Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,739,209 Members 48,062 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] System apps problem

Tip us?
 
zevzek
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
Unhappy [Q] System apps problem

Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome
 
Ben Ling
Old
#2  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 6446
Posts: 3,800
Join Date: Nov 2012
Location: Kuala Lumpur

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by zevzek View Post
Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome
Well i don't understand you,now what's the problem ?




Like My Work ? Donate To Me So That I Can Contribute To More Devices
Always Hit Thanks If You Like My Work
 
zevzek
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by Ben Ling View Post
Well i don't understand you,now what's the problem ?
I can't use system apps, including Xperia Home, Messaging, Contacts, Phone... They don't appear in menu; when I press home button, there isn't Xperia Home
 
Ben Ling
Old
#4  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 6446
Posts: 3,800
Join Date: Nov 2012
Location: Kuala Lumpur

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by zevzek View Post
I can't use system apps, including Xperia Home, Messaging, Contacts, Phone... They don't appear in menu; when I press home button, there isn't Xperia Home
then try to reflash the firmware or try to replace back the original camera app




Like My Work ? Donate To Me So That I Can Contribute To More Devices
Always Hit Thanks If You Like My Work
 
ChikeD
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 465
Posts: 1,603
Join Date: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by zevzek View Post
Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome
Where did you get the camera from and how did you replace it exactly?
 
zevzek
Old
#6  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by ChikeD View Post
Where did you get the camera from and how did you replace it exactly?
I knew I shouldn't do it, but I did it manually, using Root Explorer.
 
zevzek
Old
#7  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
I'm reflashing sony's stock fw, I just wanted to avoid that because I had a lot of data
Thanks anyway
 
ChikeD
Old
#8  
Senior Member
Thanks Meter 465
Posts: 1,603
Join Date: Jun 2013
Quote:
Originally Posted by zevzek View Post
I knew I shouldn't do it, but I did it manually, using Root Explorer.
This shouldn't cause such a problem... have you tried clearing dalvik cache?
 
zevzek
Old
(Last edited by zevzek; 30th March 2014 at 10:08 PM.)
#9  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 5
Join Date: Mar 2014
Quote:
Originally Posted by ChikeD View Post
This shouldn't cause such a problem... have you tried clearing dalvik cache?
Actually, no
I didn't have CWM installed, and I wasn't sure about just deleting it using Root Explorer
It's ok now, I reflashed stock ftf. now I'm trying to get my messages back. I copied everything from data/data but it seems that they're gone

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes