Google Allows Search Queries To Interact With Apps

Android 5.0 Lollipop brings lots of new features that are quite useful for end users and … more

Lenovo Officially Owns Motorola, Following ~$3 Billion Deal

Google is now officially no longer the owner American phone manufacturer … more

Microsoft Band Fitness Tracker Announced, Available

The wearable market has been around for a few years, with Pebble and Samsung smartwatches … more

Forums Added for the Oppo R5, Oppo N3, and Xiaomi Redmi Note

Just yesterday, Oppo unveiled a pair of rather unique smartphones, the Oppo … more
Post Reply

Does our device have GLONASS ???

OP spknair

20th July 2014, 08:35 AM   |  #1  
spknair's Avatar
OP Member
Flag Malappuram, Kerala
Thanks Meter: 9
 
58 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
My question is on title itself.

Does we have GLONASS????
GSMARENA says so !!

In India GPS or GLONASS is better?

I had made a thorough search on internet.
There are many controversial opinions.
I want your opinions also...
22nd July 2014, 11:48 AM   |  #2  
Member
Thanks Meter: 18
 
35 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by spknair

My question is on title itself.

Does we have GLONASS????
GSMARENA says so !!

In India GPS or GLONASS is better?

I had made a thorough search on internet.
There are many controversial opinions.
I want your opinions also...

Although it is not mentioned in the whitepapers (link C1904/C1905),
it is officially mentioned on this page: link.

Also, when using GPS Test (link), my xms sometimes does find Glonass satellites.

Those facts together, my guess is that xms does support Glonass (I have one from the Netherlands), although I would expect the signal to be much better than it is, using to satellite systems
The Following User Says Thank You to KoenGo For This Useful Post: [ View ]
22nd July 2014, 05:16 PM   |  #3  
spknair's Avatar
OP Member
Flag Malappuram, Kerala
Thanks Meter: 9
 
58 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Thanks for your replay & Links
My XMD locks location within 20-25 seconds in my area (Cold start), which is not bad, right?

Still my another question is unanswered!!
Quote:

In India GPS or GLONASS is better?

Anyone please... share your knowledge...
22nd July 2014, 06:03 PM   |  #4  
Member
Thanks Meter: 18
 
35 posts
Join Date:Joined: Feb 2014
More
Quote:
Originally Posted by spknair

Thanks for your replay & Links
My XMD locks location within 20-25 seconds in my area (Cold start), which is not bad, right?

Still my another question is unanswered!!

Anyone please... share your knowledge...

Why does it matter which one is better if it uses both at the same time. (I'm not sure how to check if this is actually happenning, but it should be and I assume it is because otherwise it's just a waste of hardware)
22nd July 2014, 06:10 PM   |  #5  
spknair's Avatar
OP Member
Flag Malappuram, Kerala
Thanks Meter: 9
 
58 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Just for the knowledge, Dude...

If GLONASS is better in India; how will " it's just a waste of hardware"
It will help others on taking their decisions.
Last edited by spknair; 22nd July 2014 at 06:12 PM.
22nd July 2014, 06:40 PM   |  #6  
icoolguy1995's Avatar
Recognized Contributor
Flag HARDA
Thanks Meter: 1,236
 
1,849 posts
Join Date:Joined: Jun 2012
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by spknair

Just for the knowledge, Dude...

If GLONASS is better in India; how will " it's just a waste of hardware"
It will help others on taking their decisions.

Its not from your mobile. Its the location and satellite dude. If it detects Glonass satellite it will lock on to it, if it detects GPS satellite it will lock into it. And in India i haven't locked into any GLONASS satellite yet.
22nd July 2014, 07:15 PM   |  #7  
spknair's Avatar
OP Member
Flag Malappuram, Kerala
Thanks Meter: 9
 
58 posts
Join Date:Joined: Mar 2013
More
Quote:
Originally Posted by icoolguy1995

Its not from your mobile. Its the location and satellite dude. If it detects Glonass satellite it will lock on to it, if it detects GPS satellite it will lock into it. And in India i haven't locked into any GLONASS satellite yet.


GPS & GLONASS are not device depended ?????????

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


Top Threads in Xperia M Q&A, Help & Troubleshooting by ThreadRank