FORUMS

[Q&A Thread][KERNEL][T] DooMKernel {JB}

13,136 posts
Thanks Meter: 39,557
 
By DooMLoRD, Recognized Developer on 4th March 2013, 09:35 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
please use this thread to discuss the questions/queries you have regarding my kernel:

[KERNEL][T] DooMKernel {JB}


use the kernel thread only for reporting bugs...


please do not flood the development thread with non-development related questions...


DO NOT POST UNLESS YOU HAVE READ ALL THE POSTS IN BOTH OF THESE THREADS

REPEAT QUESTIONS WILL BE IGNORED
Last edited by DooMLoRD; 4th March 2013 at 10:11 PM.
The Following 2 Users Say Thank You to DooMLoRD For This Useful Post: [ View ]
 
 
4th March 2013, 09:49 PM |#2  
nemer12's Avatar
Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 99
 
More
So what value do you recommed for ur kernel ??
1728 and the lowest


----

also my phone seems to be " hotter " now..I mean that it gets hot very quick with 1728 :-s.

------

also again can anyone make a quadrant test and tell me how much do you make...
With stock kernel I make 6600 but now 6000/5300 ....its wierd that the values are so " changed " ..
Last edited by nemer12; 4th March 2013 at 09:51 PM.
4th March 2013, 09:59 PM |#3  
lunarjetman1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 94
 
More
Re: [Q&A Thread][KERNEL][T] DooMKernel {JB}
Quote:
Originally Posted by nemer12

So what value do you recommed for ur kernel ??
1728 and the lowest


----

also my phone seems to be " hotter " now..I mean that it gets hot very quick with 1728 :-s.

------

also again can anyone make a quadrant test and tell me how much do you make...
With stock kernel I make 6600 but now 6000/5300 ....its wierd that the values are so " changed " ..

Yep, I've got 6000 after second run of quadrant test.

Hit thanks if helped.

Cheers,
Lunar.

sent from my T.
4th March 2013, 10:09 PM |#4  
Arcano's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 93
 
More
Quote:
Originally Posted by nemer12

With stock kernel I make 6600 but now 6000/5300 ....its wierd that the values are so " changed " ..

Quote:
Originally Posted by lunarjetman1

Yep, I've got 6000 after second run of quadrant test.


That may be thermal throttling actuating.
5th March 2013, 07:56 AM |#5  
nemer12's Avatar
Senior Member
Flag Bucharest
Thanks Meter: 99
 
More
Nope I ve waited am hour phone was cold and made 4000-4500 in qiadrant for like 4 times in a row..also games like real racing 3 are running not so good as before low fps sometimes and lower fps in general..maybe is not optimized
5th March 2013, 10:22 AM |#6  
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 624
 
More
AW: [Q&A Thread][KERNEL][T] DooMKernel {JB}
okay I got a small problem. when I turn my phone off and on again the WiFi is not working, it started working after some minutes, once a router reboot only helped. I think there is something not 100% right.

Gesendet von meinem LT30p mit Tapatalk 2
5th March 2013, 10:33 AM |#7  
DooMLoRD's Avatar
OP Recognized Developer
Flag Gurgaon
Thanks Meter: 39,557
 
More
Re: [Q&A Thread][KERNEL][T] DooMKernel {JB}
Quote:
Originally Posted by lunarjetman1

Yep, I've got 6000 after second run of quadrant test.

Hit thanks if helped.

Cheers,
Lunar.

sent from my T.







Quote:
Originally Posted by nemer12

Nope I ve waited am hour phone was cold and made 4000-4500 in qiadrant for like 4 times in a row..also games like real racing 3 are running not so good as before low fps sometimes and lower fps in general..maybe is not optimized

Well you can check that the cpu has throttled back to either 918Mhz or 1026Mhz...

I think I will remove this kernel level fail-Safe..




Quote:
Originally Posted by cmajetic

okay I got a small problem. when I turn my phone off and on again the WiFi is not working, it started working after some minutes, once a router reboot only helped. I think there is something not 100% right.

Gesendet von meinem LT30p mit Tapatalk 2

Hmmm thanks for reporting this... Please let us know in detail what cpu speeds and cpu governor were you using when this happened...

Sent from my LT30p using xda app-developers app
5th March 2013, 11:05 AM |#8  
Senior Member
Flag Vienna
Thanks Meter: 624
 
More
AW: [Q&A Thread][KERNEL][T] DooMKernel {JB}
it happened with stock settings and with overclocked to 1728 MHz. ondemand and cfq.

a bit weird, maybe it's just the router that causes this.

Gesendet von meinem LT30p mit Tapatalk 2
5th March 2013, 07:33 PM |#9  
Recognized Contributor
Thanks Meter: 2,166
 
More
Re: [Q&A Thread][KERNEL][T] DooMKernel {JB}
Quote:
Originally Posted by DooMLoRD

Well you can check that the cpu has throttled back to either 918Mhz or 1026Mhz...

I think I will remove this kernel level fail-Safe..

You probably know that these thermal throttling values can be edited in /system/etc/sysmon.cfg, so you could symlink this file to your kernel. But I am writing this, just to be sure.

I've played much with these values and I really don't suggest removing this feature.

S4 cannot even handle continuous 1200MHz in room temperature for longer time and cpu temperature has tendency to go over 80C. That makes battery temperature to go over 50C and it's quite high.

Edit:
And I forgot, I had to disable "thermald", because it is somehow involved in thermal throttling too (in JB) and two thermal throttling features in one phone, is too much. Sysmon is enough.
Last edited by peetr_; 5th March 2013 at 10:30 PM.
The Following User Says Thank You to peetr_ For This Useful Post: [ View ]
7th March 2013, 09:27 AM |#10  
recoba23's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 240
 
More
Is there any chance to edit kernel values for display calibration? Would be awesome
8th March 2013, 07:33 PM |#11  
gregbradley's Avatar
Forum Moderator
Flag King Grumpy Lord from Frown Town, Grumpy Land
Thanks Meter: 5,239
 
Donate to Me
More
Doomlord has posted that if we have trouble changing volatges by using apps we should try adb

I have never done it this way, could anyone with some knowledge post the commands here so that we have a list of commands to change the voltages via adb and a way to restore stock voltages if needed.
Also, a command to set them at boot once we have tested them.

That would be great, thanks

Read More
Post Reply Subscribe to Thread

Guest Quick Reply (no urls or BBcode)
Message:
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes