Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,137 Members 49,783 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Does our device have GLONASS ???

Tip us?
 
spknair
Old
#1  
spknair's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Mar 2013
Location: Malappuram, Kerala
Default Does our device have GLONASS ???

My question is on title itself.

Does we have GLONASS????
GSMARENA says so !!

In India GPS or GLONASS is better?

I had made a thorough search on internet.
There are many controversial opinions.
I want your opinions also...
 
KoenGo
Old
#2  
Member
Thanks Meter 18
Posts: 34
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by spknair View Post
My question is on title itself.

Does we have GLONASS????
GSMARENA says so !!

In India GPS or GLONASS is better?

I had made a thorough search on internet.
There are many controversial opinions.
I want your opinions also...
Although it is not mentioned in the whitepapers (link C1904/C1905),
it is officially mentioned on this page: link.

Also, when using GPS Test (link), my xms sometimes does find Glonass satellites.

Those facts together, my guess is that xms does support Glonass (I have one from the Netherlands), although I would expect the signal to be much better than it is, using to satellite systems
The Following User Says Thank You to KoenGo For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
spknair
Old
#3  
spknair's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Mar 2013
Location: Malappuram, Kerala
Thanks for your replay & Links
My XMD locks location within 20-25 seconds in my area (Cold start), which is not bad, right?

Still my another question is unanswered!!
Quote:
In India GPS or GLONASS is better?
Anyone please... share your knowledge...
 
KoenGo
Old
#4  
Member
Thanks Meter 18
Posts: 34
Join Date: Feb 2014
Quote:
Originally Posted by spknair View Post
Thanks for your replay & Links
My XMD locks location within 20-25 seconds in my area (Cold start), which is not bad, right?

Still my another question is unanswered!!

Anyone please... share your knowledge...
Why does it matter which one is better if it uses both at the same time. (I'm not sure how to check if this is actually happenning, but it should be and I assume it is because otherwise it's just a waste of hardware)
 
spknair
Old
(Last edited by spknair; 22nd July 2014 at 06:12 PM.)
#5  
spknair's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Mar 2013
Location: Malappuram, Kerala
Just for the knowledge, Dude...

If GLONASS is better in India; how will " it's just a waste of hardware"
It will help others on taking their decisions.
 
icoolguy1995
Old
#6  
icoolguy1995's Avatar
Recognized Contributor
Thanks Meter 1,216
Posts: 1,825
Join Date: Jun 2012
Location: HARDA

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by spknair View Post
Just for the knowledge, Dude...

If GLONASS is better in India; how will " it's just a waste of hardware"
It will help others on taking their decisions.
Its not from your mobile. Its the location and satellite dude. If it detects Glonass satellite it will lock on to it, if it detects GPS satellite it will lock into it. And in India i haven't locked into any GLONASS satellite yet.
Devices which I supports
╬ Sony xperia M ╬ Sony xperia E ╬

My Works
Code:
Error not found
If you like my work consider a donation, or else hit the thanks button.

 
spknair
Old
#7  
spknair's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 8
Posts: 57
Join Date: Mar 2013
Location: Malappuram, Kerala
Quote:
Originally Posted by icoolguy1995 View Post
Its not from your mobile. Its the location and satellite dude. If it detects Glonass satellite it will lock on to it, if it detects GPS satellite it will lock into it. And in India i haven't locked into any GLONASS satellite yet.

GPS & GLONASS are not device depended ?????????

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes