Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[ROM][UB][4.4.4][TabZ][SGP-3xx][.230][OTA] Carbon Rom Unofficial {built from source}

OP Alx31TLse

16th December 2014, 06:52 PM   |  #61  
Alx31TLse's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,402
 
3,917 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Steps are ALWAYS the same for ALL cm/aosp roms...

UNLOCK BOOTLOADER
FASTBOOT FLASH BOOT.IMG
BOOT INTO ITS RECOVERY
FULL WIPES
FLASH ROM+ GAPPS

u not into that procedure? don't ask why it doesn't work....
16th December 2014, 11:27 PM   |  #62  
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
359 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by varben

First of all you can't flash .IMG files on recovery. .IMG files are to be flashed via fastboot through a Linux/windows computer.

You have a Pollux_windy tablet so you'll need a flashable ROM for that that you can flash in recovery.

What do you mean that tablet won't start after flashing windy?

Thx for getting back to me. To clarify; each time I flashed the img via fastboot then I reboot to system. The Sony logo comes up and that's as far as it goes...

Sent from my SGP311 using Tapatalk
16th December 2014, 11:30 PM   |  #63  
Alx31TLse's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,402
 
3,917 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Essentrix

Thx for getting back to me. To clarify; each time I flashed the img via fastboot then I reboot to system. The Sony logo comes up and that's as far as it goes...

Sent from my SGP311 using Tapatalk

from there u boot into recovery by pressing vol+ ; but on my latest builds maybe recovery is not working, then take cm boot.img and flash my roms, then after flash, u fastboot flash again dat cm boot.img in order to get a working recovery on the rom
16th December 2014, 11:34 PM   |  #64  
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
359 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Alx31TLse

Steps are ALWAYS the same for ALL cm/aosp roms...

UNLOCK BOOTLOADER
FASTBOOT FLASH BOOT.IMG
BOOT INTO ITS RECOVERY
FULL WIPES
FLASH ROM+ GAPPS

u not into that procedure? don't ask why it doesn't work....

Thanks for the feedback. I'm experienced in rooting a number of Asus Nexus and Samsung devices but can't seem to work it on the Xperia.
Unlocked bootloader with code from Sony
Fastboot flash boot.img using flashtools
Here's where nothing happens. I hit reboot to system. The tablet reboots to Sony logo and that's it. Goes no further.
Would appreciate any thoughts on what I'm doing wrong.
Cheers


Sent from my SGP311 using Tapatalk
16th December 2014, 11:38 PM   |  #65  
Alx31TLse's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,402
 
3,917 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Essentrix

Thanks for the feedback. I'm experienced in rooting a number of Asus Nexus and Samsung devices but can't seem to work it on the Xperia.
Unlocked bootloader with code from Sony
Fastboot flash boot.img using flashtools
Here's where nothing happens. I hit reboot to system. The tablet reboots to Sony logo and that's it. Goes no further.
Would appreciate any thoughts on what I'm doing wrong.
Cheers


Sent from my SGP311 using Tapatalk

your bootloader is not unlocked...dat the only explanations i see, also u have to install flashtool at the root of your system; means at C:/ not C:/doc/bla/bla/bla and then in C:/FlashTool/drivers/ u will find an .exe , u run it as admin, and 4 boxes has to be ticked in hte driver list
flashmode
fastboot
adb drivers (for fusion3 devices)
drivers for tab z

dats it dats all...if u have "writing boot: OKAY" in flashtool log, then kernel is properly flashed

then u boot in recovery (soon as u fire up device, u hit vol+ rocker while led is purple), but as i said, my last builds have broken recoveries...
17th December 2014, 12:50 AM   |  #66  
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
359 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Again thanks for getting back to me so quickly.
Flashtool is in root directory and working for all other procedures such as flashing stock ROM.
Drivers seem to be installed and working for flashmode and fastboot as Flashtool picks up the device in both modes
Used service menu to confirm the bootloader is unlocked
This might be my error - I've been flashing img as system and not getting "writing boot: OKAY"

17/003/2014 07:03:58 - INFO - Device connected in fastboot mode
17/004/2014 07:04:06 - INFO - Selected system (system.img or system.sin): C:\TemXperia\boot.img
17/004/2014 07:04:06 - INFO - Flashing selected system
17/004/2014 07:04:06 - INFO - Please check the log before rebooting into system

How to write as boot in flashtool menu?
Just realised I should flash as custom kernel... getting my head around flashtool. This should solve the problem?

---------- Post added at 07:46 AM ---------- Previous post was at 07:07 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Alx31TLse

from there u boot into recovery by pressing vol+ ; but on my latest builds maybe recovery is not working, then take cm boot.img and flash my roms, then after flash, u fastboot flash again dat cm boot.img in order to get a working recovery on the rom

17/033/2014 07:33:10 - INFO - Flashing selected kernel
17/033/2014 07:33:10 - INFO - sending 'boot' (8136 KB)...
17/033/2014 07:33:10 - INFO - OKAY [ 0.275s]
17/033/2014 07:33:10 - INFO - writing 'boot'...
17/033/2014 07:33:10 - INFO - OKAY [ 0.391s]
17/033/2014 07:33:10 - INFO - finished. total time: 0.665s
17/033/2014 07:33:10 - INFO - FASTBOOT Output:
sending 'boot' (8136 KB)...
OKAY [ 0.275s]
writing 'boot'...
OKAY [ 0.391s]
finished. total time: 0.665s
Yes problem is still getting back into recovery after flashing the boot.img. Should I try an earlier ROM to make it easier?

---------- Post added at 07:50 AM ---------- Previous post was at 07:46 AM ----------

Quote:
Originally Posted by Alx31TLse

your bootloader is not unlocked...dat the only explanations i see, also u have to install flashtool at the root of your system; means at C:/ not C:/doc/bla/bla/bla and then in C:/FlashTool/drivers/ u will find an .exe , u run it as admin, and 4 boxes has to be ticked in hte driver list
flashmode
fastboot
adb drivers (for fusion3 devices)
drivers for tab z

dats it dats all...if u have "writing boot: OKAY" in flashtool log, then kernel is properly flashed

then u boot in recovery (soon as u fire up device, u hit vol+ rocker while led is purple), but as i said, my last builds have broken recoveries...

Seems to work but still cant get to recovery...obviously my bad somewhere.
Last edited by Essentrix; 17th December 2014 at 12:48 AM.
17th December 2014, 01:02 AM   |  #67  
Alx31TLse's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,402
 
3,917 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Essentrix


Seems to work but still cant get to recovery...obviously my bad somewhere.

no; your kernel is flashing ok according to your logs

get an older version of carbon; like 3 or 4 behind, extract boot.img and flash it, from there u have a working recovery and rom's zip onto ya sd card or partition. then u make required wipes, flash rom and gapps, and fastboot flash dat same boot.img u flashed before...again on top of carbon... cuz once u flash rom's zip; indeed u have kernel wich is inside with a non working recovery. u got me?
The Following User Says Thank You to Alx31TLse For This Useful Post: [ View ]
17th December 2014, 01:19 AM   |  #68  
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
359 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Alx31TLse

no; your kernel is flashing ok according to your logs

get an older version of carbon; like 3 or 4 behind, extract boot.img and flash it, from there u have a working recovery and rom's zip onto ya sd card or partition. then u make required wipes, flash rom and gapps, and fastboot flash dat same boot.img u flashed before...again on top of carbon... cuz once u flash rom's zip; indeed u have kernel wich is inside with a non working recovery. u got me?

Thanks for feedback.
Used version 5 boot.img and working a treat. Appreciate the help during my learning curve. Good to have a familiar interface again... Cheers

Sent from my SGP311 using Tapatalk
Last edited by Essentrix; 17th December 2014 at 09:15 AM.
17th December 2014, 06:11 PM   |  #69  
Alx31TLse's Avatar
OP Senior Member
Thanks Meter: 4,402
 
3,917 posts
Join Date:Joined: May 2013
More
Quote:
Originally Posted by Essentrix

Thanks for feedback.
Used version 5 boot.img and working a treat. Appreciate the help during my learning curve. Good to have a familiar interface again... Cheers

Sent from my SGP311 using Tapatalk

no prob...but keep in mind dat what i have said...have been told thousand times so from now u gonna read a bit more
17th December 2014, 11:51 PM   |  #70  
Senior Member
Thanks Meter: 77
 
359 posts
Join Date:Joined: Apr 2013
Quote:
Originally Posted by Alx31TLse

no prob...but keep in mind dat what i have said...have been told thousand times so from now u gonna read a bit more

No prob mate. Getting your head around new device is always a learning curve. Running your candy ROM; loving it! Cheers

Sent from my SGP31x using Tapatalk

The Following User Says Thank You to Essentrix For This Useful Post: [ View ]
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes