Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,807,128 Members 40,478 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Camera not working

Tip us?
 
DarthRecca
Old
#1  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 37
Join Date: Oct 2012
Location: Pune
Default [Q] Camera not working

Every time i open my camera app on my xperia l i get the error camera not available
Is it a hardware problem or can it be fixed through software?
I have tried everything- re flashing the original firmware(15.3.A.1.17), factory reset, sony update tool.
I am on stock kernel and rom.
Please help.
Phone is not rooted and not unlocked.
 
faizalotai
Old
#2  
faizalotai's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 153
Posts: 467
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by DarthRecca View Post
Every time i open my camera app on my xperia l i get the error camera not available
Is it a hardware problem or can it be fixed through software?
I have tried everything- re flashing the original firmware(15.3.A.1.17), factory reset, sony update tool.
I am on stock kernel and rom.
Please help.
Phone is not rooted and not unlocked.
Try flashing 14fw

---------- Post added at 10:11 PM ---------- Previous post was at 10:09 PM ----------

Quote:
Originally Posted by DarthRecca View Post
Every time i open my camera app on my xperia l i get the error camera not available
Is it a hardware problem or can it be fixed through software?
I have tried everything- re flashing the original firmware(15.3.A.1.17), factory reset, sony update tool.
I am on stock kernel and rom.
Please help.
Phone is not rooted and not unlocked.
Try flashing 14fw
Sent with SuperRom while my wife goes shopping
 
DarthRecca
Old
#3  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 37
Join Date: Oct 2012
Location: Pune
I just tried it. Along with 0.26. Still nothing
Device-WT19i Xperia Live with Walkman
Bootloader-unlocked
Rooted-yes
ROM-LegacyXperia Cm11
Device 2- Xperia L
Everything stock
Fw-15.3.A.1.17
always follow rules and Hit thanks if I helped
 
faizalotai
Old
#4  
faizalotai's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 153
Posts: 467
Join Date: Aug 2013
Quote:
Originally Posted by DarthRecca View Post
I just tried it. Along with 0.26. Still nothing
If you've tested every fw...then its hardware problem..
Did you tried any 3rd party camera app?
Sent with SuperRom while my wife goes shopping
The Following User Says Thank You to faizalotai For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
DarthRecca
Old
#5  
Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 37
Join Date: Oct 2012
Location: Pune
Third party apps didn't work. Hardware problem it is. Time to head out to the nearest Sony service centre. Thanks a lot.
Device-WT19i Xperia Live with Walkman
Bootloader-unlocked
Rooted-yes
ROM-LegacyXperia Cm11
Device 2- Xperia L
Everything stock
Fw-15.3.A.1.17
always follow rules and Hit thanks if I helped
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes