Attend XDA's Second Annual Developer Conference, XDA:DevCon 2014!
5,809,576 Members 38,319 Now Online
XDA Developers Android and Mobile Development Forum

[Q] wifi association rejected after new update

Tip us?
 
ahmed1994
Old
#1  
ahmed1994's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 49
Join Date: Apr 2013
Location: Iraq - kut
Exclamation [Q] wifi association rejected after new update

Hi
my problem is that my xperia z cant connect tom my router after the 4.3 update i tried full format with flashtool but it still not connecting but it is only my router (((netgear))) i downgraded to 4.2.2 it connects normally i dont know what is the problem?? should i buy new router??
 
ahmed1994
Old
#2  
ahmed1994's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 49
Join Date: Apr 2013
Location: Iraq - kut
and this is a screenshot
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Screenshot_2014-01-13-10-57-53.jpg
Views:	573
Size:	69.2 KB
ID:	2512417  
 
kraseto
Old
#3  
kraseto's Avatar
Junior Member
Thanks Meter 15
Posts: 25
Join Date: Jun 2011
Location: Sofia
Delete wifi network and add it again?
 
ahmed1994
Old
#4  
ahmed1994's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 49
Join Date: Apr 2013
Location: Iraq - kut
i tried deleteing it and formating phone but nothing benefit
it is only my router it connects normally to others and if i downgrade it connect normally i dont know where is the problem??
 
guru_fordy
Old
#5  
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 125
Join Date: Oct 2008
Quote:
Originally Posted by ahmed1994 View Post
i tried deleteing it and formating phone but nothing benefit
it is only my router it connects normally to others and if i downgrade it connect normally i dont know where is the problem??
I have just found the exact same problem! Updated to 4.3 only a week ago and works fine on my own WIFI, but doesn't work on my parents Netgear router.

Googled and found this http://android.kul.is/2013/09/sony-x...i-problem.html

No actual fix though.
The Following User Says Thank You to guru_fordy For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
kingvortex
Old
#6  
kingvortex's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2,283
Posts: 3,310
Join Date: Mar 2010
Location: Nottingham
Try turning off wifi optimisation. In my experience, some routers do not like power saving modes that some devices use.
The setting is under the advanced wifi settings.
Settings -> WiFi -> Menu key -> Advanced -> WiFi optimisation.

Sent from my C6603 using Tapatalk
The Following User Says Thank You to kingvortex For This Useful Post: [ Click to Expand ]
 
ahmed1994
Old
#7  
ahmed1994's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 49
Join Date: Apr 2013
Location: Iraq - kut
it is problem with 4.3 of sony its not comptabitable with some netgear routers
too sad i must buy a new router or stay on 4.2.2
 
kingvortex
Old
#8  
kingvortex's Avatar
Senior Member
Thanks Meter 2,283
Posts: 3,310
Join Date: Mar 2010
Location: Nottingham
Have you checked if your router has a firmware update available?

Sent from my C6603 using Tapatalk
 
ahmed1994
Old
#9  
ahmed1994's Avatar
Member - OP
Thanks Meter 4
Posts: 49
Join Date: Apr 2013
Location: Iraq - kut
it is old router and it is already has the latest update
 
guru_fordy
Old
#10  
Senior Member
Thanks Meter 2
Posts: 125
Join Date: Oct 2008
Well I've tried with 3 different routers and it's the 2.4GHz Netgear that it doesn't connect too. Billion 5GHz and BT 2.4GHz work fine.

Tags
association rejected
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes


ARChos Lets You Run Android Apps in Google Chrome Browser

Not too long ago, Google added the ability torun select Android applications on … more

Flyme OS Finds Its Way to the Google Nexus 5

Flyme OS is a heavily modified Android variantdeveloped by the Meizu team for their MX … more

MultiROM Makes Its Way to the LG G2

Over the last few weeks, we’ve seen quite a fewflagship (and former flagship) devicesget to … more