Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,784,939 Members 50,786 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

annoying problem with notifications on Xperia E...

Tip us?
 
-Ric-
Old
#1  
-Ric-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 42
Posts: 103
Join Date: Sep 2012
Location: Lisbon
Default annoying problem with notifications on Xperia E...

so, ever since a couple of months ago, i have been having some problems receiving notifications with applications like whatsapp, facebook messenger etc.. push applications. the issue is, 50% of the time im receiving the msg's with big delays (up to 20-25 minutes) and some others i don't receive them at all until i turn the screen on.. as soon as the screen is on, bam, i get the msgs..

this was happening when i was using stock ICS FTF on c1505 (single sim) so i thought: "well, maybe its the rom acting up since its supposed to be for the dual sim Xperia E" and i went ahead and flashed stock Jelly Bean and guess what... the exact same thing happens!

now.. i thought it could be my wifi but, happens on 3G aswell... i have no task managers that might be closing the applications and battery saving mode is totally disabled... does anyone have any idea why this might be happening? i searched around but found no one with the same issue... so i really have no idea how to fix it
 
DPxMiro
Old
#2  
DPxMiro's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 91
Posts: 563
Join Date: Jul 2013
Location: In my Xperia miro
Quote:
Originally Posted by -Ric- View Post
so, ever since a couple of months ago, i have been having some problems receiving notifications with applications like whatsapp, facebook messenger etc.. push applications. the issue is, 50% of the time im receiving the msg's with big delays (up to 20-25 minutes) and some others i don't receive them at all until i turn the screen on.. as soon as the screen is on, bam, i get the msgs..

this was happening when i was using stock ICS FTF on c1505 (single sim) so i thought: "well, maybe its the rom acting up since its supposed to be for the dual sim Xperia E" and i went ahead and flashed stock Jelly Bean and guess what... the exact same thing happens!

now.. i thought it could be my wifi but, happens on 3G aswell... i have no task managers that might be closing the applications and battery saving mode is totally disabled... does anyone have any idea why this might be happening? i searched around but found no one with the same issue... so i really have no idea how to fix it
should turn off notification of Apps
My Work
[MOD][Miro-Tipo] Xperia Pack - Total of All Mods

Device: Xperia miro
Kernel: Intuisy Kernel 7.7+
ROM: Stock mod
Bootloader: Unlocked

_______ Run as fast as hell ______
 
-Ric-
Old
#3  
-Ric-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 42
Posts: 103
Join Date: Sep 2012
Location: Lisbon
Quote:
Originally Posted by tit_xperiamiro View Post
should turn off notification of Apps
i appreciate your reply but i don't really understand it? you mean i should NOT turn notifications off? all the background sync/data options are enabled
 
MatsPunt
Old
#4  
Account currently disabled
Thanks Meter 697
Posts: 997
Join Date: Sep 2013
Location: Batcave

 
DONATE TO ME
I know what you talk about. Sometimes I have this problem too. But with my phone it's fixed by just reading the notifications...

I know it sounds strange, but whenever this happens,(for example a WhatsApp notification) I just open the app and read it. Then the phone performs fine. I have only had it like 10 times in 4 months, so for me it's nit a big deal.

But I can understand that it's terribly annoying.

Unfortunately I have no clue whatsoever how to fix it! Sorry.

Have a nice day and good luck

Sent from my C1505 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to MatsPunt For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
-Ric-
Old
#5  
-Ric-'s Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 42
Posts: 103
Join Date: Sep 2012
Location: Lisbon
Quote:
Originally Posted by MatsPunt View Post
I know what you talk about. Sometimes I have this problem too. But with my phone it's fixed by just reading the notifications...

I know it sounds strange, but whenever this happens,(for example a WhatsApp notification) I just open the app and read it. Then the phone performs fine. I have only had it like 10 times in 4 months, so for me it's nit a big deal.

But I can understand that it's terribly annoying.

Unfortunately I have no clue whatsoever how to fix it! Sorry.

Have a nice day and good luck

Sent from my C1505 using XDA Premium 4 mobile app
it really is because i use whatsapp way more than normal sms's.. so i'm always giving late answers to people and always receiving msgs late that sometimes contain important information... well.. i have been searching across google and xda forums and some people have the same issue on other devices.. however i haven't come across any fix that actually works

 
Xmoose
Old
#6  
Xmoose's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 667
Posts: 796
Join Date: Apr 2013
Location: /universe/milky way/solar system/earth/asia/india/kerala/kochi
Have you turned stamina mode on?or some battery mod?

They disable data traffic when screen is off..preventing push notification..

Sent from my C1604 using xda app-developers app
my device status..........

 
Xperia E dual
running on stock ics rom
bootloader rooting status:locked


my works......
 

NoZ rom for Xperia E series

XboosT rom for Xperia E series



HIT that small THANKS button over the left side if my post was useful
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes