Post Reply

[Q] L2TP VPN connection always fails

OP CoolRaoul

2nd September 2014, 08:45 AM   |  #1  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
30 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Hello,

I unable to connect to my home NAS VPN server using built-in L2TP/IPSec profile: It stays in "connecting" state for many seconds then switch back to "disconnected".

I thought it was an incompatibility between my NAS VPN stack and Android built-in client.

But yesterday I had the opportunity to make a test using a Samsung Galaxy S3 "Mini" (using same profile and settings) and it worked!

And today, I tried with two colleagues devices: a LG G3 and a Samsung Galaxy S4, both running same android version (4.4.2) as the Z, and using same mobile operator and mobile plan.

They are connecting fine too!

Would anyone have an explanation of what's happening here?
Last edited by CoolRaoul; 3rd September 2014 at 09:19 PM. Reason: fix facts description
The Following User Says Thank You to CoolRaoul For This Useful Post: [ View ]
3rd September 2014, 09:20 PM   |  #2  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
30 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
Something which could be interesting:

A member of another forum has been able to connect succesfully with an Xperia Z1 which was still using 4.3 firmware.

Just after that he has updated his phone to latest availlable firmware (4.4.4) and has been unable to connect then.
4th September 2014, 08:13 AM   |  #3  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
30 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
My tests results so far:
test results matrix
14th September 2014, 05:42 PM   |  #4  
OP Member
Thanks Meter: 3
 
30 posts
Join Date:Joined: Aug 2012
No surprise: bug still present after latest updated.
Post Reply Subscribe to Thread

Tags
ipsec, l2tp, vpn
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes