Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,785,935 Members 52,826 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Busybox of existenz v7

Tip us?
 
Danny-Leung
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2013
Location: Space
Info 2 Busybox of existenz v7

Hi everybody I just installed existenz rom v7, I want to ask can I update the integrated busybox? I'm worry if it will cause bootloop because I have installed the busybox on another stock based rom but I caused serious bootloop(can't boot into recovery). Does anyone updated it? Thanks![ATTACH]Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-27-23-07-23.png
Views:	60
Size:	170.3 KB
ID:	2711972[/ATTACH]
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-04-27-23-07-39.jpg
Views:	46
Size:	151.6 KB
ID:	2711971  
 
NamenIos
Old
#2  
Senior Member
Thanks Meter 139
Posts: 295
Join Date: Nov 2010
You need this specific busybox binary for the dual recovery. So don't update it.

You could use other builds of busybox with lzma compression enabled, any specific reason you want to update?
 
Danny-Leung
Old
#3  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 8
Join Date: Nov 2013
Location: Space
it's because I wanted to install viper4 android very much... Is it possible to install the single recovery to update the busy box?
 
NamenIos
Old
#4  
Senior Member
Thanks Meter 139
Posts: 295
Join Date: Nov 2010
Quote:
Originally Posted by Danny-Leung View Post
it's because I wanted to install viper4 android very much... Is it possible to install the single recovery to update the busy box?
You loose LPA (low power audio) with viper4android. Are you sure it's a) worth it and b) it won't work with the already installed busybox version?

I don't know if the rom uses lmza somewhere else, but for me it sounds unlikely. It would probably be worth a try to uninstall the dual recovery (delete /system/bin/chargemon and rename /system/bin/chargemon.stock to chargemon if there is no uninstaller) and try updating busybox. Backup before, no guarantees and do it on your own risk though. If you want to install a single recovery you have to be on unlocked bootloader afaik.

Another solution would be to compile (or nicely ask the creator of dual recovery) the latest busybox with lmza support by yourself.
The Following User Says Thank You to NamenIos For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
androidfreak70
Old
#5  
androidfreak70's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 387
Posts: 2,128
Join Date: Feb 2014
Location: here!

 
DONATE TO ME
If you do that you will lose dual recovery and get a RED led with working phone that what i got after i did what you mean
THATS FROM MY XPERIA™ Z
WITH ROM
---------------------------------------------------
don't forget hit thanks if helped
-----------------------------------------------------
and ALWAYS QUOTE my posts if you replying to my post!
 
Deda K. Vinovo
Old
#6  
Deda K. Vinovo's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 2
Join Date: Feb 2014
Location: Semarang
Problem same with me..

I want to install Viper4Android..when I installed busybox stericson i got bootloop..

Sorry for my bad English
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes