FORUMS

PSA: You Can Optimize Your Note 4’s Recents Menu & RAM

The Note 4 never had the fastest Recents Menu, and despite its 3GB of RAM, … more

XDA Picks: Best Apps of the Week (July 25 – Aug 1)

Apps are at the front and center of any smartphone experience, and with over a … more

Voices Of XDA: Orbiting The Earth With Android

Editor’s note: This week’s feature has been written by forum … more

CloudPlayer: DIY HiFi Music Streaming Solution

In our Helpful Guide to Music Streaming Services, we mentioned several different services … more

[Q] Xperia P Shutdown Problem

5 posts
Thanks Meter: 0
 
By Fe.Se, Junior Member on 23rd October 2012, 02:27 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
hi,i have a xperia p,and i have updated to ICS 4 Days ago.it was good,there was no problem yet yesterday.
yesterday i was playing asphalt 7 (unofficial).then game crashes.after crashing i didn't open the game any more.after 5 mins later someone called me when i answered my phone,my phone was turned of automatically.
then i repaired my phone with SUS but problem persist.
main problem is when i insert the sim card.without sim card my phone get turned on but when i insert the sim and power on my device it's get shutdown automatic.

P.S.-in airplane mode my phone works fine with the sim card inserted.

Thanks In advanced!
 
 
23rd October 2012, 03:37 PM |#2  
soulhackereborn's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 1,376
 
More
Quote:
Originally Posted by Fe.Se

hi,i have a xperia p,and i have updated to ICS 4 Days ago.it was good,there was no problem yet yesterday.
yesterday i was playing asphalt 7 (unofficial).then game crashes.after crashing i didn't open the game any more.after 5 mins later someone called me when i answered my phone,my phone was turned of automatically.
then i repaired my phone with SUS but problem persist.
main problem is when i insert the sim card.without sim card my phone get turned on but when i insert the sim and power on my device it's get shutdown automatic.

P.S.-in airplane mode my phone works fine with the sim card inserted.

Thanks In advanced!

Try factory reset from phone after repairing through SEUS
Try changing your sim card if problem persists may be that's the problem

Sent From Xperia Sola White (MT27i)
Rooted Stock ICS
Hit Thanks If I Helped!!
23rd October 2012, 04:05 PM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by soulhackereborn

Try factory reset from phone after repairing through SEUS
Try changing your sim card if problem persists may be that's the problem

Sent From Xperia Sola White (MT27i)
Rooted Stock ICS
Hit Thanks If I Helped!!

i tried,but didn't work
1st November 2012, 12:45 PM |#4  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
somebody please help me
1st November 2012, 08:19 PM |#5  
MadManMark's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 123
 
More
Get in direct contact with Sony Mobile support, they can probably give you a better solution, or if not a repair/replacement. Just go to their website and ring or chat with them online
28th August 2013, 03:51 PM |#6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Try this
I had the same problem too.This worked for me:
1.Open your phone without sim
2a(Ice cream Sandwich):Then Go to the settings->more->mobile networks->Network mode or 2b(Gingerbread) Settings>Wireless and networks>Mobile networks>Network Mode
3:And change network mode to WCDMA only(this worked for me).
4:Insert your Sim and restart your phone

If "WCDMA only" doesn't work you can try "GSM" only.
Old thread but I hope someone else gets helped by this.
Last edited by ariss1986; 28th August 2013 at 04:10 PM.
8th March 2014, 05:45 PM |#7  
AbdulJalil94's Avatar
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Unhappy
Quote:
Originally Posted by ariss1986

I had the same problem too.This worked for me:
1.Open your phone without sim
2a(Ice cream Sandwich):Then Go to the settings->more->mobile networks->Network mode or 2b(Gingerbread) Settings>Wireless and networks>Mobile networks>Network Mode
3:And change network mode to WCDMA only(this worked for me).
4:Insert your Sim and restart your phone

If "WCDMA only" doesn't work you can try "GSM" only.
Old thread but I hope someone else gets helped by this.

The same thing happened to me a week ago. I followed your instructions and everything was fine again but then one day when I made a call from my phone, it turned off. Now the problem is that it only works with "WCDMA only" but I don't get signals from my network provider. Can somebody help me please. Really worried!
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools
Display Modes