Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,805,427 Members 42,465 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] Bricked Xperia Z (rooted) after applying custom font

Tip us?
 
MegaRodeon
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 1
Join Date: Jul 2014
Unhappy [Q] Bricked Xperia Z (rooted) after applying custom font

I have rooted my Xperia Z. I tried to apply custom font through iFont (Segoe UI, basically what I did was copying the font from Windows 8.1, to phone's internal storage, Xperia Z\Internal Storage\ifont\custom), I opened the app, tapped on the font and then applied it. Since the next step is to reboot the phone, I did so. The phone is now in a bootloop state, it shows the SONY logo, then XPERIA, then the colorful wave. During the wave, it lasts no longer than 1 second, the wave animation always gets stuck halfway across the screen, then goes back to SONY logo, XPERIA logo, the wave and repeats the boot.

I have tried some of the methods such as booting the phone into Recovery Mode. I was told to power off the phone, start it, then when pink LED lights up I have to quickly press Volume Up multiple times until the screen shows the Android logo (which is the green robot). The situation my phone in isn't quite like the expected; since it's in bootloop state, I have to force restart it (by holding Power button + Volume up and wait for a vibration), quickly pressed volume up several times. However, the LED only lights up blue color (not flashing), the screen stays black and nothing seems to be happening until a force restart is initiated.

Right now I don't think flashing ROMs or restore phone to factory setting are the solutions for me because I only started using this Xperia Z recently and didn't make a backup (who knew it'd be so fast that I literally killed it).

By the way, is there a possible way to access files during the blue LED part?
 
androidfreak70
Old
#2  
androidfreak70's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 414
Posts: 2,497
Join Date: Feb 2014
Location: here!

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by MegaRodeon View Post
I have rooted my Xperia Z. I tried to apply custom font through iFont (Segoe UI, basically what I did was copying the font from Windows 8.1, to phone's internal storage, Xperia Z\Internal Storage\ifont\custom), I opened the app, tapped on the font and then applied it. Since the next step is to reboot the phone, I did so. The phone is now in a bootloop state, it shows the SONY logo, then XPERIA, then the colorful wave. During the wave, it lasts no longer than 1 second, the wave animation always gets stuck halfway across the screen, then goes back to SONY logo, XPERIA logo, the wave and repeats the boot.

I have tried some of the methods such as booting the phone into Recovery Mode. I was told to power off the phone, start it, then when pink LED lights up I have to quickly press Volume Up multiple times until the screen shows the Android logo (which is the green robot). The situation my phone in isn't quite like the expected; since it's in bootloop state, I have to force restart it (by holding Power button + Volume up and wait for a vibration), quickly pressed volume up several times. However, the LED only lights up blue color (not flashing), the screen stays black and nothing seems to be happening until a force restart is initiated.

Right now I don't think flashing ROMs or restore phone to factory setting are the solutions for me because I only started using this Xperia Z recently and didn't make a backup (who knew it'd be so fast that I literally killed it).

By the way, is there a possible way to access files during the blue LED part?
You have working custom recovery? (cwm)?

Xperia™ Z (C6602) with Tapatalk
THATS FROM MY XPERIA™ Z
RUNNING ROM
---------------------------------------------------
don't forget hit thanks if helped
-----------------------------------------------------
and ALWAYS QUOTE my posts if you replying to my post!
 
androidtweaker1
Old
#3  
androidtweaker1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 245
Posts: 808
Join Date: May 2014
Quote:
Originally Posted by MegaRodeon View Post
I have rooted my Xperia Z. I tried to apply custom font through iFont (Segoe UI, basically what I did was copying the font from Windows 8.1, to phone's internal storage, Xperia Z\Internal Storage\ifont\custom), I opened the app, tapped on the font and then applied it. Since the next step is to reboot the phone, I did so. The phone is now in a bootloop state, it shows the SONY logo, then XPERIA, then the colorful wave. During the wave, it lasts no longer than 1 second, the wave animation always gets stuck halfway across the screen, then goes back to SONY logo, XPERIA logo, the wave and repeats the boot.

I have tried some of the methods such as booting the phone into Recovery Mode. I was told to power off the phone, start it, then when pink LED lights up I have to quickly press Volume Up multiple times until the screen shows the Android logo (which is the green robot). The situation my phone in isn't quite like the expected; since it's in bootloop state, I have to force restart it (by holding Power button + Volume up and wait for a vibration), quickly pressed volume up several times. However, the LED only lights up blue color (not flashing), the screen stays black and nothing seems to be happening until a force restart is initiated.

Right now I don't think flashing ROMs or restore phone to factory setting are the solutions for me because I only started using this Xperia Z recently and didn't make a backup (who knew it'd be so fast that I literally killed it).

By the way, is there a possible way to access files during the blue LED part?
Just flash the firmware using flashtool.
Just untick the datawipe box.
Hit thanks if helped

“You have not lived today until you have done something for someone who can never repay you ― John Bunyan”


Current Devices
Sony Xperia Z:Stock 4.4.4 Rooted
Samsung Galaxy Nexus: Dirty Unicorns
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes