Pin Your Photos on Android Lollipop with Photo Pinner

In the last few weeks,we have been talking quite a bit about Android 5.0 Lollipop. This … more

Samsung Galaxy Note Edge Hands On – XDA TV

Perhaps one of the more peculiar announcements this year was the curved edge-screened … more

Nova Launcher Update Brings Lollipop Functionality and Feel

One of the most popular third party launcher on Android, Nova Launcher, has just … more

Check Your I/O Usage with Iotop for Android

Ever needed to check the I/O usage of apps? If so, you probably tried searching for an iotop … more
Post Reply

[Q] Problem with Flashroot in fastboot mode

OP b3rsam

6th March 2014, 09:46 PM   |  #1  
OP Junior Member
Flag Isfahan
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Hi everybody,

I own a Xperia L C2105 Unlocked with latest Stock Rom on it. I wanted to install a custom CWM enabled kernel. So with FlashTool, Started phone in fastboot mode (volume key up) and get led blue on... also FlashTool logged this message:

07/026/2014 00:26:52 - INFO - Device connected in fastboot mode

So i just clicked on Flash icon and choose that "fastboot mode". everything just looking great. but after if i do anything in that mode i get this:

07/027/2014 00:27:27 - ERROR - This action can only be done in fastboot mode

I'm sure I've unlocked my phone and I'm sure I'm on fastboot mode but somehow, Flashroot doesn't allow to using this.

I'm Using Flashtool Version 0.9.14.0 built on 12-02-2014 22:45:00, on Linux 3.13.5, I thought maybe this problem is with Linux version cause i didn't find same problem on forums before...

any idea how to solve this problem? maybe it's java version problem?
Last edited by b3rsam; 6th March 2014 at 09:51 PM.
8th March 2014, 08:29 AM   |  #2  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
fastboot
Quote:
Originally Posted by b3rsam

Hi everybody,

I own a Xperia L C2105 Unlocked with latest Stock Rom on it. I wanted to install a custom CWM enabled kernel. So with FlashTool, Started phone in fastboot mode (volume key up) and get led blue on... also FlashTool logged this message:

07/026/2014 00:26:52 - INFO - Device connected in fastboot mode

So i just clicked on Flash icon and choose that "fastboot mode". everything just looking great. but after if i do anything in that mode i get this:

07/027/2014 00:27:27 - ERROR - This action can only be done in fastboot mode

I'm sure I've unlocked my phone and I'm sure I'm on fastboot mode but somehow, Flashroot doesn't allow to using this.

I'm Using Flashtool Version 0.9.14.0 built on 12-02-2014 22:45:00, on Linux 3.13.5, I thought maybe this problem is with Linux version cause i didn't find same problem on forums before...

any idea how to solve this problem? maybe it's java version problem?

What option have you selected for flashing kernel? Maybe hotboot? Have you tried both?
9th March 2014, 02:11 PM   |  #3  
OP Junior Member
Flag Isfahan
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by lollomura

What option have you selected for flashing kernel? Maybe hotboot? Have you tried both?

Here's all i do, First open Flashtool:

Then add phone, in fastboot mode... Flashtool log it too. and choose to flash using fastboot mode:

Then, Choose "Select kernel to Flash":

And I got the error:

I choose other options as well, nothing work in fastboot mode.
9th March 2014, 09:00 PM   |  #4  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Ok, i think you should do The same steps in The photos but you do all with phone disconnected until flashtool ask you to connect (you start the procedure and a window Will pop up n ask It )

Sent from my C2105 using xda app-developers app
10th March 2014, 01:54 PM   |  #5  
OP Junior Member
Flag Isfahan
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by lollomura

Ok, i think you should do The same steps in The photos but you do all with phone disconnected until flashtool ask you to connect (you start the procedure and a window Will pop up n ask It )

Sent from my C2105 using xda app-developers app

Same error, actually i think there is no difference. because when i do this, no instruction (pop up) shown, same error as i attached device nor i deattach the device! but fastboot devices show correct device! no idea what is the problem.
11th March 2014, 06:55 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
It's strange, i think you did something wrong... The connect message have to popup. You Will START flashing procedure with phone disconnected

Sent from my C2105 using xda app-developers app
11th March 2014, 08:54 AM   |  #7  
underd0g's Avatar
Senior Member
Flag Bandar Lampung
Thanks Meter: 35
 
120 posts
Join Date:Joined: Mar 2011
More
Quote:
Originally Posted by lollomura

It's strange, i think you did something wrong... The connect message have to popup. You Will START flashing procedure with phone disconnected

Sent from my C2105 using xda app-developers app

Popup will only happen when we want to unlock bootloader, not flashing the kernel.

@b3rsam
Try choose "Reboot into fastboot mode (via Fastboot)" and then flash the kernel after device is connected in fastboot mode.
Or try power on your device, wait until Flashtool identify your device. Then use Flash icon and Select Fastboot mode.
Select"Reboot into fastboot mode (via ADB)", wait until your phone boot in Fastboot mode, and select kernel to flash.
Hope it works
11th March 2014, 04:51 PM   |  #8  
OP Junior Member
Flag Isfahan
Thanks Meter: 0
 
8 posts
Join Date:Joined: Aug 2013
More
Quote:
Originally Posted by underd0g

Popup will only happen when we want to unlock bootloader, not flashing the kernel.

@b3rsam
Try choose "Reboot into fastboot mode (via Fastboot)" and then flash the kernel after device is connected in fastboot mode.
Or try power on your device, wait until Flashtool identify your device. Then use Flash icon and Select Fastboot mode.
Select"Reboot into fastboot mode (via ADB)", wait until your phone boot in Fastboot mode, and select kernel to flash.
Hope it works

Didn't worked, anyway thanks for your workaround... Actually i tested Windows version and worked without problem. So this should be tagged under Linux Version of FlashTool problem. i thought it might be driver or something, but fastboot in linux identify correct devices.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia L Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank