5,604,859 Members 33,750 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Reboot while in Flashmode

Tip us?
 
Macmol
Old
#1  
Macmol's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 245
Posts: 293
Join Date: Apr 2013
Default Reboot while in Flashmode

Hallo XL-Experts!

I tried to flash my XL (.31 FW, open bootloader, Vengeance Kernel 1.30).
I put it in Flash-Mode by pressing Vol- while plugging in the USB-cable.
I clicked through the flashtool to select the proper firmware, but suddenly my phone rebooted.

Is this normal? Does it reboot after a while without doing anything or do i have a problem?

Macmol

Xperia Update Checker

Xperia L .14 Locked and Rooted / Optimus P700 Stock V20D Rooted / Huawei Ideos X3 Stock/Rooted
 
rachit2652
Old
#2  
rachit2652's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Dec 2010
Did the FlashTool display any message?

Sent from my C2104 using xda app-developers app
 
Macmol
Old
#3  
Macmol's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 245
Posts: 293
Join Date: Apr 2013
No, I haven't started flashing yet.
But the phone reboots.
And now I don't feel save to start the flashing process.

Sent from my Xperia L

Xperia Update Checker

Xperia L .14 Locked and Rooted / Optimus P700 Stock V20D Rooted / Huawei Ideos X3 Stock/Rooted
 
Joery360
Old
(Last edited by Joery360; 17th December 2013 at 05:49 PM.)
#4  
Joery360's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 179
Posts: 311
Join Date: Aug 2012
Location: Netherlands

 
DONATE TO ME
Maybe a stupid question but how full is your battery?
Your phone doesn't charge while in fastboot mode

Also: Can you make a screenshot of the log in Flashtool when your phone restarts
Press if I helped you

Current Devices

Sony Xperia L Self Compiled
CyanogenMod 11 | CWM 6.0.4.7

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Official Nightlies
CyanogenMod 11 | TWRP 2.7.0.3 | Dhollmen Kernel

My Works | 15.3.A.0.26 & 15.3.A.1.14 | Halo Guide | Odin3 Guide P31xx & P51xx | Sony Media Apps
Other Devices | Chromecast | LG Optimus L7 | Samsung Galaxy Gio
 
Macmol
Old
#5  
Macmol's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 245
Posts: 293
Join Date: Apr 2013
The Battery is between 95 and 100%.

Here is the screen (the phone was not touched all the time) :
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	flash.png
Views:	42
Size:	56.0 KB
ID:	2460294  

Xperia Update Checker

Xperia L .14 Locked and Rooted / Optimus P700 Stock V20D Rooted / Huawei Ideos X3 Stock/Rooted
 
Joery360
Old
#6  
Joery360's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 179
Posts: 311
Join Date: Aug 2012
Location: Netherlands

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Macmol View Post
The Battery is between 95 and 100%.

Here is the screen (the phone was not touched all the time) :
Seems strange, phone connects successful, disconnects and then reboot.
But it takes more then a minute.

Is it always the same amount of time between connection and rebooting or is it different every time.
There could be a connection problem with your usb(cable).

Could you try another cable or usb-port?
Press if I helped you

Current Devices

Sony Xperia L Self Compiled
CyanogenMod 11 | CWM 6.0.4.7

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Official Nightlies
CyanogenMod 11 | TWRP 2.7.0.3 | Dhollmen Kernel

My Works | 15.3.A.0.26 & 15.3.A.1.14 | Halo Guide | Odin3 Guide P31xx & P51xx | Sony Media Apps
Other Devices | Chromecast | LG Optimus L7 | Samsung Galaxy Gio
 
Macmol
Old
#7  
Macmol's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 245
Posts: 293
Join Date: Apr 2013
I have tried another cable and another computer.

Additional info:
When I connect, the led is green for a second and then dark again.

Sent from my Xperia L

Xperia Update Checker

Xperia L .14 Locked and Rooted / Optimus P700 Stock V20D Rooted / Huawei Ideos X3 Stock/Rooted
 
Macmol
Old
(Last edited by Macmol; 17th December 2013 at 06:45 PM.)
#8  
Macmol's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 245
Posts: 293
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Macmol View Post
I have tried another cable and another computer.

Additional info:
When I connect, the led is green for a second and then dark again.

Sent from my Xperia L
New Screen: Almost the same time for the reboot.

Is it possible, that the vengeance kernel has something to do with the reboot?
The phone was succesfully flashed with the stock kernel half a year ago.... IMHO the kernel is the only difference.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	flash.png
Views:	27
Size:	77.8 KB
ID:	2460341  

Xperia Update Checker

Xperia L .14 Locked and Rooted / Optimus P700 Stock V20D Rooted / Huawei Ideos X3 Stock/Rooted
 
Joery360
Old
#9  
Joery360's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 179
Posts: 311
Join Date: Aug 2012
Location: Netherlands

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Macmol View Post
I have tried another cable and another computer.

Additional info:
When I connect, the led is green for a second and then dark again.

Sent from my Xperia L
My first thought was 'Drivers not installed' but the screenshot proves different.
The last thing I could think of is to flash another kernel (boot.img) and try again.

But before you flash it:
Flashing a boot.img takes a few seconds. Only do it if the time between connecting and disconnecting (& rebooting) takes more then 30 seconds (at least).

If the problem still occurs: I have no idea what it could be.
Press if I helped you

Current Devices

Sony Xperia L Self Compiled
CyanogenMod 11 | CWM 6.0.4.7

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 Official Nightlies
CyanogenMod 11 | TWRP 2.7.0.3 | Dhollmen Kernel

My Works | 15.3.A.0.26 & 15.3.A.1.14 | Halo Guide | Odin3 Guide P31xx & P51xx | Sony Media Apps
Other Devices | Chromecast | LG Optimus L7 | Samsung Galaxy Gio
The Following User Says Thank You to Joery360 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Macmol
Old
#10  
Macmol's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 245
Posts: 293
Join Date: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Joery360 View Post
My first thought was 'Drivers not installed' but the screenshot proves different.
The last thing I could think of is to flash another kernel (boot.img) and try again.

But before you flash it:
Flashing a boot.img takes a few seconds. Only do it if the time between connecting and disconnecting (& rebooting) takes more then 30 seconds (at least).

If the problem still occurs: I have no idea what it could be.
As far as i know, flashing the Kernel is done in Fastbbot-Mode.

In this mode, there is no Reboot, only in Flashmode.

Does anybody have a Kernel, that i can flash on the .31 firmware?

Xperia Update Checker

Xperia L .14 Locked and Rooted / Optimus P700 Stock V20D Rooted / Huawei Ideos X3 Stock/Rooted

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes