5,595,570 Members 46,487 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] auto shutdown after no SIM error indicator

Tip us?
 
kayrowl91
Old
#1  
kayrowl91's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 32
Join Date: Jul 2012
Location: puchong
Default [Q] auto shutdown after no SIM error indicator

Hi.I got problem with my z.1st there came out an error said that there no SIM card and network.but only for few second and it came back.but after few days,my z start shutdown itself after that error comes.the only way to boot back is I need to plug in charger or my z will stuck on boot animation. What I did is I flash back the ROM via recovery, but no luck.same issue.then I flash stock firmware with flashtool,also same.andalso,after a successfully boot,my battery will drained around 45 to 50%. But it takes 10minutes to fully charge back.
Currently running monxdefied ROM with DOOMLORD kernel.here are some snapshots

Sent from my C6603 using xda app-developers app
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1388128962446.jpg
Views:	397
Size:	115.3 KB
ID:	2476914   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1388128979076.jpg
Views:	412
Size:	39.0 KB
ID:	2476915   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1388128995468.jpg
Views:	458
Size:	71.5 KB
ID:	2476917   Click image for larger version

Name:	uploadfromtaptalk1388129008037.jpg
Views:	345
Size:	71.0 KB
ID:	2476918  
 
kayrowl91
Old
#2  
kayrowl91's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 32
Join Date: Jul 2012
Location: puchong
Here are some video sample for my problem.itsgetting worse
http://www.youtube.com/watch?v=Y07WO...e_gdata_player

Sent from my R800i using xda app-developers app
 
nerodevilangel
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Aug 2013
Location: Johor Bahru
Unhappy Same fate...

Quote:
Originally Posted by kayrowl91 View Post
Here are some video sample for my problem.itsgetting worse


Sent from my R800i using xda app-developers app
Looks like we are having the same problem. I'm on 4.3 Commercial and Journalists released by @Androxyde , later in order to use TB, I reflash XZDualRecovery to gain root, then I first encounter serious battery drain, 70% to 8 % when I was on a trip, I don't took notice, later it promptly shut down when no SIM ERROR, shut down when launching camera. In order to fix the problem, I fully wipe the phone, use DISASTER RECOVERY to gain back stock recovery[DoomKernel v19] by @DooMLoRD. I flashed back stock recovery and relock bootloader using Flashtool, I successfully did everything back to 4.2.2 build 2.67, boot back into system though without root, later I notice there is no network signal, i try to launch camera but failed, I tried to charge it to 100% [complete], but instantly it shut off. Later stuck like yours. BootLoop problem. Now I am figuring it wasnt hardware problem. I tried to investigate anything. Inspect battery but Android tell me Battery health is good. So , I figure there is something wrong with kernel, especially chargemon.stock .
 
kayrowl91
Old
#4  
kayrowl91's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 32
Join Date: Jul 2012
Location: puchong
Quote:
Originally Posted by nerodevilangel View Post
Looks like we are having the same problem. I'm on 4.3 Commercial and Journalists released by @Androxyde , later in order to use TB, I reflash XZDualRecovery to gain root, then I first encounter serious battery drain, 70% to 8 % when I was on a trip, I don't took notice, later it promptly shut down when no SIM ERROR, shut down when launching camera. In order to fix the problem, I fully wipe the phone, use DISASTER RECOVERY to gain back stock recovery[DoomKernel v19] by @DooMLoRD. I flashed back stock recovery and relock bootloader using Flashtool, I successfully did everything back to 4.2.2 build 2.67, boot back into system though without root, later I notice there is no network signal, i try to launch camera but failed, I tried to charge it to 100% [complete], but instantly it shut off. Later stuck like yours. BootLoop problem. Now I am figuring it wasnt hardware problem. I tried to investigate anything. Inspect battery but Android tell me Battery health is good. So , I figure there is something wrong with kernel, especially chargemon.stock .
i also hope its software issue.but now i cant even entering recovery to flash kernel or ROM. its shutdown itselft to fast.
so,is there any solutions i can do right now? please. my world is dark without Z.
 
nerodevilangel
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Aug 2013
Location: Johor Bahru
Quote:
Originally Posted by kayrowl91 View Post
i also hope its software issue.but now i cant even entering recovery to flash kernel or ROM. its shutdown itselft to fast.
so,is there any solutions i can do right now? please. my world is dark without Z.
My Z also down now. But it's possible to get into fastboot mode and recovery mode. I drained my battery to 0 and then plug it into PC and it's possible to get into it. Try it out. But result is the same. It's like the kernel fighting back on its own to prevent cross platform launching.
 
kayrowl91
Old
#6  
kayrowl91's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 32
Join Date: Jul 2012
Location: puchong
Try flashing stock again.same result.shutdown itself again and again. I dont think its related to chargemon because i already flash stock firmware,as im aware if we flash stock ftf,chargemon will revert back to original right?

Sent from my R800i using xda app-developers app
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


TRENDING IN THEMER...