Welcome to XDA

Search to go directly to your device's forum

Register an account

Unlock full posting privileges

Ask a question

No registration required
Post Reply

Xperia Z bricked after restore with TWRP

OP Dookie1302

11th May 2013, 11:33 AM   |  #1  
OP Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 5
 
40 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
Hey guys,
i had installed TWRP and flashed Excelsus 1.2.2 onto my phone.
Still on a locked bootloader.

When i went to restore my phone.
It restarted and is stuck on the SONY screen and the notification LED is red.

I've tried to connect it to flashtool, but it does not connect.
Tried the power + volume up button for 10 seconds [vibrates once + restarts]
Tried the power + volume up button for 15 seconds [vibrates thrice + restarts]
Tried the power + volume down button [nothing happens]

I can't shut down the phone.

and the Sony Update tool does not detect the phone.
11th May 2013, 12:52 PM   |  #2  
Maddhouse's Avatar
Senior Member
Flag West Sussex
Thanks Meter: 77
 
376 posts
Join Date:Joined: Jul 2012
More
Quote:
Originally Posted by Dookie1302

Hey guys,
i had installed TWRP and flashed Excelsus 1.2.2 onto my phone.
Still on a locked bootloader.

When i went to restore my phone.
It restarted and is stuck on the SONY screen and the notification LED is red.

I've tried to connect it to flashtool, but it does not connect.
Tried the power + volume up button for 10 seconds [vibrates once + restarts]
Tried the power + volume up button for 15 seconds [vibrates thrice + restarts]
Tried the power + volume down button [nothing happens]

I can't shut down the phone.

and the Sony Update tool does not detect the phone.

Look at pervious threads or even my last posts I help someone with the same problem earlier hours of this morning

Sent from my C6603 using xda premium
The Following User Says Thank You to Maddhouse For This Useful Post: [ View ]
12th May 2013, 05:36 AM   |  #3  
gire.prasad's Avatar
Senior Member
Flag Fairborn
Thanks Meter: 219
 
819 posts
Join Date:Joined: May 2011
Donate to Me
More
Quote:
Originally Posted by Dookie1302

Hey guys,
i had installed TWRP and flashed Excelsus 1.2.2 onto my phone.
Still on a locked bootloader.

When i went to restore my phone.
It restarted and is stuck on the SONY screen and the notification LED is red.

I've tried to connect it to flashtool, but it does not connect.
Tried the power + volume up button for 10 seconds [vibrates once + restarts]
Tried the power + volume up button for 15 seconds [vibrates thrice + restarts]
Tried the power + volume down button [nothing happens]

I can't shut down the phone.

and the Sony Update tool does not detect the phone.

Press power + volume buttons, let it to vibrate thrice and after vibrating thrice immediately release your hand from phone or maybe you could release it while in second vibration itself, this allows the mobile to switch off. Now you can go to flashtool, connect it in flash mode and flash stock firmware. I had this problem yday and I used this method to switch it off!
The Following User Says Thank You to gire.prasad For This Useful Post: [ View ]
15th May 2013, 12:01 PM   |  #4  
OP Member
Flag Mumbai
Thanks Meter: 5
 
40 posts
Join Date:Joined: Nov 2010
More
sorted it out.
I don't really know what i did though.

used Flashtool to flash the stock firmware onto the phone.
still didn't start.

Plugged in my phone a couple of times.
each time i did another driver would install.

i had already installed the Flashtool drivers.

after the last driver installed, the phone started up
15th May 2013, 01:47 PM   |  #5  
Senior Member
Brisbane
Thanks Meter: 203
 
961 posts
Join Date:Joined: Jul 2011
Quote:
Originally Posted by Dookie1302

sorted it out.
I don't really know what i did though.

used Flashtool to flash the stock firmware onto the phone.
still didn't start.

Plugged in my phone a couple of times.
each time i did another driver would install.

i had already installed the Flashtool drivers.

after the last driver installed, the phone started up

Great news mate, glad you got it sorted
18th March 2014, 06:56 AM   |  #6  
Junior Member
Thanks Meter: 0
 
1 posts
Join Date:Joined: Oct 2013
bricked xperia Z
Quote:
Originally Posted by Maddhouse

Look at pervious threads or even my last posts I help someone with the same problem earlier hours of this morning

Sent from my C6603 using xda premium

Hi, I seem to be having the same problem, accidently flashed the wrong kernel on my xperia Z with stock jellybean 4.3 in hopes of rooting it but now it just gets stuck on sony logo. Could you direct me to the thread where you said you helped a guy with a similar problem? Can't seem to find it..

Thanx
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes