Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,732,073 Members 41,196 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q]how to setting ROEHSOFT RAM-EXPANDER (SWAP) ??

Tip us?
 
vuiseng
Old
(Last edited by vuiseng; 19th March 2013 at 08:59 AM.)
#1  
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 248
Join Date: Jun 2012
Default [Q]how to setting ROEHSOFT RAM-EXPANDER (SWAP) ??

the swappiness and the minfreekb need set to what number for our x8??
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	unnamed.jpg
Views:	5295
Size:	11.8 KB
ID:	1816306  
The Following User Says Thank You to vuiseng For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
jay-z-s
Old
#2  
jay-z-s's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 205
Posts: 584
Join Date: Dec 2012
Location: Amol
Default Re: [Q]how to setting ROEHSOFT RAM-EXPANDER (SWAP) ??

Quote:
Originally Posted by vuiseng View Post
the swappiness and the minfreekb need set to what number for our x8??
I play high end games like fifa12 or realracing2 on x8 & I never needed 3GBs for swap!!!!!!
128mb is enough man
Swappiness depends to your usage (60 is android's default value ,higher is not recommanded by me it just slows down{our RAM memory's speed is 500mbs comparing to sdcard it might be 100X faster so using higher swappiness slows down alot }
For gaming swappiness 40-60 is good when just wanna multi tasking a value between 10-40 is good & enough

#swappiness is actually telling you how active is your swap partition

#SORRY FOR POOR ENGLISH
This is JAY-Z-S
The Following 5 Users Say Thank You to jay-z-s For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
vuiseng
Old
#3  
Senior Member - OP
Thanks Meter 9
Posts: 248
Join Date: Jun 2012
Quote:
Originally Posted by jay-z-s View Post
I play high end games like fifa12 or realracing2 on x8 & I never needed 3GBs for swap!!!!!!
128mb is enough man
Swappiness depends to your usage (60 is android's default value ,higher is not recommanded by me it just slows down{our RAM memory's speed is 500mbs comparing to sdcard it might be 100X faster so using higher swappiness slows down alot }
For gaming swappiness 40-60 is good when just wanna multi tasking a value between 10-40 is good & enough

#swappiness is actually telling you how active is your swap partition

#SORRY FOR POOR ENGLISH
This is JAY-Z-S
then minfree set what??
 
Gogeta
Old
#4  
Gogeta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 796
Posts: 6,462
Join Date: Oct 2012
Location: Gingertown
Default Re: [Q]how to setting ROEHSOFT RAM-EXPANDER (SWAP) ??

Quote:
Originally Posted by jay-z-s View Post
I play high end games like fifa12 or realracing2 on x8 & I never needed 3GBs for swap!!!!!!
128mb is enough man
Swappiness depends to your usage (60 is android's default value ,higher is not recommanded by me it just slows down{our RAM memory's speed is 500mbs comparing to sdcard it might be 100X faster so using higher swappiness slows down alot }
For gaming swappiness 40-60 is good when just wanna multi tasking a value between 10-40 is good & enough

#swappiness is actually telling you how active is your swap partition

#SORRY FOR POOR ENGLISH
This is JAY-Z-S
Which rom & kernel make these games work?

----------------------------------------------------------
"Life is nothing without freedom!"
I am not Goku or Vegeta, I am
Gogeta!


My Devices:
Moto E(Stock,Rooted,Xposed )
Xperia X8(Cold storage)

Preview current boot animation
without rebooting
 
CnC-ROCK
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 496
Posts: 4,311
Join Date: Aug 2012
Location: Nashik
select optimal value then tick the swap. it will create swap file...wait for it.. and then you done
"Every man lives, not every man truly dies"

 
Quote:
my works:

bootlogo for oxydo-ics
bootlogo for oxydo-jb
 
jay-z-s
Old
#6  
jay-z-s's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 205
Posts: 584
Join Date: Dec 2012
Location: Amol
Default Re: [Q]how to setting ROEHSOFT RAM-EXPANDER (SWAP) ??

Quote:
Originally Posted by vuiseng View Post
then minfree set what??
Whats exactly minfree? I used this app & i never seen this






Quote:
Originally Posted by Gogeta View Post
Which rom & kernel make these games work?

----------------------------------------------------------
"Life is nothing without freedom!"

:| nAa 14 + any gingerbread or ics or even jelly bean rom (you only need 128 swap which needs a custom kernel )
(Fifa v1.2.7 )



Quote:
Originally Posted by CnC-ROCK View Post
select optimal value then tick the swap. it will create swap file...wait for it.. and then you done
Yup, I personally prefer swapper2 -no need to create swap every time u wanna use it(but should do a trick for this)




This is JAY-Z-S
The Following User Says Thank You to jay-z-s For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Samuel IP
Old
#7  
Samuel IP's Avatar
Member
Thanks Meter 111
Posts: 83
Join Date: Dec 2012
Location: Coimbatore,India
Quote:
Originally Posted by vuiseng View Post
the swappiness and the minfreekb need set to what number for our x8??
Know Everything about Swap partition HERE
http://forum.xda-developers.com/show....php?p=4249813
Click Here
================================================== ======================
Hit Thanks if the post helped You

---------- Post added at 09:08 PM ---------- Previous post was at 09:05 PM ----------

Quote:
Originally Posted by vuiseng View Post
the swappiness and the minfreekb need set to what number for our x8??
Know Everything about Swap partition HERE
http://forum.xda-developers.com/show....php?p=4249813
Click Here
================================================== ======================

Hit Thanks if the post helped You
The Following 2 Users Say Thank You to Samuel IP For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
syahazu
Old
#8  
syahazu's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 67
Posts: 371
Join Date: Jan 2013
Location: New Castle KB
if you're running JB platforms, i recommend you to apply 256MB of swap partitions,,
then use class10 SDcard instead (set the swappiness to 100)
it boost the performance




thanks to all developers !!!
Don't find a perfect moment to make it ,,,...
Find a moment and make it perfect !!
 
Gogeta
Old
#9  
Gogeta's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 796
Posts: 6,462
Join Date: Oct 2012
Location: Gingertown
Quote:
Originally Posted by ummarrkhan View Post
swapper 2 not working in my
gt 5302
Swap needs kernel support to work, and this is xperia X8 forum.

Respawning in 3....2....1.....
I am not Goku or Vegeta, I am
Gogeta!


My Devices:
Moto E(Stock,Rooted,Xposed )
Xperia X8(Cold storage)

Preview current boot animation
without rebooting
 
ummarrkhan
Old
#10  
ummarrkhan's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 70
Posts: 170
Join Date: Sep 2013
Location: Srinagar,Jammu & Kashmir

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by Gogeta View Post
Swap needs kernel support to work, and this is xperia X8 forum.

Respawning in 3....2....1.....
sorry but I have custom kernel with swap support

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes