Post Reply

[Q] Did I brick my phone?

OP razzledazzle83

16th July 2014, 01:52 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Hi guys,

I was deactivating apps on my Xperia L (C2105) with Titanium Backup and I think I bricked my phone.
I was deactivating all those apps starting with Xperia and having something to do with that social media bull**** I don't use anyway. So I decided to deactivate them. I might have deactivated Xperia Home accidentally too. After I closed Titanium Backup the screen went dark, only the upper "taskbar" showed up and the Walkman app was running. I shut my phone down and tried to turn it on again. But that's where it gets stuck. I see the Sony logo, then Xperia logo and then that coloured animation and that's it. It gets stuck from this point on.
I tried all button combinations like Volume + and Power or Volume - and Power but it didn't work. When I press Volume + AND - and Power nothing happens. But after this even just pressing the Power button won't work. I have to take out the battery and then Power button works again.
Is there any way I can recover my phone without flashing it?
If not, can you suggest a good step by step tutorial on how to unbrick my phone?
16th July 2014, 02:00 PM   |  #2  
Flashing_Expert's Avatar
Senior Member
Flag Jihlava
Thanks Meter: 67
 
214 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by razzledazzle83

Hi guys,

I was deactivating apps on my Xperia L (C2105) with Titanium Backup and I think I bricked my phone.
I was deactivating all those apps starting with Xperia and having something to do with that social media bull**** I don't use anyway. So I decided to deactivate them. I might have deactivated Xperia Home accidentally too. After I closed Titanium Backup the screen went dark, only the upper "taskbar" showed up and the Walkman app was running. I shut my phone down and tried to turn it on again. But that's where it gets stuck. I see the Sony logo, then Xperia logo and then that coloured animation and that's it. It gets stuck from this point on.
I tried all button combinations like Volume + and Power or Volume - and Power but it didn't work. When I press Volume + AND - and Power nothing happens. But after this even just pressing the Power button won't work. I have to take out the battery and then Power button works again.
Is there any way I can recover my phone without flashing it?
If not, can you suggest a good step by step tutorial on how to unbrick my phone?

at this point there is only chance to get phone to work flashing stock fw ftf via flashtool
16th July 2014, 02:02 PM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Quote:
Originally Posted by Flashing_Expert

at this point there is only chance to get phone to work flashing stock fw ftf via flashtool

Damn it. That's what I feared. Thanks for your quick reply.
16th July 2014, 04:40 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 17
 
90 posts
Join Date:Joined: May 2008
Or you may push a launcher to your /system/app through adb...
This happened to me many times...

Sent from the center of the galaxy
24th July 2014, 06:30 PM   |  #5  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
Thanks for the tip but I've already flashed my phone with fw version .26. Now it runs like it used to. Battery life is great, I can go 3 days without recharging. And it runs way more smoothly and without bugs. I don't know what Sony changed in .14 and .17 but it's gotten way worse.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia L Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank