Major Security Issues Found in New Outlook App

The Outlook app was launched yesterday on iOS and Android, and according to an IBM developer … more

LG G4 Could Feature a… 3K Display?

According to myLGphones, a version of the LG G4 will not feature neither a 2K nor a 4K display … more

What’s the Worst Android Phone You’ve Ever Owned?

All of us here at XDAappreciate just how far Androidhas come. The incredible … more

All You Need to Know About NFC Implants

Yes, this is a guide about putting an NFC chip inside your body.If you want to learn how to undergo … more

Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Unhappy [Q] System apps problem

OP zevzek

29th March 2014, 09:34 AM   |  #1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome
29th March 2014, 09:39 AM   |  #2  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 8,489
 
4,287 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Donate to Me
More
Post
Quote:
Originally Posted by zevzek

Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome

Well i don't understand you,now what's the problem ?
29th March 2014, 11:45 AM   |  #3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Ben Ling

Well i don't understand you,now what's the problem ?

I can't use system apps, including Xperia Home, Messaging, Contacts, Phone... They don't appear in menu; when I press home button, there isn't Xperia Home
29th March 2014, 12:27 PM   |  #4  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 8,489
 
4,287 posts
Join Date:Joined: Nov 2012
Donate to Me
More
Post
Quote:
Originally Posted by zevzek

I can't use system apps, including Xperia Home, Messaging, Contacts, Phone... They don't appear in menu; when I press home button, there isn't Xperia Home

then try to reflash the firmware or try to replace back the original camera app
29th March 2014, 05:01 PM   |  #5  
Senior Member
Thanks Meter: 469
 
1,624 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by zevzek

Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome

Where did you get the camera from and how did you replace it exactly?
30th March 2014, 12:13 PM   |  #6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by ChikeD

Where did you get the camera from and how did you replace it exactly?

I knew I shouldn't do it, but I did it manually, using Root Explorer.
30th March 2014, 01:43 PM   |  #7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
I'm reflashing sony's stock fw, I just wanted to avoid that because I had a lot of data
Thanks anyway
30th March 2014, 04:05 PM   |  #8  
Senior Member
Thanks Meter: 469
 
1,624 posts
Join Date:Joined: Jun 2013
More
Quote:
Originally Posted by zevzek

I knew I shouldn't do it, but I did it manually, using Root Explorer.

This shouldn't cause such a problem... have you tried clearing dalvik cache?
30th March 2014, 10:59 PM   |  #9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
5 posts
Join Date:Joined: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by ChikeD

This shouldn't cause such a problem... have you tried clearing dalvik cache?

Actually, no
I didn't have CWM installed, and I wasn't sure about just deleting it using Root Explorer
It's ok now, I reflashed stock ftf. now I'm trying to get my messages back. I copied everything from data/data but it seems that they're gone
Last edited by zevzek; 30th March 2014 at 11:08 PM.

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes