: Jan 2013
Location: Minneapolis
Yeah, not good when you can't pin down what it really is. My 3g actually never worked. Ever.

Sent from my DROID Maxx
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


MediaTek Continues Steps Towards Being Developer-Friendly

Not too long ago MediaTek was very closed off towards the mobile developer … more

Sony PS4 Remote Play Ported to All Android Devices

Im pretty sure that every informed gamer out there perked their ears up when Sony came out … more

Change Your Samsung Galaxy S2’s Dialer Background in Real Time

As with anything, if youve looked at something long enough, things can … more

Increase Your Multitasking Workflow with C-Floating Windows

Technology has put life on the fast track. Lazy, relaxed days have turned into … more