Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,811,934 Members 51,406 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Walkman shows every song twice in the music library!

Tip us?
 
Noomaan
Old
#1  
Noomaan's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 44
Join Date: Jan 2014
Location: Anantnag
Default Walkman shows every song twice in the music library!

I've no idea what's causing this.
Every song in the music library is shown twice.
What could it be?
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-05-27-11-09-43.jpg
Views:	76
Size:	35.3 KB
ID:	2765455  
 
Joery360
Old
#2  
Joery360's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 479
Posts: 640
Join Date: Aug 2012
Location: Netherlands

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Noomaan View Post
I've no idea what's causing this.
Every song in the music library is shown twice.
What could it be?
1. Use a file explorer to verify if there aren't copies.
2. Make sure that you're using one source (that your phone isn't connected to your music library on your pc)
3. Clear data&cache from WALKMAN (you'll lose playlists and settings)
Never settle a score until it's tactically useful
and you're certain you can finish the job.
Then make sure they know you did it.
That's how you keep them all in line.


 
Noomaan
Old
#3  
Noomaan's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 44
Join Date: Jan 2014
Location: Anantnag
Quote:
Originally Posted by Joery360 View Post
1. Use a file explorer to verify if there aren't copies.
2. Make sure that you're using one source (that your phone isn't connected to your music library on your pc)
3. Clear data&cache from WALKMAN (you'll lose playlists and settings)
1. There are no copies, I checked.
2. I'm using a single source.
3. Thanks, I'll give it a shot.
 
Noomaan
Old
(Last edited by Noomaan; 28th May 2014 at 09:43 AM.)
#4  
Noomaan's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 44
Join Date: Jan 2014
Location: Anantnag
Quote:
Originally Posted by Joery360 View Post
1. Use a file explorer to verify if there aren't copies.
2. Make sure that you're using one source (that your phone isn't connected to your music library on your pc)
3. Clear data&cache from WALKMAN (you'll lose playlists and settings)
I cleared the cache, nothing happened.
Actually I noticed that Walkman isn't the only app that's been affected... Album, PlayerPro, Play Music... All of 'em.
Every photograph in Album in displayed twice. I checked my SD Card, there are no copies.


This is Weird!!!

Aw, and... This isn't happening to video files. Photos and songs are the only ones affected.

And sorry if all of this sounds vague...
 
mizukage
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 42
Posts: 431
Join Date: Aug 2011
Location: Legazpi
Quote:
Originally Posted by Noomaan View Post
I cleared the cache, nothing happened.
Actually I noticed that Walkman isn't the only app that's been affected... Album, PlayerPro, Play Music... All of 'em.
Every photograph in Album in displayed twice. I checked my SD Card, there are no copies.


This is Weird!!!

Aw, and... This isn't happening to video files. Photos and songs are the only ones affected.

And sorry if all of this sounds vague...
it happened to my friends L's too, pictures in the album got duplicated so she manually deleted it..haha it takes more than 500+ pics i think..
 
srcharged
Old
#6  
srcharged's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 75
Posts: 267
Join Date: Dec 2013
Location: chennai
Have you tried to clear data for the apps?
Quote:
Any man that doesn't learn to laugh at rejection is worthless as a man.
Device Xperia L, UB,rooted,STOCK 4.2.2 (1.14) <Custom Modded! >
NVIDIA tegra note 7 <Custom Modded LB/Unrooted>
Device history - X8,XU,XL,TN7
 
andreicobey
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 6
Posts: 8
Join Date: Aug 2013
Location: Quezon City
Quote:
Originally Posted by srcharged View Post
Have you tried to clear data for the apps?
This happened to me before. It was on a custom 4.2.2 rom, I forgot which. It had a script which mounted the internal SD card twice, one as /sdcard0 and another as /sdcard1. I think it was a swap script. Someone from that thread provided a patch. Are you using a custom rom?
 
srcharged
Old
#8  
srcharged's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 75
Posts: 267
Join Date: Dec 2013
Location: chennai
Quote:
Originally Posted by andreicobey View Post
This happened to me before. It was on a custom 4.2.2 rom, I forgot which. It had a script which mounted the internal SD card twice, one as /sdcard0 and another as /sdcard1. I think it was a swap script. Someone from that thread provided a patch. Are you using a custom rom?
you quoted me for? o.O

---------- Post added at 11:18 PM ---------- Previous post was at 11:17 PM ----------

sdcard0 is usually internal storage and sdcard1 is usually the external sd card. what do you mean by this?
Quote:
Any man that doesn't learn to laugh at rejection is worthless as a man.
Device Xperia L, UB,rooted,STOCK 4.2.2 (1.14) <Custom Modded! >
NVIDIA tegra note 7 <Custom Modded LB/Unrooted>
Device history - X8,XU,XL,TN7
 
uremytoy
Old
#9  
Senior Member
Thanks Meter 96
Posts: 341
Join Date: Feb 2012
Location: Białystok
I'm sure u changed ur internal with external memory. U can wait til it will fix itself or u can flash stock room again delete album Walkman etc and then exchange storage after that u can install them again

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
 
Noomaan
Old
#10  
Noomaan's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 44
Join Date: Jan 2014
Location: Anantnag
Quote:
Originally Posted by srcharged View Post
Have you tried to clear data for the apps?
Yup, I did that. Nothing happened.
Aw, and, play music works just fine, nothing wrong with it.
Walkman, album and player pro are malfunctioning.
But... This doesn't happen to the items I added recently to the library.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes