Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,808,106 Members 40,521 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] [HELP] My Sk17i can't charge to 100% (only stuck at 23 %)

Tip us?
 
Valkyreina
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: Aug 2014
Default [Q] [HELP] My Sk17i can't charge to 100% (only stuck at 23 %)

Im using [ROM] [4.4.4] AOKP KitKat => http://forum.xda-developers.com/show....php?t=2767893

After im install this ROM, my phone can't charge to 100% (only stuck at 23 %)

im searching on internet, they tell to wipe my battery stats on CMW recovery, but that is another problem, i cant find "wipe battery stats" on my CMW

Anybody can help me?

Sorry for bad English
 
Valkyreina
Old
#2  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: Aug 2014
nobody reply my question?
 
bejunk
Old
#3  
bejunk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,354
Posts: 1,261
Join Date: May 2013
Location: Berlin

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Valkyreina View Post
nobody reply my question?
normally wiping battery stats doing nothing. its an old android myth.... but if you want do it anyway..:
to wipe battery stats, charge the phone for 1 hr to make sure its on 100% then go to /data/system & delete the batterystats.bin file. reboot.
but i think its rom bug. to make sure you can install Legacy xperia rom. if this bug still persists in this rom, flash stock ics via flashtool. if problem then still there your battery is broken
.../// LT18i /// LegacyXperia 4.4.4 /// baseband .77 ///...
 
The Following User Says Thank You to bejunk For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Valkyreina
Old
#4  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by bejunk View Post
normally wiping battery stats doing nothing. its an old android myth.... but if you want do it anyway..:
to wipe battery stats, charge the phone for 1 hr to make sure its on 100% then go to /data/system & delete the batterystats.bin file. reboot.
but i think its rom bug. to make sure you can install Legacy xperia rom. if this bug still persists in this rom, flash stock ics via flashtool. if problem then still there your battery is broken
myth? then what should i do?

first im sure its not rom bug because when i use Carbon Rom Kitkat, i have same problem but it fixed when i use Battery calibration app, it fixed !!
but when i try on this Rom, its not worked . And then i look into thread that develop this 2 Rom , there is no battery bug report

second, im sure its not my battery problem because i have 2 new battery and thats battery its worked fine on my first problem

but thx for reply i have waited 3 days, then i should try your explaination, maybe its worked
The Following User Says Thank You to Valkyreina For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Valkyreina
Old
#5  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by bejunk View Post
normally wiping battery stats doing nothing. its an old android myth.... but if you want do it anyway..:
to wipe battery stats, charge the phone for 1 hr to make sure its on 100% then go to /data/system & delete the batterystats.bin file. reboot.
but i think its rom bug. to make sure you can install Legacy xperia rom. if this bug still persists in this rom, flash stock ics via flashtool. if problem then still there your battery is broken
"go to /data/system" is this on SD card?

"charge the phone for 1 hr to make sure its on 100%" i tried that, on display said 100% but when battery on 77%, it will shut down, (100% - 77%= 23%)

1 more, when i remove my battery, and replace it , then i charge in off condition , no matter how long i charge my phone, its stuck on 1\4 icon (maybe 23 %)
The Following User Says Thank You to Valkyreina For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
bejunk
Old
#6  
bejunk's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 1,354
Posts: 1,261
Join Date: May 2013
Location: Berlin

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Valkyreina View Post
"go to /data/system" is this on SD card?
"charge the phone for 1 hr to make sure its on 100%" i tried that, on display said 100% but when battery on 77%, it will shut down, (100% - 77%= 23%)
1 more, when i remove my battery, and replace it , then i charge in off condition , no matter how long i charge my phone, its stuck on 1\4 icon (maybe 23 %)
crazy..... sorry maybe i cant really help you

/data/system --> its in root directory the 1st directory (" / ") on phone, just use a root explorer. the battery calibration app does the same. (delets this file)

okay good. if on other rom you not have this bug, its good. so we can say battery is fine & also your hardware.
im pretty sure its rom (maybe installation going wrong.) bug or some other weird problem.... but cant say anything because its confusing.
also you say that battery calibration app no work on the other rom...... you can try to delete the batterystats.bin file (this is what your battery app do if charged to 100%) maybe it helps... (hope best for you)

if nothing helps on this rom, you can try a fresh install (FORMAT /data /system /cache from recovery & install rom + gapps) & maybe you also need to a flash a stock ICS.ftf with flashtool first, then install rom. it solves sometimes weird bugs.

anyway good luck to you to solve this problem
.../// LT18i /// LegacyXperia 4.4.4 /// baseband .77 ///...
 
The Following User Says Thank You to bejunk For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Valkyreina
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 3
Posts: 5
Join Date: Aug 2014
Quote:
Originally Posted by bejunk View Post
crazy..... sorry maybe i cant really help you

/data/system --> its in root directory the 1st directory (" / ") on phone, just use a root explorer. the battery calibration app does the same. (delets this file)

okay good. if on other rom you not have this bug, its good. so we can say battery is fine & also your hardware.
im pretty sure its rom (maybe installation going wrong.) bug or some other weird problem.... but cant say anything because its confusing.
also you say that battery calibration app no work on the other rom...... you can try to delete the batterystats.bin file (this is what your battery app do if charged to 100%) maybe it helps... (hope best for you)

if nothing helps on this rom, you can try a fresh install (FORMAT /data /system /cache from recovery & install rom + gapps) & maybe you also need to a flash a stock ICS.ftf with flashtool first, then install rom. it solves sometimes weird bugs.

anyway good luck to you to solve this problem

XD i dont know why but im laugh when i read "crazy" and "confusing" on your reply XD
its okay

ok i will try with root explorer and try search batterystats.bin

yes maybe im installing it wrong or something missing or bug that we dont know

maybe i must wait for fresh install or reinstall , because i love my app, maybe i just wait new update ROM from developer

hahaha thx buddy

The Following User Says Thank You to Valkyreina For This Useful Post: [ Click to Expand ]
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes