Build an Impractical But Awesome Lego Mindstorm Dock

The vast majority of what we cover here on the XDA-Developers News Portal relates to … more

MultiROM Makes its Way Over to the HTC One (M8)

While browsing our forum, you will undoubtedly find more than a few enticing ROMs available … more

Welcome to the New XDA-Developers Portal!

You may recall that a few weeks ago, we opened up the XDA-2015 forum themesto intrepid users … more

An Android Enthusiast’s Apple iPhone 6 Challenge

The media has gone batty again over Apple “revolutionizing” smartphones. … more
Post Reply

Request - bootanimation.zip from Verizon G3

9th August 2014, 07:32 AM   |  #1  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
130 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
EDIT: Found the original bootanimation file in a different thread -- but when I replaced it back in the system/media folder (checking to make sure permissions were set to 0644), it still doesn't work. I'm now officially confused -- any help would be greatly appreciated.

Hey guys -- I tried to change the boot animation with Rom Toolbox but something appears to have gone kablooey. Still boots, no issues there -- just no animation. I've tried restoring the back up I made with RT -- no dice. Also tried putting a manual backup copy of the zip I'd made in the system/media folder, changed the permissions to 644, and rebooted -- also no dice.

Can some kind soul upload the original bootanimation.zip so I can try that one out?

Alternately, if anyone has had any success changing the stock bootanimation -- any idea what I might be doing wrong? Any help is GREATLY appreciated.

Thanks much.
Last edited by marlowe310; 9th August 2014 at 07:43 AM. Reason: more info
9th August 2014, 01:10 PM   |  #2  
bunchies's Avatar
Senior Member
Flag Land of Ooo
Thanks Meter: 617
 
1,368 posts
Join Date:Joined: Dec 2012
Donate to Me
More
Wall of text so I'm just gunna post
http://forum.xda-developers.com/show...79&postcount=3

Bootanimation needs rw-r--r--

Custom animations is recommended to match resolution of the display
9th August 2014, 01:45 PM   |  #3  
Mistertac's Avatar
Senior Member
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 1,670
 
3,489 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by marlowe310

EDIT: Found the original bootanimation file in a different thread -- but when I replaced it back in the system/media folder (checking to make sure permissions were set to 0644), it still doesn't work. I'm now officially confused -- any help would be greatly appreciated.

Hey guys -- I tried to change the boot animation with Rom Toolbox but something appears to have gone kablooey. Still boots, no issues there -- just no animation. I've tried restoring the back up I made with RT -- no dice. Also tried putting a manual backup copy of the zip I'd made in the system/media folder, changed the permissions to 644, and rebooted -- also no dice.

Can some kind soul upload the original bootanimation.zip so I can try that one out?

Alternately, if anyone has had any success changing the stock bootanimation -- any idea what I might be doing wrong? Any help is GREATLY appreciated.

Thanks much.

I've been using the ones found here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2814467

Nice an easy just renaming the original with a .bak extension, then making sure the permissions are RW-R-R


- Tapatalked from the G3
10th August 2014, 02:56 AM   |  #4  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
130 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Mistertac

I've been using the ones found here
http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2814467

Nice an easy just renaming the original with a .bak extension, then making sure the permissions are RW-R-R


- Tapatalked from the G3

Thanks for the idea -- I went ahead and tried the ones in that thread, but I can't get anything up and running. Has anyone managed to change the VZW models' bootanimation successfully? If so, I'd love to get a walkthrough of what they did to actually get it running.

But frankly at this point, I'd just love to get ANY animation up and running.

Last question -- would reflashing the entire phone via the TOT method restore the bootanimation? Because frankly I'm willing to.
10th August 2014, 03:12 AM   |  #5  
Mistertac's Avatar
Senior Member
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 1,670
 
3,489 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by marlowe310

Thanks for the idea -- I went ahead and tried the ones in that thread, but I can't get anything up and running. Has anyone managed to change the VZW models' bootanimation successfully? If so, I'd love to get a walkthrough of what they did to actually get it running.

But frankly at this point, I'd just love to get ANY animation up and running.

Last question -- would reflashing the entire phone via the TOT method restore the bootanimation? Because frankly I'm willing to.

Yea I'm on a Verizon G3
I simply downloaded the one I liked from that thread. Then with ES File Explorer I enabled Root Explorer then I mounted System RW

Then I went and renamed the stock one in /System/Media To BootAnimation.bak
Then I just pasted the downloaded one into that same folder and made sure it's permissions were RW-R-R

Worked just fine, you doing it that way??

- Tapatalked from the G3
Last edited by Mistertac; 10th August 2014 at 04:06 AM.
10th August 2014, 04:03 AM   |  #6  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
130 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
That's exactly what I did, except I used FX File Explorer instead of Root Explorer. I also just tried it with RE, no dice either. I am MOST confused.
10th August 2014, 04:08 AM   |  #7  
Mistertac's Avatar
Senior Member
Flag Springfield, Ma
Thanks Meter: 1,670
 
3,489 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by marlowe310

That's exactly what I did, except I used FX File Explorer instead of Root Explorer. I also just tried it with RE, no dice either. I am MOST confused.

Hmmmm you tried ES ? And just curious what SuperUser are you using. I use SuperSu

- Tapatalked from the G3
10th August 2014, 06:01 AM   |  #8  
OP Senior Member
Thanks Meter: 18
 
130 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Quote:
Originally Posted by Mistertac

Hmmmm you tried ES ? And just curious what SuperUser are you using. I use SuperSu

- Tapatalked from the G3

Haven't yet tried ES, but I also use SuperSu.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes


Top Threads in Verizon G3 Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank