FORUMS

Google No Longer Sending Calendar SMS Notifications

In a not entirely surprising move, Google announced that it’s putting an … more

Enable Multi-Window Mode on M Developer Preview

What was not mentioned in yeterday’s keynote was Android M’s multi-window … more

I/O Summary: Google Cardboard Virtual Reality

One year ago, Google introduced cardboard. Amazingly enough, that was all it took to fire … more

Android M Preview Images – XDA TV

Android M preview images are available. That and much more news is covered by Jordan when he … more

DPI Changer S5

Thanks Meter: 426
 
By WhiteReign, Senior Member on 10th July 2014, 06:11 AM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Thought you all might like a little more room. This app is amazing! I tested it on 360!!! If you go lower I cant tell you what happens. I tested from 480 all the way to 360 and I have to say 360 works the best!

Please Thank me if you like this find!

DPI Changer
The Following 2 Users Say Thank You to WhiteReign For This Useful Post: [ View ]
 
 
10th July 2014, 07:19 AM |#2  
cjsteier's Avatar
Member
Evanston
Thanks Meter: 17
 
More
Did this not change your dialpad? I change dpi manually and anything under stock made the dialer wrong.
10th July 2014, 07:29 AM |#3  
WhiteReign's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 426
 
More
Just checked. Ya same here. I don't mind I just have more room on the home screen. I just know this was the best setting for Gallery. If I remember right it did the same to the Dial pad too on my Note 3. That was the only bad thing.


PS Camera is a little smaller too.
Last edited by WhiteReign; 10th July 2014 at 07:33 AM.
11th July 2014, 02:05 AM |#4  
cjsteier's Avatar
Member
Evanston
Thanks Meter: 17
 
More
Quote:
Originally Posted by WhiteReign

Just checked. Ya same here. I don't mind I just have more room on the home screen. I just know this was the best setting for Gallery. If I remember right it did the same to the Dial pad too on my Note 3. That was the only bad thing.


PS Camera is a little smaller too.

Ya seems that AOSP was never struck with this issue, only Touchwiz based roms. I use Nova to get around the homescreen sizing.
11th July 2014, 04:44 AM |#5  
Sir-Lancelot's Avatar
Senior Member
Flag Florence, SC
Thanks Meter: 379
 
More
Thanks for the share. I will have to give it a try.

I have been using the xposed module app settings. Nice module for anyone who is not familiar. Allows settings for dpi, force full screen, etc on a per app basis which is good I think as some apps I have a different dpi than others.
I agree with your thoughts on 360 for this device.
//Lance
11th July 2014, 03:30 PM |#6  
Member
Flag Bay City, MI
Thanks Meter: 8
 
More
Angry
Quote:
Originally Posted by Sir-Lancelot

Thanks for the share. I will have to give it a try.

I have been using the xposed module app settings. Nice module for anyone who is not familiar. Allows settings for dpi, force full screen, etc on a per app basis which is good I think as some apps I have a different dpi than others.
I agree with your thoughts on 360 for this device.
//Lance

I tried it down to ~150, things got really small.

~120, and systemUI FC'd so badly I had to ODIN back to stock.
11th July 2014, 10:40 PM |#7  
Member
Flag Bay City, MI
Thanks Meter: 8
 
More
Question
Has anyone figured out a way to force the dialer and the camera back to the right 480 dpi? I cant seem to figure out how to do it even in the xposed module App Settings, I can set it to 480 in there, and it still opens fullscreen, but not sized properly.

Thanks.
12th July 2014, 03:49 AM |#8  
Crooke356's Avatar
Senior Member
Flag Indianapolis
Thanks Meter: 151
 
More
Quote:
Originally Posted by computercarl

Has anyone figured out a way to force the dialer and the camera back to the right 480 dpi? I cant seem to figure out how to do it even in the xposed module App Settings, I can set it to 480 in there, and it still opens fullscreen, but not sized properly.

Thanks.

Keep trying app settings?? It's working great for me. Has been since root. I do use a different DPI changer but that shouldn't have anything to do with it. Good luck.

Sent from my SM-G900V using XDA Premium 4 mobile app
12th July 2014, 09:14 AM |#9  
Rakuu's Avatar
Senior Member
Houston
Thanks Meter: 312
 
Donate to Me
More
Haven't had much luck using any of the dpi changer apps. Also when I try to change it manually the ro.so.lcd_density line in my build.prop isn't there, dont know if thats how its supposed to be but adding the line doesnt change anything. Anyone else having this issue or know how to fix it?
14th July 2014, 02:25 PM |#10  
Member
Flag Bay City, MI
Thanks Meter: 8
 
More
Quote:
Originally Posted by Crooke356

Keep trying app settings?? It's working great for me. Has been since root. I do use a different DPI changer but that shouldn't have anything to do with it. Good luck.

Sent from my SM-G900V using XDA Premium 4 mobile app

Seems you have to enable the xposed module as well. *IM A DERP*
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Verizon Galaxy S 5 Themes and Apps by ThreadRank