FORUMS

New Xposed for Lollipop 5.0 Update Fixes Major Bugs

Senior Recognized Developer rovo89 has patched Xposed for Lollipop 5.0 to … more

Download Sony’s new AOSP-like concept for Xperia Z3

Over in our forums, Recognized Contributor Jozinek has posted a very … more

OnePlus 2 vs Moto X Style: Which is The Better Flagship?

Two big industry names have announced their newest flagship phones within the … more

Making Your Own Xposed Modules Is Easier Than You Think

Close to the heart of XDA is the Xposed Framework by Rovo89. Most of … more

Xperia U touch issues!!

62 posts
Thanks Meter: 2
 
By Slender_, Member on 29th April 2014, 09:32 PM
Post Reply Subscribe to Thread Email Thread
Hey guys,
I was using my phone, everything ok but SUDDENLY it seems to have some touch issues! Sometimes the touch is unresponsive, for like 0,2 / 0,3 sec. I press and I have to press it again. That's frustrating!! Especially when typing on keyboard!! I thinked that the problem was caused by the ROM ( maybe little lags ) and I changed ROM, but the problem is still alive!! The phone didn't fall, this happened suddenly!!
Can someone help me?
 
 
2nd May 2014, 06:38 AM |#2  
Hnk1's Avatar
Senior Member
Flag Newcastle Upon Tyne
Thanks Meter: 1,026
 
More
Quote:
Originally Posted by Slender_

Hey guys,
I was using my phone, everything ok but SUDDENLY it seems to have some touch issues! Sometimes the touch is unresponsive, for like 0,2 / 0,3 sec. I press and I have to press it again. That's frustrating!! Especially when typing on keyboard!! I thinked that the problem was caused by the ROM ( maybe little lags ) and I changed ROM, but the problem is still alive!! The phone didn't fall, this happened suddenly!!
Can someone help me?

Clear cache/ dalvik cache/ factory reset and see if this helps.

Also, did you dirty flash your ROM ? This usually happens if you dirty flash a ROM. Always start fresh.

Secondly, if you made backup and trying to restore it, that might cause the problem.
2nd May 2014, 01:37 PM |#3  
OP Member
Flag Catania (CT)
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by Hnk1

Clear cache/ dalvik cache/ factory reset and see if this helps.

Also, did you dirty flash your ROM ? This usually happens if you dirty flash a ROM. Always start fresh.

Secondly, if you made backup and trying to restore it, that might cause the problem.

I tried to wipe.. but same issue. I always did the wipes before flashing a new ROM, so I think the installs were always clean. I tried to flash a firmware with flashtool, but same result..
Is there a solution for this? Now I'm trying to flash Gingerbread firmware, but I think the problem will remain..
2nd May 2014, 03:05 PM |#4  
Hnk1's Avatar
Senior Member
Flag Newcastle Upon Tyne
Thanks Meter: 1,026
 
More
Quote:
Originally Posted by Slender_

I tried to wipe.. but same issue. I always did the wipes before flashing a new ROM, so I think the installs were always clean. I tried to flash a firmware with flashtool, but same result..
Is there a solution for this? Now I'm trying to flash Gingerbread firmware, but I think the problem will remain..

Well, 0.2 seconds is a very small delay. However, if the problem persists, I suppose you should check typing speed/sensitivity in settings.

I suspect you have alot of applications in your phone and Xperia U has only 512 RAM which is not enough to run JB smoothly.
2nd May 2014, 04:41 PM |#5  
OP Member
Flag Catania (CT)
Thanks Meter: 2
 
More
Quote:
Originally Posted by Hnk1

Well, 0.2 seconds is a very small delay. However, if the problem persists, I suppose you should check typing speed/sensitivity in settings.

I suspect you have alot of applications in your phone and Xperia U has only 512 RAM which is not enough to run JB smoothly.

Nope.. I know that our device can not run lot of apps, in fact I have just some apps, no Facebook and something like that..
Anyway, for example, I did a touch screen test : it works in all zones, but, if I touch the screen 10 times, only 7 times can be "received" from device
2nd May 2014, 05:07 PM |#6  
Hnk1's Avatar
Senior Member
Flag Newcastle Upon Tyne
Thanks Meter: 1,026
 
More
Quote:
Originally Posted by Slender_

Nope.. I know that our device can not run lot of apps, in fact I have just some apps, no Facebook and something like that..
Anyway, for example, I did a touch screen test : it works in all zones, but, if I touch the screen 10 times, only 7 times can be "received" from device


Maybe the digitiser is having some sort of problem. This is usually caused by humidity / water in your phone in small amount . I hope I'm wrong.

Clean your screen thoroughly and remove screen protector and use ultra thin protector instead. See if that helps. On my devices smudgy screen has problems with touch .
13th September 2014, 08:34 PM |#7  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
Same issue here
Im also having same issue here..
it is taking only 6 out of 10 touches. a few regions not responding to the touch
5th October 2014, 06:00 PM |#8  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
More
same problem with me, i hope some people give best solutions for this issue
5th October 2014, 06:05 PM |#9  
jose97ct's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 52
 
More
Maybe it's caused by charging the phone with non-official chargers. It overcharge all the hardware and can easily damage it.
Anyways if you have warranty you can flash the original ROM, relock the bootloader and bring it to Sony.
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes