Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

[Q] Can't install CM11 on Xperia Sola

OP MetalJunkie

9th July 2014, 09:50 PM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
The problem is that after I flash the boot.img and let the flashtool finish, I reboot my phone to the bootloader(recovery?) and all I get is the Sony logo with XperiaSTE written down the screen, and then it goes into black screen. Rebooting gets me to the same point. I had to flash the stock ICS ROM back to fix it. I want to try again but I have to know what I'm doing wrong. I tried to install the latest CM11 build for Sola. Here is what I did.

1)Unlocked the bootloader
2)Copied the CM 11 and GApps zip files to my phone
3)Flashed the CM 11 kernel provided in the zip(boot.img)

Then the problem started.
And I didn't root the phone since I understood there's no need to with CM 11, am I correct?
Please help and thanks in advance!
Last edited by MetalJunkie; 9th July 2014 at 09:56 PM.
10th July 2014, 10:37 PM   |  #2  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Someone?
11th July 2014, 01:49 AM   |  #3  
Member
Flag Bielsko-Biala
Thanks Meter: 16
 
83 posts
Join Date:Joined: Sep 2013
More
Quote:
Originally Posted by MetalJunkie

The problem is that after I flash the boot.img and let the flashtool finish, I reboot my phone to the bootloader(recovery?) and all I get is the Sony logo with XperiaSTE written down the screen, and then it goes into black screen. Rebooting gets me to the same point. I had to flash the stock ICS ROM back to fix it. I want to try again but I have to know what I'm doing wrong. I tried to install the latest CM11 build for Sola. Here is what I did.

1)Unlocked the bootloader
2)Copied the CM 11 and GApps zip files to my phone
3)Flashed the CM 11 kernel provided in the zip(boot.img)

Then the problem started.
And I didn't root the phone since I understood there's no need to with CM 11, am I correct?
Please help and thanks in advance!

I think that all is fine. You just have to get into recovery. Try to press vol up or down when you see sony logo.

Sent from my Xperia Sola using XDA Free mobile app
11th July 2014, 03:01 AM   |  #4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Jun 2014
Quote:
Originally Posted by Cwikla

I think that all is fine. You just have to get into recovery. Try to press vol up or down when you see sony logo.

Sent from my Xperia Sola using XDA Free mobile app

Doesn't work I still get a black screen even after pressing the vol up/down button. Man it really sucks.
Last edited by MetalJunkie; 11th July 2014 at 03:40 AM.
13th July 2014, 11:28 PM   |  #5  
Junior Member
Flag Bagsværd
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: Dec 2010
More
Same problem with Go
It seems to be a trend. We are a couple with a Go that have the exact same problem:
http://forum.xda-developers.com/xper...flash-t2815075
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes