Post Reply

[HARDWARE FIX] Xperia Z not charging or booting

OP quickstyler

2nd February 2015, 10:43 PM   |  #41  
Member
Thanks Meter: 5
 
63 posts
Join Date:Joined: Jul 2014
Quote:
Originally Posted by pampanz

tried without success (did it last night)
phone is 6603 and only lights led to green briefly or blue (fastboot or flashboot as per instructions), it also buzz when holding power + vol up. Flash works (apparently according to logs on flashtool) but then nothing happens only red light when charging. Note that after soldering the cable it behaves same as before.
The other think that doesn't seem to work is trying to flash the kernel, where I get operation not permitted.
I can't say I have the same problem but have tried so many things that thought another one won't hurt as I have two batteries (bought another one thinking it was the culprit).

Thanks for your answer pampanz.I did the hardware fix that quickstyler posted today.It solved the problem of false battery stats,however it was the only problem i had.I did not had trouble with charging(i mean i had partially but since i did tap the back at the point of the battery connector to get rid of the -30)or not booting.I guess you problem is more complicated pampanz.Good luck finding solution.Also i want to thank quickstyler of the fix and guide.
Last edited by xdagfg; 2nd February 2015 at 10:47 PM.
3rd February 2015, 12:57 AM   |  #42  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
4 posts
Join Date:Joined: May 2011
Quote:
Originally Posted by xdagfg

Thanks for your answer pampanz.I did the hardware fix that quickstyler posted today.It solved the problem of false battery stats,however it was the only problem i had.I did not had trouble with charging(i mean i had partially but since i did tap the back at the point of the battery connector to get rid of the -30)or not booting.I guess you problem is more complicated pampanz.Good luck finding solution.Also i want to thank quickstyler of the fix and guide.

I thought it was worth a try. My phone was working fine but the screen had a crack and a section of it had the touchscreen broken. When I replaced it initially it worked but then while completing the installation broke it again ... yeah I know ,anyway once I got the second screen put it together and that was it. Now my reasoning was since all the notifications are correct (blue led, buzz, green led, flashing seems to complete correctly) that out of removing the battery a few times while repearing the screen may have affected one of the connectors. However so far no luck. My other explanation is that because the second screen took forever to arrive (well over a month) that the battery may have drained, but bought a replacement battery which behaves exactly the same as the original
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
xperia z battery bug, xperia z battery dead, xperia z charging problem, xperia z false battery stats, xperia z not charging
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes