Post Reply

[Q] Help findiing/installin S1Boot Fastboot driver

OP Q.Entity

2nd April 2013, 06:22 PM   |  #1  
Q.Entity's Avatar
OP Senior Member
Flag Dallas
Thanks Meter: 64
 
594 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
I have been unable to unlock my bootloader because the driver cannot be found during install.

This has been a problem with a ZL and I realize this is a Z foum but since there is fa rmore people here...

Installing the Sony companion app installed

Zperia ZL
USB Mass Storage Device
SONY Mass Storage USE Device

I tried the procudure for bootloade runloc from the Sony Mobile site and it does installs the drivers but they all end flagged by Windows 7 and 8 as won't start.

Been doing this for 3 days and no luck.

Any help would be highly appreciated.

Thank you,
The Following User Says Thank You to Q.Entity For This Useful Post: [ View ]
x102x96x
2nd April 2013, 06:46 PM   |  #2  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Quote:
Originally Posted by Q.Entity

I have been unable to unlock my bootloader because the driver cannot be found during install.

This has been a problem with a ZL and I realize this is a Z foum but since there is fa rmore people here...

Installing the Sony companion app installed

Zperia ZL
USB Mass Storage Device
SONY Mass Storage USE Device

I tried the procudure for bootloade runloc from the Sony Mobile site and it does installs the drivers but they all end flagged by Windows 7 and 8 as won't start.

Been doing this for 3 days and no luck.

Any help would be highly appreciated.

Thank you,

go to registry of windows and delete that registry relates to security of portable device...
*search in the xda forums u can find...
shadowboy23
2nd April 2013, 08:00 PM   |  #3  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
I have a solution for you. Install the driver using the latest flashtool from here HERE

Step 1: Download and install Flashtool
Step 2: Use Flashtool to install driver. You have to navigate to this folder and install driver using Flashtool (see pics below)




Step 2: Update the driver and select the driver manually (see pictures below)





Picture below shows that driver is installed


Now you can use fastboot!
The Following 12 Users Say Thank You to For This Useful Post: [ View ]
3rd April 2013, 12:25 AM   |  #4  
Q.Entity's Avatar
OP Senior Member
Flag Dallas
Thanks Meter: 64
 
594 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Quote:
Originally Posted by shadowboy23

]
Now you can use fastboot!

I really, really, really OWE YOU A HUGE THANK YOU!

The thing I was missing was to point to the sa0107.

THANK YOU VERY MUCH!

Q
The Following User Says Thank You to Q.Entity For This Useful Post: [ View ]
shadowboy23
3rd April 2013, 01:49 AM   |  #5  
Guest
Thanks Meter: 0
 
n/a posts
Quote:
Originally Posted by Q.Entity

I really, really, really OWE YOU A HUGE THANK YOU!

The thing I was missing was to point to the sa0107.

THANK YOU VERY MUCH!

Q

You're welcome.
16th April 2013, 05:24 PM   |  #6  
Member
Thanks Meter: 2
 
33 posts
Join Date:Joined: Oct 2009
Exclamation Same problem here...
Hi,
I've already done everything as I see in this post, but when I go to "Select your device type from the list below" I don't find the "Sony sa0107" or anything like that...
I've already installed the "Flashtool-drivers.exe" a lot of turns, but still the same... Could you please help me? There is no direct driver to install?

Thanks.
18th April 2013, 10:48 PM   |  #7  
Senior Member
Vancouver
Thanks Meter: 14
 
260 posts
Join Date:Joined: Feb 2011
Quote:
Originally Posted by nedbull

Hi,
I've already done everything as I see in this post, but when I go to "Select your device type from the list below" I don't find the "Sony sa0107" or anything like that...
I've already installed the "Flashtool-drivers.exe" a lot of turns, but still the same... Could you please help me? There is no direct driver to install?

Thanks.

same here. after installation the driver does not pop up
27th April 2013, 05:16 PM   |  #8  
Junior Member
Thanks Meter: 1
 
8 posts
Join Date:Joined: Jul 2009
If the sony driver doesnt pop up or the correct device in the list, go into settings, developer menu and enable usb debugging, then load up into fastboot again.
30th April 2013, 01:27 PM   |  #9  
Member
Thanks Meter: 0
 
54 posts
Join Date:Joined: May 2010
Quote:
Originally Posted by 1NFERNO

If the sony driver doesnt pop up or the correct device in the list, go into settings, developer menu and enable usb debugging, then load up into fastboot again.

Having the same issue here, when I connect in fastboot the device doesn´t pop up in the device manager.

HELP?!
18th May 2013, 12:42 PM   |  #10  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
14 posts
Join Date:Joined: Dec 2005
Thank you!! Perfecly working now! My ZL is bootloader unlocked now

Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes