Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Camera light not working in AllianceROM

OP GuitarAudiologist

21st August 2014, 12:37 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
I can't seem to get the camera light to work at all with AllianceROM build 1. It won't flash in the camera app, and I've tried 3 different flashlight/torch apps and it none of them will light it. Any ideas?
21st August 2014, 01:16 AM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Update
Quote:
Originally Posted by GuitarAudiologist

I can't seem to get the camera light to work at all with AllianceROM build 1. It won't flash in the camera app, and I've tried 3 different flashlight/torch apps and it none of them will light it. Any ideas?

It suddenly works again. I'm not sure what happened, but I restarted the phone a few times, booted to the stock ROM, and then booted AllianceROM again and now it works (for now). Possible bug?
21st August 2014, 01:34 AM   |  #3  
kinstre11's Avatar
Senior Member
Flag Hobe Sound
Thanks Meter: 26
 
105 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Quote:
Originally Posted by GuitarAudiologist

It suddenly works again. I'm not sure what happened, but I restarted the phone a few times, booted to the stock ROM, and then booted AllianceROM again and now it works (for now). Possible bug?

There are many reported issues with rom slots in Safestrap. It is always recommended to flash on the stock slot. If you insist on running multiple roms I'd advice keeping your daily rom on the stock slot for the battery performance alone.
21st August 2014, 02:10 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Quote:
Originally Posted by kinstre11

There are many reported issues with rom slots in Safestrap. It is always recommended to flash on the stock slot. If you insist on running multiple roms I'd advice keeping your daily rom on the stock slot for the battery performance alone.

Thanks for the advice. I'm still scratching my head on this one though, as AllianceROM is currently in the stock slot.
21st August 2014, 02:37 AM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
11 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
I'm going to try out Jasmine ROM v1.8. Flashing it to the stock slot now (did a nandroid backup of AllianceROM and moved it to a ROM slot.) Maybe Jasmine ROM will be less quirky.
22nd August 2014, 07:36 PM   |  #6  
kinstre11's Avatar
Senior Member
Flag Hobe Sound
Thanks Meter: 26
 
105 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
More
Quote:
Originally Posted by GuitarAudiologist

I'm going to try out Jasmine ROM v1.8. Flashing it to the stock slot now (did a nandroid backup of AllianceROM and moved it to a ROM slot.) Maybe Jasmine ROM will be less quirky.

There are some quirks to every rom but multiple flashing can leave residual things behind that screw with what is currently running.

I do this everytime I flash a new rom. If you don't know about this already you'll be surprised just how much is left behind after wiping the slot the normal way. You should still do both wipes. However be aware that even doing both of these multiple times there will still be some residuals left over.

The other thing I can recommend (but not all the time, warnings are in the OP) is a Odin restore. This will completely wipe and reset everything, there should be no residuals.

Good luck on Jasmine.
22nd August 2014, 07:58 PM   |  #7  
Senior Member
Thanks Meter: 53
 
180 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Not sure on your particular problem, since you said you were in fact on stock slot. But a few comments just in case it helps. I had problems with every single rom that I did NOT put on a freshly wiped stock slot. Any other slot always created problems. I also ran into many various issues when reinstalling my titanium backups. So the last install of Alliance that I made (the current rom that I'm using now, for the last couple of months), I kept it to a very minimum. I used titanium to reload my texts and maybe a few game apps (data only), that was all. I always use google to restore my contacts, emails, etc. And my pictures, ringtones, etc are always stored on my sd card. I know allot of people rely heavily on backups, but I usually have more problems than what its worth. Hell, up until the last couple of roms, I never even made backups. If I bricked a phone, I just wiped and started all over. And the same every time I switched roms. The only thing I lost was old texts and my progress on solitaire scores, lol.

As far as your specific problem. The only thing I would suggest is try thinking of any sort of settings or apps that might link the flashlight or torch feature with the camera. I don't use any other apps, but I know there are allot of alternative torch apps, and also ones that use the camera, like instagram, etc. The only experience I have with any related error is if I try to open the camera while the torch is on, it force closes the camera. Turn off the torch, reopen the camera, all is back to normal. I'm using the stock camera, and stock torch app...

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes