Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,741,151 Members 49,349 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] 10.4.1.B.0.101 bug?

Tip us?
 
Hellscythe
Old
#1  
Hellscythe's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 430
Posts: 1,652
Join Date: Sep 2012
Location: straya kienttt
Default [Q] 10.4.1.B.0.101 bug?

Hey guys, recently i updated to the new 4.3 10.4.1.B.0.101 firmware
however, several times, the screen will not wake and i am forced to do a hard reset
has anyone else been forced to do this?

EDIT: The bug only started after i updated to the new firmware
The Following User Says Thank You to Hellscythe For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
Cenobite_
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 40
Posts: 338
Join Date: Jan 2007
Quote:
Originally Posted by spazzy1912 View Post
Hey guys, recently i updated to the new 4.3 10.4.1.B.0.101 firmware
however, several times, the screen will not wake and i am forced to do a hard reset
has anyone else been forced to do this?

EDIT: The bug only started after i updated to the new firmware
I can't say that I experienced that too. But I will keep an eye on it for the next couple of days. Maybe I just didn't notice it.
Model: Sony Xperia Z
Rom: Stock 10.3.1.A.0.244
 
Ben Ling
Old
#3  
Ben Ling's Avatar
Recognized Themer
Thanks Meter 6459
Posts: 3,800
Join Date: Nov 2012
Location: Kuala Lumpur

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by spazzy1912 View Post
Hey guys, recently i updated to the new 4.3 10.4.1.B.0.101 firmware
however, several times, the screen will not wake and i am forced to do a hard reset
has anyone else been forced to do this?

EDIT: The bug only started after i updated to the new firmware
i just updated too few days ago,but i didn't face this problem...




Like My Work ? Donate To Me So That I Can Contribute To More Devices
Always Hit Thanks If You Like My Work
 
Hellscythe
Old
#4  
Hellscythe's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 430
Posts: 1,652
Join Date: Sep 2012
Location: straya kienttt
Quote:
Originally Posted by Cenobite_ View Post
I can't say that I experienced that too. But I will keep an eye on it for the next couple of days. Maybe I just didn't notice it.
ah when it does happen you will definitely notice it
you hit the power button, but the screen stays black
although i can confirm the phone is on, because if i plug in the charger, the light turns orange
 
Richy99
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 196
Posts: 1,943
Join Date: Nov 2009
Quote:
Originally Posted by spazzy1912 View Post
ah when it does happen you will definitely notice it
you hit the power button, but the screen stays black
although i can confirm the phone is on, because if i plug in the charger, the light turns orange
press and hold the power button to see if it comes back to life, sometimes I get this on a .569 custom rom and have to either hold power+volume up to reboot it to get it to work
 
beniamin24
Old
#6  
beniamin24's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 621
Posts: 517
Join Date: Oct 2012
Location: Bucharest

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by spazzy1912 View Post
Hey guys, recently i updated to the new 4.3 10.4.1.B.0.101 firmware
however, several times, the screen will not wake and i am forced to do a hard reset
has anyone else been forced to do this?

EDIT: The bug only started after i updated to the new firmware
do you have a custom kernel?
 
Hellscythe
Old
#7  
Hellscythe's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 430
Posts: 1,652
Join Date: Sep 2012
Location: straya kienttt
Quote:
Originally Posted by Richy99 View Post
press and hold the power button to see if it comes back to life, sometimes I get this on a .569 custom rom and have to either hold power+volume up to reboot it to get it to work
Yep that's exactly what I have to do to get display working again
Quote:
Originally Posted by beniamin24 View Post
do you have a custom kernel?
Nope, stock kernel
 
enormhi
Old
#8  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: May 2013
I don't have your problem but I did have times yesterday where it would flash me black screens for no reason, for example when trying to close open apps, it would just flicker black for a bit. Haven't had that problem today though. I do however have broken Wifi at the moment, I can no longer connect to any network or access the settings without the settings freezing.
 
beniamin24
Old
#9  
beniamin24's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 621
Posts: 517
Join Date: Oct 2012
Location: Bucharest

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by spazzy1912 View Post
Yep that's exactly what I have to do to get display working again


Nope, stock kernel
Reinstall the rom to factory, i mean wipe everything when you reinstall, usualy that fixes a lot
 
Hellscythe
Old
#10  
Hellscythe's Avatar
Senior Member - OP
Thanks Meter 430
Posts: 1,652
Join Date: Sep 2012
Location: straya kienttt
Quote:
Originally Posted by beniamin24 View Post
Reinstall the rom to factory, i mean wipe everything when you reinstall, usualy that fixes a lot
i restored to factory and wiped cache before installing, as well as clearing /system

Tags
4.3, bug, xperia
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


XDA PORTAL POSTS

Give Your Screen Some Color with HexaTime Live Wallpaper

We don’t often cover very many live wallpapers here on the XDA Portal. You may … more

Android Wear App Review: Command Google Now with Commandr – XDA Developer TV

OK Google. Make Me a sandwich. How many times have you … more

Play Your Hits and Learn the Lyrics with NextGen Music Player

There are plenty of music players for Android available in Play Store. They … more

Control Your Toast Notifications with SlicedToasts

Toasts are delicious, even in their Android flavor. In Android, toast doesn’t lead … more