Post Reply

Xperia Z without LCD

4th June 2014, 06:21 PM   |  #1  
OP Member
Raseiniai,Lithuania
Thanks Meter: 2
 
82 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Hello, I cracked digitizer of my Xperia.
So I took it apart and wanted to fix it.
I heated, took LCD and digitizer off, tried to separate them nicely, but I'm pretty sure I made a little bit of damage to LCD.
Anyway, now I wanted to try phone without screen before ordering parts (you know, maybe I damaged motherboard or something... )
So... I plug all the cables, make everything back except digitizer is off now, but LCD is on.
I try to turn it on, it vibrates and that's it. Nothing more and after waiting over 10 minutes it still doesn't show any signs of life. Plugging USB cable from PC or ac does not show any signs. I can't do anything until I unplug battery and plug it back.
If I try to stick USB cable before turning it on, red led flashes brightly and that's it. What's even more interesting, if I unplug the cable, led keeps flashing and I have to unplug battery again.
I can see green led flash for a second when holding volume up and plugging to PC and blue led keeps for long time if I plug to PC while holding volume down.

So now you know my situation, does it have to be like that or no?
Maybe there's a back signal from LCD I mean if it's not connected, phone does not work or something.

Before everything phone was working perfectly.

Hope to hear some advice, thank you.
4th June 2014, 07:59 PM   |  #2  
androidtweaker1's Avatar
Senior Member
Thanks Meter: 259
 
828 posts
Join Date:Joined: May 2014
Quote:
Originally Posted by martis347

Hello, I cracked digitizer of my Xperia.
So I took it apart and wanted to fix it.
I heated, took LCD and digitizer off, tried to separate them nicely, but I'm pretty sure I made a little bit of damage to LCD.
Anyway, now I wanted to try phone without screen before ordering parts (you know, maybe I damaged motherboard or something... )
So... I plug all the cables, make everything back except digitizer is off now, but LCD is on.
I try to turn it on, it vibrates and that's it. Nothing more and after waiting over 10 minutes it still doesn't show any signs of life. Plugging USB cable from PC or ac does not show any signs. I can't do anything until I unplug battery and plug it back.
If I try to stick USB cable before turning it on, red led flashes brightly and that's it. What's even more interesting, if I unplug the cable, led keeps flashing and I have to unplug battery again.
I can see green led flash for a second when holding volume up and plugging to PC and blue led keeps for long time if I plug to PC while holding volume down.

So now you know my situation, does it have to be like that or no?
Maybe there's a back signal from LCD I mean if it's not connected, phone does not work or something.

Before everything phone was working perfectly.

Hope to hear some advice, thank you.

Its looks like a mo-bo issue for USB and LED issue. Check whether all connectors are in place.Also for digitizer issue i thing either the connector is not properly attached or the flex cable is damage.
6th June 2014, 01:32 PM   |  #3  
OP Member
Raseiniai,Lithuania
Thanks Meter: 2
 
82 posts
Join Date:Joined: May 2011
More
Any more opinions?
Post Reply Subscribe to Thread
Previous Thread Next Thread
Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes