FORUMS

Which Lockscreen Security Type Do You Use?

From pattern locks to the controversial face unlock, there are a number of different ways you … more

Xposed 3.0 Alpha 3 Released

A new alpha for the Xposed framework is out and brings several bug fixes. You’ll only need to flash … more

XDA Recap: This Week In Android (Apr 18 – 25)

Here in the digital XDA newsroom, we spend our days pouring over an average of … more

Sunday Debate: Custom ROMs vs. Modular Tweaks

Join us in a fun Sunday Debate on Mods and ROMs. Come with your opinions and feel free to … more
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread

Unhappy [Q] System apps problem

29th March 2014, 08:34 AM |#1  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome
 
 
29th March 2014, 08:39 AM |#2  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 8,783
 
Donate to Me
More
Post
Quote:
Originally Posted by zevzek

Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome

Well i don't understand you,now what's the problem ?
29th March 2014, 10:45 AM |#3  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by Ben Ling

Well i don't understand you,now what's the problem ?

I can't use system apps, including Xperia Home, Messaging, Contacts, Phone... They don't appear in menu; when I press home button, there isn't Xperia Home
29th March 2014, 11:27 AM |#4  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Flag Kuala Lumpur
Thanks Meter: 8,783
 
Donate to Me
More
Post
Quote:
Originally Posted by zevzek

I can't use system apps, including Xperia Home, Messaging, Contacts, Phone... They don't appear in menu; when I press home button, there isn't Xperia Home

then try to reflash the firmware or try to replace back the original camera app
29th March 2014, 04:01 PM |#5  
Senior Member
Thanks Meter: 469
 
More
Quote:
Originally Posted by zevzek

Hi, I have a problem with my Xperia U (rooted)
I've been trying to replace the Camera app, and after reboot, on the "Android is upgrading" screen it showed 150 apps updated; and then I could use none of the system apps. I looked for them in the /system/app and they were there, i just couldn't use them. Right now I'm using a launcher that I installed before. Also, I don't have network.

Anyone who has an idea how to solve it is welcome

Where did you get the camera from and how did you replace it exactly?
30th March 2014, 11:13 AM |#6  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by ChikeD

Where did you get the camera from and how did you replace it exactly?

I knew I shouldn't do it, but I did it manually, using Root Explorer.
30th March 2014, 12:43 PM |#7  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
I'm reflashing sony's stock fw, I just wanted to avoid that because I had a lot of data
Thanks anyway
30th March 2014, 03:05 PM |#8  
Senior Member
Thanks Meter: 469
 
More
Quote:
Originally Posted by zevzek

I knew I shouldn't do it, but I did it manually, using Root Explorer.

This shouldn't cause such a problem... have you tried clearing dalvik cache?
30th March 2014, 09:59 PM |#9  
OP Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Quote:
Originally Posted by ChikeD

This shouldn't cause such a problem... have you tried clearing dalvik cache?

Actually, no
I didn't have CWM installed, and I wasn't sure about just deleting it using Root Explorer
It's ok now, I reflashed stock ftf. now I'm trying to get my messages back. I copied everything from data/data but it seems that they're gone
Last edited by zevzek; 30th March 2014 at 10:08 PM.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes