Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,811,847 Members 52,890 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

Sound problem on CyanogenMod 11

Tip us?
 
L04D3R
Old
#1  
Junior Member - OP
Thanks Meter 0
Posts: 4
Join Date: Jul 2014
Default Sound problem on CyanogenMod 11

Hey,

I had already posted a topic but the problem is came back !

I explain the problem : when i'm listening music, there are sometimes a "sound crackling". I tried the "Lightning Kernel" but with the last update of CyanogenMod, this kernel produce display problems and the wifi does not work.

So i searched other solutions : i installed "FreeXperia CyanogenMod UNOFFICIAL 337" but the problem is still present

Have you a solution please ? CyanogenMod is a fantastic ROM, and i wouldn't want to uninstall this because of a sound problem.

Thank you !

And sorry if my english is approximately, it is not my official language
 
androidfreak70
Old
#2  
androidfreak70's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 429
Posts: 2,659
Join Date: Feb 2014
Location: here!

 
DONATE TO ME
I have a similar problem that the sound do a BUZZING sound for 100 milliseconds and not helped by flashing kernels...
So I say this is a ROM bug. Same as me

TapaTalked from my Xperia™ Z (C660˛) running Dirty Unicorns ROM!
THATS FROM MY XPERIA™ Z
RUNNING ROM
C6602
Android 4.4.4
Stock Omni kernel
Xposed modules

---------------------------------------------------
don't forget hit thanks if helped
-----------------------------------------------------
and ALWAYS QUOTE my posts if you replying to my post!
 
swatchfb
Old
#3  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 14
Join Date: Oct 2010
setting minimal cpu freq from 384 to 486 helped!
The Following User Says Thank You to swatchfb For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
androidfreak70
Old
#4  
androidfreak70's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 429
Posts: 2,659
Join Date: Feb 2014
Location: here!

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by swatchfb View Post
setting minimal cpu freq from 384 to 486 helped!
But isn't that will speed up the battery drain??

TapaTalked from my Xperia™ Z (C660˛) running Dirty Unicorns ROM!
THATS FROM MY XPERIA™ Z
RUNNING ROM
C6602
Android 4.4.4
Stock Omni kernel
Xposed modules

---------------------------------------------------
don't forget hit thanks if helped
-----------------------------------------------------
and ALWAYS QUOTE my posts if you replying to my post!
 
Headless Cross
Old
#5  
Junior Member
Thanks Meter 0
Posts: 7
Join Date: Sep 2014
Had the same issue, uninstalled CM because I couldn't find a fix, if someone knows how to fix it,please tell us!
 
nikhil18
Old
#6  
Senior Member
Thanks Meter 423
Posts: 609
Join Date: May 2012
Location: bangalore
Bro use my lightning kernel it has the fix

Sent from my Xperia ZR using XDA Premium HD app
The Following User Says Thank You to nikhil18 For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
swatchfb
Old
#7  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 14
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by androidfreak70 View Post
But isn't that will speed up the battery drain??

TapaTalked from my Xperia™ Z (C660˛) running Dirty Unicorns ROM!
i didn't noticed anything like that. maybe it drains 1-5% faster bot it's definitely not that noticeable
The Following User Says Thank You to swatchfb For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
androidfreak70
Old
(Last edited by androidfreak70; 19th September 2014 at 10:59 AM.)
#8  
androidfreak70's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 429
Posts: 2,659
Join Date: Feb 2014
Location: here!

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by swatchfb View Post
i didn't noticed anything like that. maybe it drains 1-5% faster bot it's definitely not that noticeable
Ok I'll try it
This may help the OP too
Quote:
Originally Posted by nikhil18 View Post
Bro use my lightning kernel it has the fix

Sent from my Xperia ZR using XDA Premium HD app
Does your kernel work with DU/Omni?

Edit: it's won't..

TapaTalked from my Xperia™ Z (C660˛) running Dirty Unicorns ROM!
THATS FROM MY XPERIA™ Z
RUNNING ROM
C6602
Android 4.4.4
Stock Omni kernel
Xposed modules

---------------------------------------------------
don't forget hit thanks if helped
-----------------------------------------------------
and ALWAYS QUOTE my posts if you replying to my post!
 
swatchfb
Old
#9  
Junior Member
Thanks Meter 3
Posts: 14
Join Date: Oct 2010
Quote:
Originally Posted by androidfreak70 View Post
Ok I'll try it
This may help the OP too

Does your kernel work with DU/Omni?

Edit: it's won't..

TapaTalked from my Xperia™ Z (C660˛) running Dirty Unicorns ROM!
it's obvious but i forgot to say that you should keep the setting while rebooting
The Following User Says Thank You to swatchfb For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
androidfreak70
Old
#10  
androidfreak70's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 429
Posts: 2,659
Join Date: Feb 2014
Location: here!

 
DONATE TO ME
Quote:
Originally Posted by swatchfb View Post
it's obvious but i forgot to say that you should keep the setting while rebooting
Hey man. That's really worked
Didn't expected this solution

TapaTalked from my Xperia™ Z (C660˛) running Dirty Unicorns ROM!
THATS FROM MY XPERIA™ Z
RUNNING ROM
C6602
Android 4.4.4
Stock Omni kernel
Xposed modules

---------------------------------------------------
don't forget hit thanks if helped
-----------------------------------------------------
and ALWAYS QUOTE my posts if you replying to my post!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes