Post Reply

[Q] Battery problems

OP MrBetnon

28th August 2014, 03:04 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
2 posts
Join Date:Joined: May 2014
Help my phone died last night, but since I switched it back on my the battery reading has been off, sometimes it just gets stuck on a particular percent when charging but on restart it gose to the real percent, another problem is that sometimes it just leaps from a particular percent to hundred. I've tried recalibrating but the problem remains.

Note: it charges well when the device is switched off tho plus the upper back panel has been heating up
28th August 2014, 08:01 PM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 4
 
21 posts
Join Date:Joined: Aug 2014
More
Quote:
Originally Posted by MrBetnon

Help my phone died last night, but since I switched it back on my the battery reading has been off, sometimes it just gets stuck on a particular percent when charging but on restart it gose to the real percent, another problem is that sometimes it just leaps from a particular percent to hundred. I've tried recalibrating but the problem remains.

Note: it charges well when the device is switched off tho plus the upper back panel has been heating up

Clean battery terminals/pins with alcohol.
Kernel?
Find anyone with same BA 900 battery e.g. from Xperia J and check.
28th August 2014, 09:53 PM   |  #3  
Joery360's Avatar
Senior Member
Flag Netherlands
Thanks Meter: 504
 
665 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by MrBetnon

Help my phone died last night, but since I switched it back on my the battery reading has been off, sometimes it just gets stuck on a particular percent when charging but on restart it gose to the real percent, another problem is that sometimes it just leaps from a particular percent to hundred. I've tried recalibrating but the problem remains.

Note: it charges well when the device is switched off tho plus the upper back panel has been heating up

Fully charge it to 100%, fully drain it to 0% and then fully charge it again to 100%.

Verstuurd vanaf mijn GT-P5110 met Tapatalk
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia L Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank