Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Unhappy Xperia E Dual Bricked

OP panos13

17th February 2014, 07:19 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
28 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Ok, I have bricked my device a few times as I love tweaking and flashing ROMs. But , this time, I think I killed it for good.First of all, I tweaked my cm10 with vold.stab to switch sd cards. Rebooted. Internal SD card (vold.stab tweak -> external) not mounting/recognizing by the phone. I found some help articles , so I formatted the external , rebooted and now the phone is dead. If I connect to pc through flashmode or fastboot mode, Windows make the usual sound when you connect a device but it sees it as an unknown device, unable to find drivers. Phone not reacting to any button I press.I think I screwed it at last.
17th February 2014, 07:42 PM   |  #2  
TheRealSS's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 26
 
190 posts
Join Date:Joined: Dec 2013
You shouldn't have done that. It's VERY risky. Sorry for you...
The Following User Says Thank You to TheRealSS For This Useful Post: [ View ]
17th February 2014, 08:03 PM   |  #3  
-Ric-'s Avatar
Senior Member
Flag Lisbon
Thanks Meter: 65
 
149 posts
Join Date:Joined: Sep 2012
More
Quote:
Originally Posted by panos13

Ok, I have bricked my device a few times as I love tweaking and flashing ROMs. But , this time, I think I killed it for good.First of all, I tweaked my cm10 with vold.stab to switch sd cards. Rebooted. Internal SD card (vold.stab tweak -> external) not mounting/recognizing by the phone. I found some help articles , so I formatted the external , rebooted and now the phone is dead. If I connect to pc through flashmode or fastboot mode, Windows make the usual sound when you connect a device but it sees it as an unknown device, unable to find drivers. Phone not reacting to any button I press.I think I screwed it at last.

by formatting the "external sd card" AFTER doing the "vold.fstab tweak" you actually formatted the INTERNAL memory and not the external... i don't think there's any way to fix it, send it to sony if you still have warranty.
The Following User Says Thank You to -Ric- For This Useful Post: [ View ]
17th February 2014, 08:24 PM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
28 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
Quote:
Originally Posted by -Ric-

by formatting the "external sd card" AFTER doing the "vold.fstab tweak" you actually formatted the INTERNAL memory and not the external... i don't think there's any way to fix it, send it to sony if you still have warranty.

Wait, i formatted it via the settings ,in the option above Apps. The phone thinks its the Internal Memory , but I actually deleted all the files in External SD. In other words , The REAL External sd card was formatted. The Real internal memory was unusable.
18th February 2014, 06:17 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 1
 
28 posts
Join Date:Joined: Jul 2013
More
ok, im sending this to service although i think there is still hope. I did not format the phone's internal memory, but my ext card. The only sign that my phone is alive is that the Proximity Sensor is red , or active, when I connect the charger or press the power button.Also, Windows recognise it as an unknown device. So, is there surely no hope or what? Please help, so I can decide what to do. Thank you in advance.

PS: Is it sure that Customer Service can fix it without warranty?
20th March 2014, 06:47 PM   |  #6  
SmashMii's Avatar
Member
Flag Tallinn
Thanks Meter: 4
 
47 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Donate to Me
More
If not under warranty, you might have to pay them to fix it for you.

Sent from my C1505 using XDA Premium 4 mobile app
The Following User Says Thank You to SmashMii For This Useful Post: [ View ]
20th March 2014, 09:11 PM   |  #7  
lozohcum's Avatar
Senior Member
Flag Internety
Thanks Meter: 1,541
 
1,698 posts
Join Date:Joined: Jan 2013
More
This is what happens when people don't read enough about flashning and tweaking before doing it.

Think first, then do.
The Following 2 Users Say Thank You to lozohcum For This Useful Post: [ View ]
13th May 2014, 01:28 AM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
More
Hi. Same thing happened to me. I was using CM10 on my Xperia J, but I didn't change anything else in the phone except the ROM. When i got new SDcard I decided to format it using my phone. I used the format option in Settings -> Storage and wanted to reboot the phone, but it didn't turn on. I can't access fastboot or flash mode or anything, it seems completely dead. I surely lost warranty while unlocking BootLoader and installing CM10. Can I do something to unbrick it?
13th May 2014, 12:10 PM   |  #9  
NSDCars5's Avatar
Senior Member
Flag Over there
Thanks Meter: 425
 
1,109 posts
Join Date:Joined: Feb 2013
More
Quote:
Originally Posted by DyG121

Hi. Same thing happened to me. I was using CM10 on my Xperia J, but I didn't change anything else in the phone except the ROM. When i got new SDcard I decided to format it using my phone. I used the format option in Settings -> Storage and wanted to reboot the phone, but it didn't turn on. I can't access fastboot or flash mode or anything, it seems completely dead. I surely lost warranty while unlocking BootLoader and installing CM10. Can I do something to unbrick it?

If it's less than an year old, just give it to Sony and tell them the warranty is still valid - I don't think they can check for bootloader unlock via hardware, and I'm pretty sure you wiped off all the software.

Post Reply Subscribe to Thread

Tags
brick, edual, hardbrick, xperia
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes